Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 9. kesäkuuta 2021

Kesä terassini ja kasvihuone

 Koira lenkillä kuvatut ihanat sireenit.


Ostettiin uusi trimmeri, ja nyt on yritetty parturoida paikkoja, meillä sitä lääniä riittää..

Mutta tällä kertaa kuvia "minun" kesäterassiltani, jossa usein juon aamukahvit, sään salliessa. Helle päivinä siinä on ihan liian kuuma päiväs aikaan. Siinä ei ole kattoa, niin näissä vaihtelevissa säissä en ole vienyt sinne mitään istuintyynyjä yms. Ja muutenkin vaan kaikkea vanhaa kamaa.



Tästä aidan pätkän vierestä mennään "sisään".




Murattikin pääsi ulos ja toinen lehtikaktuksista pöydälle.

Tuollainen yksinkertainen "terassi", kiva siellä on aamukahvit juoda ja kuunnella lintujen viserrystä. Täällä on paljon lintuja ja meillä on neljä linnunpönttöä pihassa.


Metsäntyttö kyseli miltä meidän kasvihuoneessa nyt näyttää... no ei nyt mitenkään vielä kovin viljavalta, eikä hienolta. Mutta kiva paikka sekin on :)




Tuolla takana on vanha "laatikkopenkki", siinä on avattava kansi,( ja siellä voi säilyttää kaikkea ylimääräistä kasvihuone sälää), ja väsynyt puutarhuri voi istua ja levähtää. Tuo on tuttavien entinen eteispenkki ilmeisesti. Perheen isännän itse tekemä. Oli meillä joskus kuistilla.



Paprikoita ja kahta eri laatua minitomaatteja. Laitoin ihan vaan isompiin ruukkuihin nuo.




Olen aloitteleva kasvihuoneen käyttäjä, vasta toista kesää. Ja nyt toisella kerralla, kun mentiin ostamaan lisää taimia, niin ei ollut enää suurta valikoimaa jäljellä. Myyjä (nuori mies) sanoikin, että ostakaa kaikki, että päästään niistä eroon... "No, ei sentään kaikkia" sanoin hälle. Mansikkaa siellä olisi ollut, mutta sitä en raaskinut ostaa...

Omista herne istutuksista ei ole vielä tullut mitään...mahtaako tullakkaan. Mutta katsellaan.. ja eletään toivossa joka asiassa.



8 kommenttia:

  1. Näyttää niin mukavalle ja viihtyisälle. Minä ostin vain kaksi kesäkurpitsantainta. Muut istutin siemenistä. Saa nähdä,miten kasvatushommat tämä kesänä onnistuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että kasvit kasvaa. Meillä ainakin raparperit on kasvaneet valtaviksi jo nyt.

      Poista
  2. Nyt on ihanaa aikaa, kun syreenit kukkivat. Sinulla on tosi kodikas ja viihtyisä terassi! Siellä on kiva juoda aamukahveja. Meidän pihassa on nyt ollut niin paljon hyttysiä, että aika nopeasti karkaan aina sieltä sisään. Muuten sielläkin on kiva istua juomassa kahvia ja kuuntelemassa linnunlaulua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyttysiä on tosiaan aika paljon,mutta ei tuossa terassi nurkkauksessa juurikaan, kun aurinko paistaa.Linnut on ihania :)

      Poista
  3. Syreenit kukkivat tänä vuonna aivan upeasti.
    Kävin eilen Nummelan Tokmannilla, jossa oli runsaasti erilaisia hyötykasveja (tomaattia, paprikaa, mansikkaa yms.). Jos vielä kaipaat kasvihuoneeseesi täytettä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En taida enempää haalia sinne tällä kertaa...katsotaan jos noista jotain tulisi..

      Poista
  4. Kivahan se on istukella aamulla kuuntelemassa linnunlaulua :) Eipä tarvii niin huippukalusteet ollakaan.
    Kasvihuoneessakin on niin hyväkuntoiset ja tanakat taimet.
    Hienoa, kun vaan muistaa kastella ja ehkä lannoittaakin joskus. Hyvä tulee, ainahansinne voi kylvää salaattia tms niin tulee nopeasti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä en ole mikään varsinainen puutarha ihminen, ei jaksa niiden kanssa kauheasti touhuta..ja varsinkin näin kuumalla kelillä.

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)