Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

tiistai 7. huhtikuuta 2020

Kummallista elämää




On tämä kummallista tämä elo nykyään, nyt olisi aikaa tehdä vaikka mitä, mutta mikään ei huvita samalla tavalla kuin normaali oloissa. Onko kukaan huomannut samaa? Vai olenko minä vaan poikkeava yksilö.. Tietysti se johtuu osin siitäkin, kun pääasiassa ollaan nyt molemmat kotona, tai mies on kyllä usein puutöissä tai muuten ulkohommissa, mutta itse en osaa mitään aloittaa, kun voi tulla kuitenkin joku keskeytys siihen alkamaani hommaan. Ja jotenkin tämä kaikki vaikuttaa mielialaankin, niin että ei osaa mitään aloittaa :( Ja melkein aina on väsynyt, ettei ole sellainen pirteä olo, niinkuin nuorempana. Vali-vali...







Tänään tuli suulla-ja jalalla maalaavien taiteilijoiden kortti-lähetys, olikin tosi upean keväisiä ja värikkäitä kortteja. Tässä maistiaisia :













Nyt mulla on pyykit koneessa ja ensimmäistä kertaa ajattelin ne laittaa ulos kuivumaan, kävin jo putsaamassa paikallaan olleen pyykkinarun talven jäljiltä. Pyykkipoikia pitää kaivaa jostain lisää, muutamia on ollut koko talven siellä. Mies meni ostamaan kesärenkaat ja laitattaa ne samalla päälle.










Ulkona aurinko paistaa, mutta on kylmä tuuli, pyykit voi kyllä hyvin kuivua sitten. Asteita on kyllä yli 10 astetta, mutta tuuli tekee paljon viileämmän tuntuiseksi sään. Eilen käytiin jakamassa lisää lehtiä, silloin olikin lämmin ja oikein kivan keväinen sää. Ehkä se tänäänkin vielä lämpenee. Nyt on lehdet jaettu, kun ystävä pariskunta otti osan itselleen jaettavaksi.





Otin eilen pakasteesta sulamaan lopun lehtikaalin ja ajattelin tänään laittaa ruuaksi taas sellaisen uuni-munakkaan kuin aiemmin. Mutta ei ole kiirettä, kun mies saa auton vasta puolenpäivän jälkeen takaisin. Tosin mulla on taas tullut sitä vaivaa, että verensokeri menee yhtäkkiä alas ja pitää sitten ottaa jotain "välipalaa" ennen ateriaa, kun tuntee, että ihan yht äkkiä tulee hirveä nälkä ja muuten vähän huono olo, paranee kun ottaa vaikka voileivän tai jotain muuta. Mutta näillä mennään! Mukavaa päivää teille!





17 kommenttia:

  1. Mulla on ihan sama juttu etten saa mitään tehtyä vaikka kuinka päätän aloittaa muttei huvita. Mullekkin tuli tuo sama kortti lähetys ja kauniita ovat, laitan vähän niistä heille rahaa. Eihän sulla vain ole uniapnea ja diabetes ? Toivottavasti ei ole. Koska pääset tutkimuksiin ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomenna menen tuosta pitkään jatkuneesta kurkkukivusta tk:n. Uniapneaa ei ole, lääkäri sanoi silloin, että jos olisi, niin kyllä mieskin sen olisi huomannut. Veren sokeri mulla vaihtelee välillä, teki sitä jo nuorena, mutta labra testit on ollu normaalit.

      Poista
  2. Joo, mullakin on tuota oiretta. Jos ei ole syönyt tasaisesti, niin tulee heikotus ja joskus vapinaa tai hiki. Mutta menee hyvin ohi, joskus jotain suolaista tai muuta kun ottaa. Vesikin voi auttaa.
    Kyllä nyt pyykit kuivuu, on niin hieno ilma. Eipä tule tehtyä paljoa täälläkään. Vaikka ei väsytäkään erityisemmin.
    Tänään kävin kaupassa, vielä ois mentävä kävelylle.
    Pesin kyllä tyynyt ja koetan kuivatella niitä parvekkeella auringossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivat kortit, tänne ei vielä ole saapuneetkaan!

      Poista
    2. Ihan sama mulla. Oli jo nuorenakin sitä verensokerin heittelyä välillä.

      Poista
  3. Olen tosiaan huomannut sen! Ei mitään saa aikaiseksi. Jotenkin on sellainen ei huvita -olo, ja toisaalta haluaisi vaikka jotain käsityötä tehdä, mutta ei pääse alkuun, ei huvita tarpeeksi.

    VastaaPoista
  4. Kyllä tämä lamauttaa. Tai itselläni on se kai mennyt jo ohi. Alkoi maaliskuun puolivälissä ja jatkui pari viikkoa, nyt on jo jonkin aikaa ollut tavallisen tarmokas kevätfiilis. Tuntuu, että tilanteeseen sopeutui. Toivottavasti se sinullakin tapahtuu pian.
    Sinun pitää tosiaan syödä säännöllisesti. Itselläni vähän sama juttu, yritän aina pitää joitakin juotavia jugurtteja tai hedelmiä jääkaapissa, joista saa vähän energiaa niin jaksaa taas olla ruokaan asti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään on vaan ollut huonompi päivä, hermostollisesti :( Kyllä se tästä taas...

      Poista
  5. Keväisin ehkä on tuota väsymystä, kun auringosta saadut vitamiinit alkaa olla vähissä, ihan samaa olen minäkin potenut, nyt innostuin leipomaan pääsiäisiksi ja askartelemaan, muuten päivät meillä on aina lähes samanlaisia, kun molemmat ollaan eläkkeellä, pihatöitä ehkä pitäisi alkaa tehdä, kun alkaa lämmetä ja vihertää, lähetään ajelemaan tuonne saaristoon, itäsuomen reissuista ei tiedä pääseekö tai uskaltaako. Voimia sulle, ehkä ulkoilu ja c-vitamiini vois auttaa väsymykseen.

    VastaaPoista
  6. Just samaisia kortteja pyörittelin tänään käsissäni, kun autoin yhtä asiakasta kirjoittamaan kortin ystävälle. :)

    VastaaPoista
  7. Mullakin on sama mieliala; tekemistä olisi muuton jälkeen vielä vaikka mitä; kaikenlaista järjestelyä ym. Mutta tuntuu vaan että saan ne pakolliset hommat tehtyä! Olen alkanut pitää säännnöllistä päivärytmiä; herätys sunnilleen samaan aikaan sekä ruokailut ja ulkoilu raittiissa ilmassa. Lisäksi vitamiineja sopivasti...jospa sitä tästä piristyy ?!!

    VastaaPoista
  8. Mulla kurkkukipu johtui ilmeisesti tulehduksesta hampaissa; puhkeamaton viisaudenhammas oli tulehduttanut koko hammasrivin! Kaikkea sitä joutuu kestämään kun ikäkin on lähempänä 60-vuotta! Eikös viisaudenhampaat vaivaa nuorempia?!

    - Airiina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun viisaudenhammas oli myöhäis heränneinen :) Tänään olin siellä lääkärissä ja sain diagnoosiksi suun hiivatulehduksen ja siihen lääkkeen, toivottavasti auttaisi!

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)