Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 19. kesäkuuta 2019

Pitsiä ja vaaleata
Tänään oli siivouspäivä. Samalla vaihdoin sohvan ja tuolien päällisiä kesäisiin, puhtaisiin. Pitsi on nyt päivän sana :)

Näittekin aiemmassa postauksessa anopin tekemän sängynpeiton. Tässä lisää... Sohvalle laitoin toisen hänen tekemistään peitoista.
Tässä kuvio lähempää.
Tuoleista toinen sai myös peitokseen anopin tekemän ikkunaverhon. Tässä sen kuviointi.

Toinen tuoleista sai päälleen kirppikseltä ostetun, ilmeisesti tehdastekoisen, paksun pitsiliinan.

Tässä olohuonetta nyt, sohvanurkkauksen osalta.


Nuo pitsi-jutut olivat olleet olkkarin yläkaapissa, niin samalla "löysin" sieltä nämä pari taulua, jotka olen joskus tehnyt vanhoista kalenteri kuvista. Päätin laittaa ne keittiön seinälle.

Nyt on vaan kasa tavaraa odottamassa raivausta pois: vaihdettuja koriste-esineitä, poppanoita ym. Sohvan entinen peitto ja tyyny menivät jo odottamaan pesua. Joten, vaikka nyt alkoi väsyttämään ruuan jälkeen, niin pitäisi nuo viedä "varastoon". Vai lepäänkö ensin, hetken, ehkäpä :)

Tämä oli postaus jo huomispäivällekin...silloin ei kerkiä kirjoittamaan , silloin on kiire, ensin töissä, miehen odottelua, ja sitten kotiin ja kylätalolle. Heissan vaan!


8 kommenttia:

 1. Kaunista pitsiä:)'paljon tunne-arvoa.
  Se on kun siivoaa ,ja vaihtaa tekstiilejä,tuuletus/tai pesu ...
  ja kaikenmoiset koriste esineiden vaihto:)minä rakastan silmittömästi just niitä hetkiä,kun saan RAUHASSA tuusata :)
  Koti tuli puhtaaksi JA kesäiseksi:)
  ihanat taulut,
  Mukavaa touhu -torstaita!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt ollaan jo torstai-illassa, ja kaikki meni taas hyvin :) Miehellä vielä yksi näytelmä, sitten hälläkin alkaa kesätauko, minulla alkoi jo :)

   Poista
 2. On kyllä kauniita nuo kaikki pitsiset jutut! Anoppisi on ollut todella aikaansaapa noissa. On suorastaan kadehdittavaa, että joku jaksaa tehdä noin isoja virkkuutöitä. Itse kyllästyn aina hyvin nopeasti, joten aika pieniksi jää minun tekoseni ja aloitan sitten taas jotain muuta. Nuo autotaulut on kanssa kivoja:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi paljon hän onkin jaksanut tehdä, noiden pitsisten lisäksi kanavatauluja isot määrät! Minä en häneen kerinnyt paljoa tutustuakaan, kun hän sairasti muistisairautta ja joutui melko pian sairaalaan ja sitten hiipui pois. Osan noista oli antanut miehelleni jo aiemmin ja jotain saatiin perinnöksi. Noita autotauluja tein itse useampiakin, kun annoin tyttären pojillekin silloin, noita kuvia olin saanut kierrätyskeskuksesta :) Vielä mulla taitaa jokunen noita kuvia olla.

   Poista
 3. Onpa hienoja pitsisiä peittoja! Niin kaunista! Hyvää Juhannusta sinne!

  VastaaPoista
 4. Kyllä on kauniit pitsit. Ihanat nuo autotaulut myös.

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)