Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 23. kesäkuuta 2021

Jo vois vähän helpottaa...

 


 ...tuo mahdoton helle. 31 astetta näyttää mittari varjon puolella.

Pyykit pistin koneeseen aamulla ja ulos kuivumaan, jos sattuu niitä ukkosia tulemaan tänne Etelä-Suomeenkin. Elmon kanssa on vaikeata, se haukkuu ulkona, ja sisälläkään ei viihdy. Olen laittanut tuulettimen sille puhaltamaan, jos olisi helpompi. Kaksi kertaa se on tän helteen aikana käynyt joessa, mutta kun siinä on niin jyrkät töyräät, niin on vanhan vaikea mennä.


Itsellä ja miehellä yöt on pahimpia, makuuhuone on "sairaan" kuuma ja pikku tuuletin ei paljoa viilennä. Yöllä sitten, jos sattuu heräämään, kun viimeinkin on nukahtanut, niin voi laittaa ikkunan auki, niin noin 20 asteista "viileää" yöilmaa tulee sisään.


Isännälläkin oli neljä päivää vapaata, mutta nyt on viimeiset kaksi päivää näytelmiä. Heinäkuuksi tulee toiset näyttelijät. Huomenna on myös Kylätalo-tilaisuus illalla.


Laitoin äsken ikivanhoja teepusseja + vähän uudempiakin sekä sokeria ja vettä kannuun, ja viilenemään jääkaappiin, laitan siihen vielä pari jääpalaa, niin katsotaan mitä siitä tulee:) Josko tulis hyvä kylmä juoma, kun nyt ei ole ollut kuin vettä, ei mehua eikä limsaa. Muutenkin kyllä juon enimmäkseen vettä. Isäntä taas jotain vissyä tai limsaa.

 

 Eilen hajosi auto... onneksi saivat sen kuntoon samantien korjaamolla. Laskua tietysti taas tuli. Mutta pääasia, että auto tuli kuntoon..se on melkein välttämättömyys.

Hain pikku tuulettimen makkarista tähän tietokone pöydälle, Elmolla on nyt lattialla petinsä vieressä isompi puhallin, se taisikin rauhottaa sen nyt.


Itselläkin on mahdollisuus viilentyä kellarin käytävässä, vein sinne ulkoa lepotuolin, kyllä se hetkeksi helpottaa :)


4 kommenttia:

  1. On nyt ollut helteitä. Meidänkin mittarissa oli eilen 30 astetta ja muilla täällä päin 32-33. Meidän mittari näyttää aina vähän vähemmän kuin muilla. Tänään on enää 21 astetta. Eilen oli vähän ukkostakin, ja on täksikin päiväksi luvattu, saa nähdä tuleeko.

    Meillä on nykyään ilmalämpöpumppu, niin olohuoneen pystyy pitämään mukavan raikkaana. Ennen meinasi helteillä tukehtua tänne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläkin alkoi ukkostaa ja ulkona sataa vettä, mulla on ikkunoita auki, jos tulisi vähän viileämpää ilmaa sisällekin..sellaisia ikkunoita joihin on hyttysverkot..meillä on nyt ulkomittarissa 23 astetta, sisällä vielä yli 26 astetta.

      Poista
  2. Hei vaan! Minä pidän ikkunat yöaikaan auki jolloin vähän viileämpää ilmaa tulee ja päiväksi suljen ettei lämpö tule sisään. Pidän päivällä myös rullaverhot kiinni auringon puolelta ja avaan kun aurinko kääntyy pois...Koiraa viilennän kastelemalla haalealla ( ei kylmällä)vedellä isolla kastelukannulla pihalla. Ostin lisäksi koirien viilennysmaton jota ensin pidetään jääkaapissa ja sitten asetellaan nukkuma-alustaksi. Meidän koiravanhus on siitä tykännyt...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuosta koiran viilennysmatosta, oli miehelle joku juuri eilen puhunut.Nyt sääkin tässä viileni ukkosen ja sateen myötä. Itsellä vaan on tullut kova heinänuha, luulin jo eilen illalla, että allergia lääkkeet oli ihan loppu, koko ajan aivastutti ja nenä vuosi, onneksi muistin, että laukussa voisi hyvässä lykyssä olla varalla allergia tabletteja...oli...helpotuksen huokaus!

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)