Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

sunnuntai 2. syyskuuta 2018

Kortteja, muistoja...



Mulla on iso muovilaatikollinen meille tulleita, säästettyjä kortteja, olen jossain välissä vähentänyt sieltä joulukortteja, kun niitä on ollut niin paljon, mutta joka vuosihan niitä tulee lisää :) Ja kiva että tulee. Yhdessä vaiheessa olin oikein "kortti-friikki" niitä oli seinälläkin kirjoituspöytäni yläpuolella, kaikkia sellaisia missä oli rohkaisevia lauseita ja ihania kuvia. Se oli sitä yksinhuoltaja aikaa.




Tuota korttilaatikkoa selatessani huomasin, että sieltä ne "lause-kortit" puuttuivat lähes kokonaan, eli ne ovat sitten jossain muualla tallessa. Lisäksi sieltä puuttuivat vuoden vanhat 60-vuotis korttini sekä muutaman vuoden vanhat miehen 50-vuotiskortit, tiedänkin että ne ovat tuolla kaapin laatikossa.





Kuvasin jotain vanhempia ja muistorikkaita kortteja.




Tässä 90-luvulta kaksi patteri-korttia eli soivaa korttia. (Ei kyllä enää soi)












Vauvakortin lähetti uskova kirje-ystävä ja onnittelukortin oma pitkäaikainen ystäväni.








Vanhoja kortteja 70-luvulta, ystäviltä tulleita, vähän jo rapistuneita.












Kukkakortti isovanhemmilta minun 5-vuotis päiväni onnitteluja :) Tuo liila-kukkainen taas on Kultapossukerhosta tullut nimipäivä kortti.













Tämä viimeinenkin on jo parinkymmenen vuoden takaa, vanhimman pojan lähettämä armeijasta.











Kyllä siellä laatikossa kortteja riitti...joulukortteja, onnittelukortteja, muuten vaan piristykseksi tulleita, vihkiäis-kortit,
neljä sähkettä, oli ihana kortti tyttären pojilta, ilmeisesti silloin saatu kun sairastin rintasyöpää, kun siinä luki haparoivalla lapsen kädellä kirjoitettuna jotain että, parane pian mummu ym. Ja mummuhan sai parantua, kiitos Herralle!





Lisäksi erillisessä laatikossa on kaikki eri paikoista lähetyt maisemakortit, alkaen merimies-isäni lähettämistä korteista sekä äidille että minulle, matkustavaisten ystävien lähettämistä sekä mikä mistäkin tulleista tyhjistä paikkakunta-korteista.





Sitten on tietysti kaikki varsinaiset keräilykortit, joita olen täällä joskus esitellytkin, niitä on kaksi kansiollista + irtokortit. Niitä on esim. 50-60-luvun lapsikortit, tuulimylly-kortit, majakka-kortit, eläinkorteista esim. linnut, perhoset, oravat, suojelusenkelikortit, Kimmo Pälikön kortit ym. Jos kaikki kortit laskettaisiin, niin olisi varmaan satoja..ehkäpä.
Taidanpa siis olla edelleen "kortti-friikki" :D




Oletteko te säästäneet kortit, vai menevätkö ne roskiin, sen jälkeen kun niistä on iloittu?

6 kommenttia:

  1. Kysyit onko säästetty no ei ole kortit ja kirjeet poltan valokuvat meni kaikki kaatikselle olosuhteiden pakosta viime vuonna jo. Ei siitä kaiken jemmaamisesta tulis mitään kun kaikki paikat on tavaraa täynnä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä haluan säilöä muistoja ja varsinkin kun muuten muisti on huonontunut nuoruus ajoista. Ja korteista ja keräilystä olen ollut aina kiinnostunut :)

      Poista
  2. En ole säästänyt kortteja.Poikani tekemiä juttuja,piirustuksia ne olen säilyttänyt.
    Valokuvat työjuttuista ja ei mukavat kuvat ne poltin pannuhuoneessa.Mukavaa alkavaa viikkoa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tykkän korteista muutenkin ja kun niissä on paljon muistoja :)

      Poista
  3. Onpa ihana korttikokolma. Hienoja muistoja. Kyllä meilläkin on säästetty kortteja, mutta kuitenkin vähän valikoiden. - Mukavaa syysviikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anneli! Minäkin olen joulukortteja tosiaan laittanut pois joskus, kun niissä usein on vaan joulutoivotukset eikä muuta.

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)