Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

maanantai 10. syyskuuta 2018

Rukousvastauksia




Tänään on harmaa, pilvinen päivä. Onneksi ei kuitenkaan sada, kun pyykit on ulkona kuivumassa ja mieskin meni kaverinsa veljen puuhommiin.





Eilen olimme vaihteeksi Helluntaisrk:n Jumalanpalveluksessa. Tuttu pastori, piti hyvän saarnan. Hän kertoi siinä mm. rukousvastauksesta, jonka olivat saaneet.

He olivat muuttaneet uudelle paikkakunnalle, jonka asuntojonossa he olivat jo edeltäkäsin olleet. Mutta sieltä ei kuulunut mitää tietoa asunnosta. Uudella paikkakunnalla asuivat heidän tuttavat, jotka olivat menossa kahdeksi viikoksi lomalle, ja lupasivat että he voisivat olla sen aikaa heidän asunnossaan.
No, he rukoilivat asuntoasiaa itse ja kertoivat sen uudessa srk:ssa myös rukouspyyntönä. Uuden seurakunnan pastori kysyi, minkälainen asunnon pitäisi olla? He vastasivat: 3 h+k.


Viimeinen viikko vara-asunnossa oli jo lopuillaan, kun he huomasivat lehdessä pienen ilmoituksen: vuokrattavana 3 h+keittiö. He soittivat sinne, puhelin tuuttasi varattua, mutta aikanaan he pääsivät läpi ja pääsivät katsomaan asuntoa. Monet olivat käyneet sitä katsomassa, mutta he saivat sen!








Siitä tuli mieleen myös oma asunnonhaku, silloin kun olimme menneet miehen kanssa naimisiin. Mehän olimme uusperhe, minulla oli kolme lasta vielä kotona ja asuimme lasten kanssa pienessä kolmiossa. Mies asui vielä ahtaammin pienessä pihamökissä, jossa oli vain yksi huone + suihku/saunatilat.
Joten rupesimme rukoilemaan isompaa yhteistä asuntoa. Muistan kun olimme kävelemässä miehen kanssa ja hän sanoi, että ruvetaan rukoilemaan asuntoa, jossa on 5 h+k, että jokaisella lapsella olisi oma huone ja meillä oma makuuhuone. Ei mikään vaatimaton rukous :) Vaan sellaisen me saimme ja vieläpä maalta omakotitalosta! Kyllä Herra vastaa rukouksiin! (Alla kuva siitä).















Voi että, tuosta tuli vielä mieleen myöhempi asunnonhaku :) Olimme asuneet vieraalla paikkakunnalla, mutta tyttö halusi takaisin kotiseudulle lukioon, enkä minä halunnut päästää häntä yksin parinsadan km:n päähän. Ja itsekin kaipasin entiselle kotiseudulle takaisin. Olimme laittaneet asuntohakemuksen kaupungintoimistoon ja jonnekin muuallekkin. No, sitten tuli ilmoitus, että kotikaupungin viereisessä kunnassa oli 3 h + k, ajattelimme sen varmaan olevan liian pienen asunnon kolmen lapsen kanssa, mutta päätimme kuitenkin lähteä katsomaan. Matkalla sinne puhelin soi ja kaupungintoimistosta soitettiin, että olisi tarjolla 4 h+k tutussa lähiössä!








Kyllä elämä on ollut mielenkiintoista Jumalan seurassa :)





Myös Metsäntyttö blogissaan Metsäntyttö kertoi rukousvastauksesta asuntoasiassa.





Myös tämä talo oli samanlainen rukousvastaus aikanaan, tässä oli loppujen lopuksi jäänyt meidän lisäksi yksi toinen tarjouksen tekijä. Muistan kun rukoilimme, että jos tämä talo on meille tarkoitettu, niin toiset vetäisivät tarjouksensa pois, ja niin kävi. Ja varmasti se olikin Jumalan tahto, koska saimme aloittaa täällä tilaisuudet Kylätalolla. Täällä kun ei juuri lainkaan ollut vapaitten suuntien hengellisiä tilaisuuksia, paitsi joitakin kotikokouksia.




Tästä tuli tällainen maratonpostaus, mutta on se hyvää tekevää muistella miten Jumala on auttanut ja miten Hänellä on kaikki langat käsissään! Siunattua päivää jokaiselle <3

8 kommenttia:

  1. ihana liikuttavat tarinat.Tiedän ,aivan varmasti että rukouksiini vastataan.:)
    Niinkuin sinunkin ja tuttavasi:)
    Minullakin ois 101 tarinaa kuinka Taivaan-Isä on huolen pitänyt minusta ja perheestäni ,mutta meidän pitää muistaa olla kiitollinen,vähästä,ja jokaisesta herätystä aamusta jolloin voimme nousta sängystä ylös!! :)
    Kiitos Sesse!!
    ihanasta viikon avauksesta!!!
    Siunattua päivää teillekkin!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä Jumalan huolenpito on usein han käsin kosketeltavaa :)

      Poista
  2. Kiva kun muistelit näitä rukousvastauksia! Tässä oli nyt sellaistakin, joka tuli vielä ihan uutena minulle tiedoksi:) On ilahduttavaa lukea rukousvastauksista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkään lukea esim. kirjoista kuinka Jumala on vastannut rukouksiin, se lisää omaakin uskoa siihen, kuinka Jumalalla on kaikki langat käsissään :)

      Poista
  3. Mukava lukea näistä rukousvastauksista. Onneksi saamme jättää rukouaiheemm elävälle Jumalalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin eikö helpotakin jättää rukousaiheet Hänelle ja katsoa miten Hän vastaa! Ei välttämättä aina niinkuin me haluaisimme, mutta meidän parhaaksemme kumminkin :) Ja noita täsmävastauksiakin saamme!

      Poista
  4. Onpa hienoa ja ihan merkillisen kuuloista, että näin on tapahtunut ja rukoukset kuultu. Todella tuntuu, että joku kuuntelee (en ole uskossa itse). Mahtavan hienoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tiedän ja tunnen, että joku kuuntelee :) Hänen seurassaan olen saanut kulkea jo lähes 30 vuotta, ja kokenut paljon huolenpitoa ja rukousvastauksia :)

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)