Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 15. syyskuuta 2018

Hävikkiruokaa ja -kukkia



Kuten kerroin saatiin kahdesta paikasta peräkkäin kaupan hävikkiruokia, paljon hedelmiä ja vihanneksia sekä jonkunverran muutakin.
Kun torstaina ne saatiin , niin vasta eilen kerkisin "jatkojalostaa" niitä. Hedelmiä tietysti oltiin jo syöty. Ruuaksi paistoin saadun lihanpalan uunissa ja tein lohkoperunoita ihan kaupan perunoista. Kahvin seuraksi tein hedelmäsalaatin ja sulatin pakasteesta jäätelönlopun sille kastikkeeksi.Salaatissa oli persikkaa, mandariinia, omenaa, banaania ja olikohan viinirypäleitä. Hyvää oli. Loput syötiin illalla srk:n tilaisuuden jälkeen.










Tänään syötiin sitten muutenkin entisiä ruuanloppuja, niiden seuraksi tein salaatin. Salaatissa oli melkein "kaikkea mahdollista".
Saatuja: salaattia, paprikaa, kesäkurpitsaa, tomaattia, cantalope-meloonia, mozzarella-juustoa sekä omasta varastosta feta-juustonloput ja sen mausteöljyä sekä omasta maasta kolme pientä avomaankurkkua. Hyvää oli, nam!











Ruuan teinkin tänään puuhellalla ensimmäistä kertaa kesän jälkeen, johtuen siitä, että isäntä oli ruvennut tekemään heti aamusta itselleen inkiväärijuomaa puuhellalla, kun sitä pitää pitkään keittää.





Ruuanjälkeen menimme käymään kylillä, että ehditään ennenkuin hoitotyttö tulee. Pelastin erään kaupan pihasta "saa ottaa"-laatikosta kaksi hieman kärsinyttä kukkaa.










Arvasin kyllä, että niistä tulee ihan hyvät kun ottaa ruskistuneet ja kuihtuneet kukat pois :)Laitoin ne valkoisiin ruukkuihin kukkien värin mukaan.











En ole vielä kerinnyt katsoa kukkakirjasta, mikä kukka tämä on. Jos tiedätte kertokaa! Kukat on samanlaiset kuin oli äidin annansilmässä aikoinaan, (jos nyt oikein muistan,) mutta ne olivat vaaleanpunaiset, nämä valkoiset.














Pitää varmaan lähteä katsomaan vintistä leluja, kun se pikkuneiti jossain välissä tulee hoitoon. Heippa!

10 kommenttia:

  1. Kyllä se on albiino annansilmä. Ai siellä saa kauppias jakaa hävikkiruokaa täälä se ei ole luvallista jos terveystarkastaja kuulee näkee !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tiedosta Väritäti! Joo, sovitut järjestöt hakevat vanhentuvia (esim. eräpäivä-ruokia ja hieman viallisia hedelmiä/vihanneksia. Esim. jos jossain hedelmäpakkauksessa on yksi huono hedelmä) kaupoista ja sitten niitä jaetaan järjestöjen kautta. Se on hyvä!

      Poista
  2. Tuo HÄVIKKI RUOKA ,meillä myydään klo 20 jälkeen -60% alennuksella.kaikki kaupan ruokatuotteet jotka ovat -30%,
    Seurakunta antaa aamupuuron yhteydessä ,mitä kaupasta saavat,kuulemma ei enää riitä seurakuntaan asti.(niitä ns.häviki ruokaa).Minusta niin ihana asia kun menevät käyttöön,ja tulevat tarpeeseen ne ruokajutut!,
    Ihania herkkuja loihdit,:)) nam```jälkiruoka ...niin Liisan mieleinen:))
    voi sinulla tiedossa muka "hoito-juttu" :)))
    Oikein ihanaa touhukasta ja herkuttelu viikonloppua!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo hävikkiruuan jako on tosi hyvä juttu! Monessa mielessä. Monesti ne on niitäkin, jotka ovat olleet alennuksessa, mutta eivät ole menneet. Ja jos esim. persikkarasiassa on yksi huono hedelmä, niin semmoiset rasiat ym. Ei mitään muka... vaan ystävien pikkuinen tyttö oli hoidossa meillä, kun sattui vanhemmilla olemaan kummallakin töitä. Hyvää viikonloppua sinullekin!

      Poista
    2. Anteeksi.tuo kirjoitus virhe on minun lukuvirhe!!
      TARKOITIN:)MUKAVA!!! HOITO JUTTU!!
      Sesse!!!
      kun kirjoitan nopeasti,luen lauseen oikein ,mutta kirjoitan väärin:)
      Pyydän nöyrimmästi ANTEEKSI!
      minä olen vajajavainen en täydellinen :)

      Poista
    3. Yleensä virheeni tulee nopea tempoisesta kirjoituksesta,koska pää toimii nopeammin kun käsi kirjottaa,ja luen tekstin oikein kirjoitettuna.
      Olen elämäni saanut kärsiä tästä kirjoituksestani!,oikein kirjoituksestani!!
      niin kuin yhdessä omassa blogissani kirjoitin,tarvitsen joihinkin asioihin SelkoSuomea!Aika moni ihminen tietämätön sanasta "selko-suomi"ja helposti tulkitaan kirjoitukseni väärin,että vähättelisin ,syyttäisin ,aliarvioisn...näihin kolmeen asiaan yleensä luullaan minun kirjoitukseni tarkoittavan.
      Tiedän ja olenkin odottanut!! kauhulla sitä hetkeä,jolloin joku alkaa "järjestelmälisesti anonyymina ,solvaaman kirjoitus taitoani:((.
      Mutta minun blogini on ja pysyy,kommentti osion otan pois ,tai lopetan kokonaan kommentoimasta?? joka on väärin,minkälainen maailma oiS?? jos vain kaunis ääniset linnut sais laulaa??
      Pyydän anteeksi.kirjoitus virhettäni!
      lyöttäydyn takavasemmalle!ja poistun vähin ääniin!,
      Oikein Hyvää syksyä,ja terveyttä ja kaikkea hyvää päivääsi:)

      Poista
    4. Ole vapaa :) Älä poistu minnekkään, minä ajattelin vain, että luulet lapsenlapseni tulevan ja siksi kommentoit noin,ettei lapsesnlapsen vierailu ole hoitoa, sorry täältäkin! <3

      Poista
    5. Sesse!-ystäväni!!!
      Valtakunnassa kaikki hyvin!!!
      Tottakait tiesin että et tarkoittanut mitään pahaa:).Mutta kun minulla itsellä se "päähän -taottu"
      huonommuus,ja tiedostan toki itsekin ,että krjoitan erilailla kun muut.
      Nyt jatkamme niinkuin mitään ei koskaan ois ollutkaan:)))))))
      Mukavaa päivää,sinulle Sesse-ystäväni:)

      Poista
  3. Minusta tuo hävikki ruuan myynti voisi olla vaikka -80% ettei todella jäisi ruokaa roskiin, mutta toisaalta ikävä puoli on se, että miten paljon ruokamme hinnassa onkaan "ilmaa".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ruoka tosiaan voisi olla halvempaa, ja vaikka tosiaan se -80%, mutta hyvä sekin, että niitä jaetaan ilmaiseksi, etteivät mene roskiin, syömäkelpoista ruokaa kuitenkin :)

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)