Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 16. toukokuuta 2020

Vierailijat



Meillä maalla käy harvemmin tällainen vierailija.(Kaupunkilais-serkku).











Kesykyyhky eli pulu











Siellä sireenipensaan takana sen yllättäen bongasin, kun satuin sopivasti olemaan tietokoneella. Taajamassa niitä voi nähdä, mutta ei täällä, olisiko jopa ensimmäinen tai toinen kerta, koko aikana, pian 10 vuoden aikana.





Eläimellistä menoahan täällä muutenkin on, kun aamulla heräsin siihen, kun tikka nakutti koloa ilmeisesti meidän talon päätyyn katon rajaan. Siellähän on jo entisiä pesäkoloja, edellisen asukkaan ajoilta, ja niissä pesii esim, tiaisia ja muita pikkulintuja. Elämme niiden kanssa kaikessa sovussa. Vaikka sanoinkin miehelle, että tikka yrittää tehdä meidän talosta emmental-juuston.




Meidän piti lähteä aamulla huvi-ajelulle, mutta sitten alkoi sataa kovasti ja miehelle tuli vieraita tuomaan vanhoja ikkunoita. Kävimme sitten vain myöhemmin ihan omalla kylällä.Nyt on sadekin loppunut. Hyvää viikonloppua!










6 kommenttia:

  1. Olisiko tuo sittenkin sepelkyyhky? Niitä tepastelee aina keväisin pariskunta meidän pihalla. Niin myös tänä vuonna. Tekevät pesän naapurin kuuseen.

    VastaaPoista
  2. Kyllä se minustakin on selvä sepelkyyhky ei pulu !

    VastaaPoista
  3. Between ja Minttuliini: saattaa olla,katsoin netistä, mutta varmaan katsoin sitten väärin...

    VastaaPoista
  4. Mielestäni tuo on kesykyyhky, mutta se on aika samanlainen kuin sepelkyyhky, niissä on pieni ero, siksi ne sekoittaa, joka tapauksessa se tekee 2 valkoista munaa, kuin kananmunat, joskus olen nähnyt sen pesän matalalla kuusessa, niitä puluja on isot määrät ollut turun torilla, joku niitä on syöttänyt,vaikkei saisi.
    Tikasta äitini kertoi yhen jutun kun olin vielä lapsi, kun se naputti talon seinää, mutta teillä naputti katon rajaa.

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)