Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

tiistai 18. kesäkuuta 2019

Lämmintä päivää!

On nyt oikein kesäisiä, lämpimiä päiviä riittänyt. Eilen oltiin jakamassa parisataa lehteä laatikkoihin. Suurin osa naapurikylän taajamassa kävellen, mutta osa myös autolla. Parikin jätskiä piti poiketa välillä syömässä ja tietysti juoda energiajuomaa ja vettä.Sillä reissulla löysin metallinkeräyslaatikon päältä tällaisen kuparisen (?) amppelin. Korjasin sen ketjut ja laitoin siihen ulkona olevan kaktukseni.


Kukista puheen ollen tämä se jaksaa aina vaan kukkia edelleen.
Tuo kuva otettu 7.6. ja nyt on 9 kukkaa ja kaksi nuppua vielä! Kyllä on ihmeellinen kukkija!Tänään olimme kaupungissa ja samalla sain vihdoin passini ja kävin parissa kaupassa. Ostin esim. pensastukia, jotka olivat euron kappale.

Sitten pitikin kitkeä kotona marjapensaan alusia... valtavan suuren punaherukka pensaan alusen sain kitkettyä sekä yhden pikkupensaan alusen, laitoin tarvittaviin paikkoihin myös pensastuet, nyt eivät marjat roiku maassa heinien seassa. En mitenkään tarkkaan kitkenyt, mutta kiskoin kaikki pitkät heinät, nokkoset ja vuohenputket pois.

Vielä jäi kaksi pensasta työn alle, kun ajattelin että saan muuten auringon pistoksen. Tuo ensimmäinen pensas oli tosiaan valtava vanha pensas, muut onkin pienempiä.

Nuotiolla jokirannassa paistettiin miehen kanssa makkaraa ja juotiin pannukahvia ja pullaa. Pullastako lie johtunut, että maha on taas ollut vähän sekaisin... voihan vehnä!
Hoitokoira käytiin aamulla viemässä kotiinsa ohimennessämme. Ja Hipsukin uskalsi jo käydä keittiössä syömässä. Rasmusta ei vain ole näkynyt... :(
Huomenna miehellä alkaa vielä kolmen päivän työrupeama ja mun pitäisi pitää siivouspäivä, pikkukoirasta lähti niin paljon pientä ohutta karvaa, että nyt kannattaisi imuroida ne pois Juhannukseksi. Kun torstaina onkin sitten viimeinen työpäivä ennen kesätaukoa ja myös viimeinen kylätalo-tilaisuus ennen lomaa, ja seuraava päivä on jo juhannusaatto. Ja joka päivälle on ohjelmaa... Joten toivon että jaksan huomenna innostuneesti siivota :)


Hieman lyhyempi karvainen (kynitty) Elmo viihtyy auton varjossa :)

4 kommenttia:

 1. Elomsta varmaan tuntuu mukavalta, kun on vähemmän karvaa lämmittämässä. Toivottavasti Rasmus pian kotiutuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin toivotaan niin kovasti! Elmo jopa hmeen rauhallisesti antoi leikata turkkiaan... :)

   Poista
 2. Voi tuota orkideaa!,ihana;)
  Hyvä löytö,kurkistappas joskus sinne metallikierrätys astiaan;)
  Minäkin muuten löysin nuo tavarat,metallikierrätyslaatikon vierestä:)siis en pahvi ja muoviloossien luota:)nyt muistin,:)
  Minä en pysty syömään tavallista jätskiä,saan kauhiat mahakivut,otan laktoosittoman,mutta yhtään jäätelötötteröä en ole tänä kesänä syöny:),vaikka ennen melkein elin jätskillä;)'
  No kylläpäs nyt Elmolla kesäturkki-hyvä niin:)
  .routa porsaan kotiin ajaa...kyllä Hipsu kotiutuu...
  minulla samanlaisia pihapuuhia,kuorikate odottaa levittäjää:)
  Valtava tuuli kääntyi pohjoiseen.kylmää:),jos ei hukkuis niin paljon ihmisiä kun ei oo super-kesä-ilmat.juhannukse aikoihin.
  Hyvää työpäivää ja juhannusviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ei tarvitse odottaa routakeliin asti ennenkuin Rasmus tulee! Täällä on ihan riittävän lämmintä, noin 23 astetta varjossa. Samoin sinulle!

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)