Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

tiistai 12. kesäkuuta 2018

Vanhoja kuva-terveisiä Venäjältä :)
Kun nykyisin ei juuri missään olla käyty, niin päätin kirjoittaa postauksen menneiltä vuosilta, eli Venäjän reissuilta vuonna 2006 ja 2008. Silloin kahtena vuotena olimme mukana avustusmatkalla Kolosokissa, eräässä huumevieroitus-kodissa. Veimme sinne ruoka- ja vaateavustusta. Meitä oli aika iso porukka, oisko ollut kymmenkunta, en enää tarkaan muista. Siellä oli työssä suomalainen nuori nainen, joka sitten toimi tulkkina meille.
Tässä saavuimme perille. Muistaakseni paikka oli ollut aikaisemmin pioneerileiri.
Tässä kuvassa mieheni pihalla
Siellä kasvatettiin myös erilaisia eläimiä ja kasviksia ym.


Pihavahtina Boss-koiraTässä naisten asuntola, jossa me naiset yövyimme asiakkaiden joukossa. Vierailija miehet yöpyivät sitten miesten asuntolassa.Minun "punkka" oli tuo alasänky. Siellä oli vain yksinkertaiset ikkunat, eli varmaan otettu tuplat kesäksi pois, niin hyvin kuului sisälle lintujen laulu ja "karjalan käkien" kukkuminen :)

Kuolemajärven rantaan mentiin metsän poikki.Samoilla reissuilla kävimme sitten myös Viipurissa, Karuselli-tavaratalossa ym:lla. Matka-auto oli parkissa Pietari-Paavalin kirkon (eli luterilaisen kirkon) pihalla. Tuo matka-auto oli entinen palokunnan miehistönkuljetusauto.


Viipurin Pyöreä torni

Eipä minulla ole tuon 2008 jälkeen tullut käytyä noilla reissuilla, mies on joillain avustusreissuilla käynyt muualla pääasiassa miesporukassa, Virossa, Latviassa ja Karjalassa. Olihan se ihan mielenkiintoista vierailla tuollaisessa erilaisessa paikassa, varsinkin ensimmäisellä kerralla. Siinä oli muutaman kilometrin päässä sellainen vanha kylä, kävimme siellä miehen kanssa kävelyllä. Onhan siellä ihan oma, vanhahtava tunnelmansa.


10 kommenttia:

 1. Oi, vanhempani ovat syntyneet tuolla Kuolemanjärvellä ja olen kerran käynyt heidän kanssaan siellä...uinut äitini kotirannassa ja käynyt kahvilla Pyöreässätornissa..:) Äitini kotipaikan pellot olivat täynnä kesämökkejä taloa ei missään. Isäni kotipaikalle ei taloa ollut, vain saunatupa, joka on venäläisen lääkärin kesämökkinä. Oli mökillään ja heti kutsui meidät sisälle katsomaan ja vodkaryypyt ilmestyivät laseihin huomaamatta..:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Venäläiset taitavat yleensä olla vieraanvaraisia :)

   Poista
 2. Jännä tunnelma tosiaan, niin erilaista kuin Suomessa. Ihana lukea juttusi ja myös Hannelen kommentti tuosta yltä!

  VastaaPoista
 3. Varmasti mielenkiintoisia reissuja. Itse en ole koskaan tuolla rajan takana käynyt. Muistan kuinka joskus nuorena ollessani oli seurakunnan tuttujen kanssa reissua suunnitteilla, mutta lähtijöitä ei kai ollut tarpeeksi, kun reissusta ei tullutkaan mitään. Tulipa kumminkin ihka ensimmäinen passi silloin hankittua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan pari kertaa olin tuollaisella reissulla, lisäksi muuten ollaan käyty jokusen kerran Tallinnassa.

   Poista
 4. Mielenkiintoinen reissu, olen itsekin joskus käynyt.
  Viipurissa oli silloin vielä kunnon tori, josta tuli ostettua vaatetta ja kristallia.
  Se oli silloin kun olin nuorempi ja huomattavasti terveempi.

  VastaaPoista
 5. Mieleenpainuva :) mukava reissu ollut!
  Olen käynyt PIetarissa x2 ,Kostamuksessa....kiitos minulle riitti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaisessa hengellisessä porukassa oli ihan mukava reissata :)

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)