Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 6. kesäkuuta 2018

Lisää "kesänaapureita" :)

Kävin eilen kävelyllä ihan yksin, kun Elmokin oli "känttyrällä päällä" eikä halunnut lähteä kävelemään, vaikka ensin sen kanssa yritin. Niinpä vein sen sisälle ja läksin "ihan ite vaan".
Tiesinkin, että tien varteen oli tullut uusia kesäkavereita. Olimme eränä iltana ne jo miehen kanssa nähneet: kaksi hevosta ja pieni shetlanninponi. Nämä uudet on "tyttöjä". Näimme niiden omistajatkin silloin.


Tuo poni oli vähän arka, ei tullut lähelle......toisin kuin nämä entiset ponit toisella puolella tietä, ne jo meidät tuntee :) Nämä ovat "poikia".


Tai varsinkin niistä tuo isompi tulee ja yrittää uhitella tuolle pienemmälle, ettei se uskaltaisi tulla...mutta kyllä ne välillä molemmat on aidan vieressä.


Elmohan ei tykkää hevosista eli arastelee niitä, siksi se ei halua lähteäkään kävelemään. Paitsi yhtenä iltana, kun se oli irti, niin se tuli meiän mukaan ja käveli jopa ohi hevosaitauksen ja meni vähän kauemmaksi odottelemaan, kun me seurusteltiin noiden mustien ponien kanssa (silloin ei vielä noita toisia ollutkaan) ja kun sitten lähdettiin ja kutsuttiin sitä, niin tuli taas niiden ohi. Rohkeuskoe :)

Asiasta toiseen.. nyt kun on ilma viilentynyt kovastikin, niin heti tuli kurkku kipeeksi toiselta puolelta ja samalta puolelta on nenä ja korva jotenkin tukkoisia. Ja pää on pöpperöinen ja väsyttää...


Vielä ennen väsymystä kerkisin jonain päivänä ommella yhden farkkukassin, tämäkin varmaan menee lähetyspöytään.


Ulkona oli aamulla 10 astetta, nyt on aurinko ruvennut pikkuisen paistamaan, niin on vähän noussut. Mies on ollut pari päivää Vivamo-harkoissa, eilen tuli illalla ja kävi kotona nukkumassa, aamulla taas läksi. Tänään on Paavalin salaisuus - näytelmän kenraaliharjoitus.


Mutta katsokaapas tätä! Joululahja-amaryllis on kasvattanut pienokaisen....pitäisiköhän se siirtää omaan ruukkuun?

Enpä ole tuollaisenkaan ennen törmännyt...

4 kommenttia:

 1. Voi harmi, että meni kurkku kipeäksi. Lämpötilan muutokset on vaikeita sietää, taidat olla herkkä niille. Vähän sama juttu, kun helteellä autossa tai ruokakaupassa kova ilmastointijäähdytys tuntuu pian kurkkukipuna, sama vika täälläkin. Yöllä muuten heräsin pariin otteeseen siihen, että olin aivan jäässä. Untuvapeiton alla ja villasukat jalassa :-D Niin sitä tottuu helteeseen, ja lämpö on ihana asia. Toivottavasti se pian palaa, nyt onkin jo vähän lämpimämpää kuin eilen, onneksi.
  Voi Elmoa, hieno juttu, että sillä on hyviä selviämiskokemuksia noista hevosista myös. Ei varmaan tykkää, että jäätte seurustelemaan noiden epäilyttävien jättiläisten kanssa ;-)
  Jättäisin varmaan amarylliksen taimen varttumaan samaan ruukkuun, tosin jollakulla voi olla niistä parempi neuvo ja enemmän kokemusta. Sipulikasveille on kumminkin luonnollista kasvaa nipussa, jotkut jopa kukkivat paremmin kun on vähän ahdasta, mutta amarylliksesta en tiedä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin jouduin laittamaan yösukat jalkaan jo viime yönä ja kun välillä meillä oli pelkät pussilakanat peittoina, niin pari pv sitten laitettiin niiden päälle ohuet täkit...

   Poista
 2. Ihanat naapurit!
  Meillä on yhdellä naapurilla, jotka asuvat tuossa muutaman metrin päässä omakotitalossa, kesäkanoja..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidänkin yhdellä naapurilla oli yhtenä kesänä kanoja :)

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)