Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Aamu mietteitä ja aivastuksiaTaas tänäkin aamuna oli kauhea nuha ja kurkku kipeä, pitäs varmaan ottaa allergialääke illalla, eikä aamulla. Täytyykin sitä kokeilla ensi yöksi. Mies kun haluaa, että ikkuna on auki päivät yöt kesällä makkarissa, ja minä vielä nukun ikkunan vieressä, niin siitä tuo nuha varmaan johtuu. Mutta kokeilempa tuota illalla ottamista ensi yöksi, jos muistan :)

Aamupala, kaurapuuroa mansikoilla

...ja kahvia ja ruisleipää

...sen jälkeen Päivän sanaa ja Raamattua. Normi aamuohjelma.


Mansikoita kävin taas illalla keräämässä lähimetsässä. Vaikka minusta oli silloin ikävää,kun aukkohakkuuta sinne tehtiin, niin ainakin mansikat on lisääntyneet. Se hyvä puoli.

Marketta blogista "Rakkautta ja maan antimia" esitteli blogissaan Tellen taidemyllyn. Se on ihana pieni vanha myllyrakennus, jossa on tauluja esillä. Ihastuin sen myllyn tunnelmaan ja ajattelin, jos olisikin joku paikka jonka vois sisustaa esim. puutarhamajaksi. No siitä se ajatus sitten lähti...

Koska mulla ei ole isoa sellaista, niinpä sisustin puulaatikosta pienen majan vintin pöydälle.


Aina välillä on kiva kun lapsettaa :) Nuo "timantit" olis voinut ottaa kyllä pois tuosta tuolista ennen kuvaa, ne eivät sovi tyyliin. Mutta tuo samainen tuoli oli joskus valtaistuimena jossain pyhäkoulu-jutussa :) Siitä jääneet.

Taivas on aivan sininen ja kaunis kesäpäivä. Hyvää sitä teillekin! Toivottelee Sesse täältä aivastusten keskeltä ja odottelee allergialäkkeen vaikuttamista:)


11 kommenttia:

 1. Voi harmi, toivottavasti pääset aivastelusta. Minä en kyllä tarkenisi ollenkaan nukkua ikkuna auki :-D
  Ihastuttava puutarhamaja minikoossa! Iiks! Tuonne muuttaisin heti, jos mahtuisin.
  Nyt on niin mahtava kesäaamu, tällaisista unelmoi talvisin ja miettii, onko ne oikeasti tottakaan, vai kuvitelmaa. Voiko tällaista edes olla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä <3 Mieluummin nukkuisin ikkuna kiinni, mutta mies on niin "kuumaverinen" niin tykkää, että olis viileää :)

   Poista
 2. minäkin nukun ikkuna auki,mutta pystyn laittamaan kiinni jos tarvis, mulla kylläkin pimennysverho edessä,raaka ulkoilma ei tule kohti vaan verhon alta. yksin nukun.Vaihtakaa petipaikkaa mies ikkunan viereen ,ehotappa:) Selvästikkin saat yöllä kylmää,ja tuleehan ikkunasta siitepölyt sisään Meidän iässä hormooni/verenkierto vaatii joko lämpöä tai kylmää:) .Meillä kaikissa tuuletusikkunoissa vaihdettavat suodattimet (36 v testattu hyvät ja tarpeelliset ei siitepölyä yhtään sisälle:)
  Aurinko paistaa! kesä kauneimmillaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on sekä pimennysverho että tavallinen verho edessä kyllä. Kesä on kaunis :)

   Poista
  2. ok:)
   minulla semmonen lämpöpatja,joskus yöllä herään että mua palelee,laitan 3 lämmön ,hetken rillaan siinä itteäni:) sammutan lämmön pois,issias ei tykkää lämpösestä,niin karmeasti olen kokenut:)
   Mukavaa keskiviikko iltaa ja hyvää vointia:)

   Poista
 3. Toivon että paranet pian. Kun on ikkuna auki niin vetää koko ajan. Minä olin vanhempieni luona pari viikkoa ja heillä oli ikkuna auki niin minulla kurkku kipeytyi ja sain yskän. Äiti on myös lämmin verinen niin piti ikkunaa auki. Minä olen jo parantunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirre! En tosiaan tiedä, johtuuko se ikkunan aukiolosta viileän ilman suhteen vai siitepölyjen, mutta oli kumpi vaan niin nuhaa ja kurkkukipua aiheuttaa...

   Poista
 4. Hei vaan! En halua mitenkään pelotella mutta mulla kun ilmeni kaikenlaisia oireita; nuhaa, kurkkukipua, yskää, väsymystä, päänsärkyä jne. niin selvisi, että talossamme olikin hometta ja kosteusvaurio...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut kahdessa paikassa kosteusvaurio ja ne on korjattu...mutta aina on tietysti mahdollista, että on jossain muuallakin...

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)