Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 13. tammikuuta 2021

Tunteiden tuuletusta

 


Kuva vanha jääputouksista.


Olen ottanut selvää noista eläke-asioista ja tuntuu aika toivottomalta. Tän hetkisten laskelmien valossa näyttää, että saisin suunnilleen saman, kuin nytkin, jos jäisin varhennetulle eläkkeelle. Ehkä jopa muutaman euron vähemmän. Toisaalta ei sitten tarvitsisi stressata töistä, tai työttömyydestä. Omat vatsahermoni tuntien. 

Toisaalta puolentoista vuoden päästä pääsisin jo normaali ikäisenä eläkkeelle, jos jaksaisi sinne asti sinnitellä. Saisi ehkä pikkuisen enemmän sitten. Siinäpä nyt on miettimistä. Täytyy isännänkin kanssa jutella asiasta. Mulla oli siitä Kelan asiointipalvelussa kysely, niin isäntä ei vielä tiedä vastausta, kun on kaupunki reissulla.

Täällä on tullut valtavasti lunta, mies kolasi pihan eilen monta kertaa, kun koko päivän pyrytti, ja tänä aamuna oli piha taas täynnä lunta ja autokin lumen sisällä.

Minä kaivoin yhtenä päivänä joskus kirppikseltä ostamani paksut villalangat esiin ja rupesin neulomaan niistä itselleni tossuja, kun ajattelin, että niistä voisi tulla lämpimät.Nyt on toinen tossu lähes valmis, joten voisi siirtyä toisen tekoon kohta. Meillä on nyt laitettu öljylämmityskin päälle, pienelle, niin ei ole niin viileää kuin aikaisemmin. 18 astetta on nyt olkkarissa, ja se tuntuu ihan lämpimältä, jo parin asteen nosto vaikutti hyvin. Ja pönttiksessä on ollut tuli aamulla. 

Vieläkin  pyryttää. Lisää lunta. Ehkä hukumme siihen.


8 kommenttia:

 1. Älkää nyt hukkuko! Kovasti tuollainen pyrytys töitä teettää.
  Toivottavasti löytyy hyvä ratkaisu eläkeasiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin isännän kaupungissa ollessa kolaamassa lunta ja meni taas selkä...nyt on kipeä.

   Poista
 2. Etkös pääse eläkkeelle 63 vuotiaana? Mulla olisi ollut alin ikä 63 v 9 kk jos en olisi päässyt jo varhennetulle aikaisemmin. Riippuu tietysti työhistoriastakin paljon. Kyllä ne kannattaa selvittää, mitä olisi edullisempaa tehdä. Joillakin on esim liiton päiväraha parempi kuin eläke. Hyvin paljoa ei mulla tullut varhennuksesta alennusta, olen kyllä ollut tyytyväinen kun ei tarvitse töihin kiirehtää klo 7:ksi. Jos nyt sitten olisi ollutkaan töitä lainkaan. Töitähän saisi tehdä nytkin vapaasti.
  Lumitöitä varmasti riittää ok-talossa tällä kelillä. Sitten taas tulee pakkasia, grr.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on alin eläkeikä tuo 63 v 9 kk, eli keväällä pitäisi päästä, jos hyväksyy tuon, että se eläke jää pieneksi.Mulla vaan on niin pitkä työttömyys takana, että se on vaikuttanut tuloihin.Ja vaikuttaa sitten myös eläkkeeseen. Täytyy miettiä mitä tekis eläkkeen suhteen...

   Poista
 3. niin ,kun eläkeputki poistuu..pien- eläkeläisiä..tule sankoin joukoin:(
  tuo työttömyys jakso laskee myös eläkettä.Mutta onhan olemasssa eläkeläisten hoitotuki?,asumistuki ym...
  Helpommalla pääsee (vatsa),,kun saa olla kotona,Siinäpä Sinulle miettimistä?Paras/tai ainakin toiseksi paras ratkaisu vieköön voiton;)
  Käyppä osallistumassa ArVONTAAN?-
  "vaatimaton Päivän Tunnussana-kirjanen 2021"-voittona;)
  Mukavaa loppuviikkoa !🤍⛄❄

  VastaaPoista
 4. Kiitos arvonta muistutuksesta! Ei nyt uutta päivänsana kirjaa olekaan. Miettimistä kyllä riittää tuossa eläke hommassa, mutta ehkä se siitä.. :)

  VastaaPoista
 5. Sulle olisi varmaan rauhoittavaa, jos olisi eläke. Mutta on siinä miettimistä tosiaan, jos niiden vaihtoehtojen välillä on isohko ero rahallisesti. Toivottavasti asia selkenee, kumpi olisi parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin olisi, mutta täytyy tässä vielä miettiä hetki..

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)