Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 12. tammikuuta 2019

Vatsan armoilla

Tänään on tuttavalla kotiseurat ja meidänkin piti sinne mennä, mutta niin kävi, että mies sai mennä yksinään. Itselleni tuli jo aiemmin päivällä taas vatsavaivaa, otin lääkettä ja kävin kävelylenkillä, mutta ei auttanut, myllerrys mahassa vain jatkui. Otin ruokasoodavettä ja menin lepäämään, mutta aina vaan on kiertänyt ilma vatsassa ja suolisto kipristellyt, ja närästikin,
niin en todellakaan halunnut mennä kyläpaikkaan istumaan paikallaan ihmisten keskellä tuntikausia.
Niinpä jäin "kotimieheksi", niinkuin ennen sanottiin.
Nälkäkin tuli ja mietin mitä uskaltaisn syödä... kumma kun nälkä tulee vaikka vatsa on kipeä...
Söin sitten gluteenitonta kauranäkkäriä juuston kanssa sekä banaanin ja mustaherukka-teetä.

Katselin joutessani vanhoja kirjoja ja mitä niiden välistä löytyy. Vanhempieni vihkiraamatun välistä löytyi tällainen lappunen, mietin olisiko äidin, isän vai isäpuolen kirjoittama. Taitaa olla äidin kirjoittama, ja vanhanajan mustekynän jäljeltä näyttää. Muistan kun äidillä myöhemminkin oli kaksi sellaista vanhan ajan mustekynää tallessa. Ja äidin nuoruusajan muistokirjassa, johon äiti itsekin kirjoitteli kaikenlaista, on kirjoituksia jotka ainakin näyttävät vanhalla mustekynällä kirjoitetulta.


Saman Raamatun välistä löytyi myös nämä neliapilat. Äidillä usein olikin kirjojen välissä neliapiloita.Me ollaan muutenkin saatu joskus vanhoja Raamattuja, virsikirjoja ym, jotka olisivat muuten menneet poistoon/roskiin. Raamattuja ollaan sitten annettu eteenpäinkin, jos jollain ei ole ollut. Yhden kirjan välistä löysin aiemmin tällaisen käyttämättömän postimerkin :) Vanhat jutut, kuten esimerkisi esineet, kirjat, postikortit -ja merkit ovat kiinnostavia, niinkuin historia muutenkin.


Toivotaan, että vatsa rauhoittuu... en tiedä mistä se taas otti "nokkiinsa" :(4 kommenttia:

 1. Aika jännä, mun äiti oli säilyttänyt myös Raamatun välissä neliapilaa, nyt se apila on mun vitriinissä, en silti ole taikauskoinen, niitä vain sattuu joskus löytämään. Oletko tutkituttanut vatsasi, minulla on omat ajatukseni mikä vatsaasi vaivaa, mutta en nyt mainitse, kun en ole täysin varma.Tuo postimerkki voi olla arvokaskin, kun on käyttämätön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lääkärin diaknoosi on ärtyvän suolen oireyhtymä ja lisäksi oli joku loinen, johon sain kaksi antibiootti-kuuria. Siitä en tiedä onko se saatu pois, kun kuulemma tarvii joskus useitakin antibiootti kuureja.

   Poista
 2. Vanhojen kirjojen välistä voi tosiaan löytyä kaikenlaista mielenkiintoista. Meilläkin vanhoja Raamattuja ja virsikirjoja, sukulaisilta jääneitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ensimmäisen kuvan runo on ihan hyvä kehoitus :)

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)