Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 15. kesäkuuta 2019

Ompelua ja silitystä......niitä tuli eilen harrastettua.
Olin kirppikseltä ostanut kerran tällaisen pussilakanan, kun tuo kangas oli minusta niin kaunis ja vanhanaikaisen näköinen. Myöhemmin huomasin, että se oli tavallista lyhyempi. Haaveilin jo, että tekisin siitä itselleni ihanan 50-luvun mekon...mutta järki sanoi etten sellaiseen pysty :)

Siispä päätin ommella siitä makuuhuoneeseen ihanan väriset verhot :)

Makuuhuoneessa on muutenkin sinistä, niin sopi sinne hyvin.


Ehkä pitäisi tämä amppelikin viedä sinne ja muutakin sinistä...tehdä oikein sininen kamari...jossa näkee sinisiä unia :)Sitten kun piti verhot silittää, tuli iso kasa muutakin pyykkiä silitettyä. Mulla on keittiön yläkaapissa muovilaatikko, jonne heitän ryppyiset pyykit, jotka pitää joskus silittää... sinne niitä kertyy. Sen verran oli nytkin kertynyt, etten ihan kaikkia jaksanut illalla silittää, vaan jäivät odottamaan seuraavaa kertaa. Pääasiassa siellä oli liinoja ja jotain tyynyliinoja ja -päällisiä. Vaatteita en yleensä silitä, kun en juurikaan omista silitettäviä vaatteita, onneksi. Enkä yleensä miehen kauluspaitojakaan,kun suoristan ne kuivumaan laittaessa ... se riittää. Kesällä ne kuivuvat tuulessa narulla sileiksi ja talvella laitan kauluspaidat hengariin kuivumaan. Vieläkö te silitätte vaatteita?

Tänään olisi srk:n 30-vuotis juhla Karkkilassa, mutta en tosiaan tiedä olenko menossa... mies lähti jo Vivamo-reissulle ja ainakaan yksi ystävä jolta kysyin kyytiä ei ollut menossa sinne. Yksi kyyti olisi, mutta he ovat ilmeisesti siellä molemmat tilaisuudet ja ruokailun välissä, niin en tiedä jaksaisinko olla siellä niin kauaa. Ja toisaalta saatetaan pikkukoira hakea tänään kotiinsa... mutta katsellaan mitä päivä tuo mukanaan.
Mukavaa päivää teille!
8 kommenttia:

 1. Kauniit,erittäin kauniit verhot.
  ..kun ei tullu mekkoa.tuli verhot:)))
  Hyvä ajatus;) sininen kamari:),unetkin sen mukaiset:)))
  Kysyit silitänkö pyykkejä!
  vastaus :KAIKKI !,paitsi en sukkia ja alushousuja;))
  lakanat ,pyyhkeet ,tyynynliinat,ym.ym....
  Tykkään silittää!minusta niin rentouttavaa,ajatukset saavat lentää,silitysraudan matkassa.
  :)oi pikku-koira pääsee kotiin,onko kovasti ikävöiny??
  niin illalla tiedetään millainen päivä meillä oli:)
  Oikein ihanaa virkistävää,viikonloppua!,sinulle Sesse!!:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekkokin olisi kyllä ollut kaunis tuosta kankaasta :) Sellainen leveähelmainen ...Pikkukoira lähteekin kuulemma vasta maanantaina...olivat niin miehen kanssa sopineet. Eipä tuo pahemmin ikävöi, kun on ennekin meillä ollut...nyt on vaan ollut ikävä se kun on muutaman kerran tehnyt sisälle tarpeensa :( Liekö vanhaksi tullut...

   Poista
 2. Hienosti käy nuo verhot tuohon huoneeseen. On kaunis kangas.
  Eipä ole tullut ostettua silitysrautaa, kun entiset hävitin vanhuuttaan. Onhan se ostettava jos tulee pakkoa jotain silittää. Verhotkin mulla saa oieta itsekseen :) Mukavaa viikonloppua sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilie! Siinähän tuo viikonloppu on alkanut, vähän hermot kireällä kyllä ollut, vaan ehkä se tästä vielä iloksi muuttuu...

   Poista
  2. Olenko ihan väärässä, mutta olen joutunut ajattelemaan hermoja, jotka reistaavat. Välillä huolestuttaakin että mistä se johtuu. Onko nyt niin, että jostain vaan on hellitettävä, vaikka varaa ei olisi. Kotityöt jäävät väliin ja mieluummin pitäisi tiukentaa tahtia.- Onko pysähdyttävä ja sumeilematta asiat tärkeysjärjestykseen karkealla kädellä ja muut pois!?

   Poista
  3. Niin, joskus vaan tulee sellaisia asioita jotka ottavat hermoon..ei kai niille mitään voi... Varsinkin jos on sellainen, että helposti antaa asioiden vaivata mieltään...niinkuin minä... tällä kertaa se oli tuo hoitokoira...kun sen kanssa on ollut nyt vaikeampaa kuin ennen...ja kun toinen kissamme ei ole tullut ollenkaan kotiin sinä aikana...pelkään, jos se ei tulekaan enään :(

   Poista
 3. kauniit verhot, minulla on keittiö sininen ja wc.

  VastaaPoista
 4. Sininen oli kauan mun lempivärini...sitten se vaalentui turkoosiin,ja limen vihreä on ollut toinen..yleensäkin heleät siniset ja vihreät.

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)