Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

torstai 7. kesäkuuta 2018

Ruokapuheita


Kun välillä syö, niin ei ole niin nälkä...






Niinkuin olen joskus sanonut, niin varsinkin silloin kun mies on näytelmissä, en jaksa (lue: viitsi) lähteä kauppaan, vaan käytän sanontaani: "Mitä on sitä otetaan." Ja aina on jotain ruoka-aineksia löytynyt. Ja tällä taipumuksella säästän myös rahaa, kun ei tarvitse ostaa mitää heräteostoksia. Joskus on tullut annoksia kuvattuakin, vaan ei kuitenkaan paljon julkaistua.







Tässä viime viikolta. Silloinkin mies oli toisessa näytelmässä. Perunamuussia pakasteesta sulatettuna, naudanlihakastiketta, pakastevihanneksia ja suolakurkkua. Juomana maito.














Tältä viikolta. Pakaste-ranskalaisten loput paistinpannussa paistettuna, tillitonnikalaa ja hapankaalia. Juomana vettä. Ja hyvää oli:)















Tältä päivältä. Makaroonipataa jääkaapista, paistettu muna, hapankaalia ja tillitonnikalaa. Juomana vichyä.














Tämän päiväinen annos oli vähän liian suuri minulle, mutta Elmo tyytyväisenä söi lopun makaroonipadan lautaselta :)








Tuli mieleen kun sunnuntaina kävimme Karkkilan reissulla myös kaupassa ja tiesin, että mies menee harkkoihin maanantaina,ja syö viikolla enimmäkseen siellä, niin sanoin rehvakkaasti: "Mitäs minä haluaisin syödä?" Loppujen lopuksi ostin vain hapankaalia, maustamatonta jogurttia ja maidon. Ei siis kauhean suuret toiveet olleet :D
Eilen tuli kyllä herkuteltua, kun olimme siellä ystävillä ja siellä söin patonkia ja suklaa-kääretottua, päivällä olin jo syönyt omaa raparperipiirakkaa, ja sitten illalla saunan jälkeen söimme vielä miehen ostamaa tiramisu-jäätelöä ensimmäistä kertaa. Hyvää oli!







Mies on vielä lauantaihin asti näytelmissä,paitsi tulee iltaisin kotiin. Sunnuntaiksi hän onkin kutsunut savusaunavieraita. En yhtään tiedä tulevatko vain miesporukalla vai vaimoineen...täytyy varmaan yrittää huomenna siivota. Tänään siivosin vessat (2 kpl) ja yhtenä päivänä kirjahyllyn. Pitäskin aina tehdä niin, että vähän kerrallaan siivoaisi, niin jos pysyisi siistimpänä... ja voimat riittäisivät paremmin.





Sen kyllä huomasin noista ruuista, että vihannekset loistavat poissaolollaan, kun tulee ostettua vaan varsinaisia ruoka-aineksia enimmäkseen. Pitäisi tehdä tuossa asiassa parannusta... mutta varsinkin silloin jos on paljon muuta rahanmenoa, niin tulee tingittyä ruuasta eli ostaa enimmäkseen vaan välttämättömiä tarvikkeita. Toisaalta sitä pitää vihanneksina vain tuoreita vihanneksia, niinkuin tomaattia, kurkkua ja paprikaa esim. mutta onhan pakastevihanneksetkin vihanneksia/juureksia, niinkuin myös hapankaali ja suolakurkkukin ...vai onko... :D





Tämmöisiä ruokapuheita, tuliko nälkä ? :)







12 kommenttia:

  1. Meillä ainakin jää ruokaa, syömme sitä sitten useana päivänä, osa pannaan pakkaseen.
    Ostan aika paljon vihanneksi etukäteen, säilyvät hyvin jääkaapissa. Tomaatit jätän pöydälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä, että jää ruokaa ja sitä syödään sitten toisenakin päivänä, ja nyt kun olin yksin niin aiemmein tehtyä makaroonipataa söin kolmantenakin päivänä, lisukkeita vaan vaihtelin :)

      Poista
  2. Onneksi vähän aikaa sitten söin, muuten olisi tullut nälkä ;-)
    Eikös hapankaali ole oikein terveysruokaa, siinä pitäisi kai olla c-vitamiinikin tallella, kun sitä ei kuumentamalla tehdä. Vihannesten käyttöä pitäisi lisätä täälläkin. Retiisitkin kun on vielä siemenpussissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hapankaalinhan pitäisi olla terveellistä kyllä. Ei ole ollut pitkään aikaan meillä, niin siksi taas ostinkin sitä, vaikka "joudunkin" ison purkin yksin syömään, kun mies ei sitä syö. Mulla on vanhoja retiisin siemeniä pistetty maahan (ts.saaviin), kyllä niissä jo lehdet ja varret on.

      Poista
  3. Herkkuja,nam````
    Hapankaali hyvää,saa erittäin maukkaita kasvispihvejä-
    Hauska kommentti Sailalta:) retisitkin kun vielä siemenpussissa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noita kertomiasi kasvispihvejä pitäisikin kokeilla :)Varmaan hyviä !

      Poista
  4. Nälkä tosiaan tuli:) Herkullisilta näytti ja kuulosti kaikki! Täällä tulee vihanneksia ja hedelmiä kesäaikaan syötyä paljon enemmän kuin talvisin..osaksi toki johtuu siitä että niitä vihanneksia saa suoraan mummolan kasvihuoneesta niin paljon kuin vaan jaksaa syödä:) Tiramisu jäätelökin kuulosti herkulta! Mukavaa viikon jatkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päde! Vihannekset on kyllä hyviä, tykkään <3 Jotain on itselläkin kasvamassa, mutta omista kasvatuksista ei voi koskaan olla varma miten ne onnistuu...

      Poista
  5. Kyllä tuli nälkä, että nyt pitää mennä tekemään illallinen.
    Hyvää viikonloppua.

    VastaaPoista
  6. Olen itsekin tänä talvena harrastanut kovasti kaappien tyhjennysruokailua. Olen keksinyt milloin mitäkin. Välillä leiponut haarukkaleipiä, kun imelänkaipuu iskee. Jauhoja, voita ja sokeria + mausteet : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo makeankaipuu tosiaan iskee välillä :) Ja muutenkin aina päiväkahvin kanssa kaipaa jotakin, välillä se on niinkin terveellistä kuin banaani, jos sattuu kotona olemaan.

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)