Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 9. kesäkuuta 2018

Lukemista ja kaapin tyhjennystä




Hoh-hoijaa, ei meinaa tää väsymys helpottaa taas, pää on aina vaan pöpperöinen ja kurkkukipeä ja nenä vuotaa...en tiedä onko tää jotain kesänuhaa vai vaan allergista, tosin aina aamuisin otan kyllä allergialääkkeen.






Pakasteesta otin taas ruokia sulamaan: naudanlihapaloja, kanttarellejä, pitsasuikaleita ja kasvisrasvasekoitetta (eli kerman tapaista). Noista saa ainakin pariksi päiväksi taas ruuat. Pakastin on edelleen puolillaan, ja siellä olis monta rasiallista marjoja ja raparperia, jotka olis hyvä käyttää johonkin, että sais tilaa uusille.








Eilen illalla oltiin taas seurakunnassa ja olikin ihan kiva ilta, ei edes väsyttänyt siellä :) Illalla luin vielä sängyssä viimeistä osaa kirjasarjasta Viimeisten päivien vaellus. Kirjan nimi on Voittoisa paluu. Kohta onkin kaikki 12 kirjaa luettu.















Muuta en sitten olekaan vähään aikaan lukenut, paitsi joskus pätkän tätä aiemminkin lukemaani omaa pikku kirjasta: Tapahtui Jerusalemissa. Kirja on vuodelta -69 ja sen on kirjoittanut Raakel Luomanen, joka kertoo tapahtumista Shalhevetjaassa, Suomen Lähetysseuran lastenkodissa, jossa hän oli toiminut 15 vuoden ajan. Kirja on minusta tosi hyvä, siinä on hauskoja sattumuksia lastenkodilta, jossa aina sattuu ja tapahtuu, niinkuin usein lasten kanssa :)














Jotain hyödyllistä piti eilenkin tehdä vielä siivouksen lisäksi, niin päätin siivota keittiön yläkaappia, jossa on säästettyjä rasioita pakastusta varten. Koska pesen aina kaupan salaatti- yms. purkit ja kun ne tulevat tiskikoneesta työnnän ne vaan tuonne yläkaappiin, niin se oli niin täynnä ja sekaisin, että välillä kun oven aukaisi, niin purkit putoilivat sieltä. Joten oli aika vähentää purkkeja. Tyhjensin ensin purkit keittiön pöydälle...olihan niitä!













Vähensin purkeista kaikki joihin ei ollut kantta tallella tai kansi oli rikki, sekä myös kasan muita salaatti yms. purkkeja. Muovikassillinen niitä tuli ja ne menevät ihan muovinkeräyslaatikkoon.
Vielä niitä jäikin, ihan riittävästi. Nämä menivät takaisin kaappiin. (Nuo ihan oikeat pakasterasiat ovat äitini entisiä, ja tulleet meille kun äiti tuliaisiksi toi pakastemarjoja ym, kun kerrostalossa asuttiin. Äiti <3 !)





Tänään mies vielä näytelmissä, sitten pari päivää vapaata. (Eikä vieläkään ole yhtään satanut, ja nyt taas sää lämpenee... eli kastelua saa jatkaa...) Ruohokin pitäisi varmaan viikonloppuna leikata, vaikka ei se paljoa ole kasvanut, mutta siellä törröttää pystyssä kukkineita voikukan varsia. Turhan iso tuo nurmikko alue. Meidän ruohonleikkurin vetonaru on niin "jäykkä", etten meinaa saada konetta käyntiin, niin ajattelin odottaa sitä kun mies on kotona, niin voin sitten kyllä leikata osan.
Eipä tässä muuta ihmeempiä, hyvää viikonloppua!







6 kommenttia:

  1. Se on kumma, miten purkit ja rasiat lisääntyvät kaapeissa :-D
    Täälläkin saman kuuloinen nurmikko, muuten keltainen, mutta joku voikukka tai tupsu siinä siellä täällä kasvaa ja se alkaa olla epäsiistin näköistä. Täytyy leikata lähipäivinä.
    Olet ollut tomerana väsymyksestä huolimatta. Toivottavasti paranet pian.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sain jopa ennen miehen tuloa leikattua suurimman osan nurmikosta! Mies leikkasi sitten loput tultuaan.Se on aamuisin aina tuo olo, sitten paranee päivän mittaan...ehkä se on jotain allergista lääkkeestä huolimatta... Mukavaa sunnuntaita!

      Poista
  2. Olet lukenut paljon kirjoja.Se vaatii keskittymistä,rauhallisuutta ympäristöön:)
    Järjestely hommat täälläkin....jatkuu varmaan koko kesän.....Aika ajoin purkkeja ilmankansia vaan kertyy....
    Hyvää vointia sinulle Sesse!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo sarja tuli yllättävän nopeasti luettua kun oli niin mielenkiintoinen, viimeinen on vielä kesken. Kiitos, samoin sinulle Liisa :)

      Poista
  3. Meillä ei nurmikkoa ole tarvinnut leikata viikkoon, mikä on ihme! On niin kylmä ettei kasva yhtään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä taas kuumuuden takia ei ole kasvanut paljoa :)

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)