Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

tiistai 11. syyskuuta 2018

Hylkäystä ja pelkoa puskassa


Eilen kävimme katsastuttamassa autoa ja kävi niinkuin pelkäsimmekin, ei mennyt läpi. Sen sijaan tuli punainen ajokielto-lappu etuikkunaan. No, saimme kuitenkin mukaan kirjoitetun lapun,jos poliisit sattuu pysäyttämään, jossa oli lupa ajaa korjaamolle.
Se jäi kiinni tuosta käsijarrusta, jota oli jo korjaamolla korjattukin, mutta ei ruvennut toimimaan kunnolla. Eilen korjaamo oli suljettu, niin tänä aamuna mies lähti viemään auton sinne, toivottavasti se menee takuukorjauksena, kun on samasta ollut vasta vähän aikaa sitten. Ja toivottavasti saadaan kuntoon!! Trafi oli kuulemma juuri toukokuussa kiristänyt katsastus-säädöksiä käsijarrun ja renkaiden osalta. Renkaat on onneksi meillä vielä hyvät.











Eilen illalla kävimme miehen kanssa kävelyllä, siellä huomasi, että syksy on tullut, kun tiellä oli paljon keltaisia lehtiä maassa. Kotipihassa sitä ei niinkään huomaa. Mulla on tuo vasen polvi välillä vaivannut, ja taas lenkillä se tuntui alamäissä, kun tulee painoa sen päälle ja muutenkin jos joutuu väärään asentoon. Tasaisella mennä porskuttaa kuten ennekin.
Illalla vielä löin saunalla oikean jalkani metallisen puunkantotelineen terävään reunaan...onneksi ei iho mennyt rikki, kun siinä oli alla paksut verisuonet...hankauma vain tuli ja iso mustelma. Mutta mitäs pienistä!






Olen virkannut mohairlangoista kaulahuivia, kun kirppislankojen mukana on tullut noita mohairlankoja, eikä niitä ole oikein mihinkään tullut käytettyä. Niinpä tarpeeksi kauan niitä katseltuani, päätin virkata niistä pitkän, ohuen kaulaliinan, että saisin ne vaan johonkin käytettyä. Oikein väri-iloittelu, syystä että oranssia oli isoin kerä.













Äsken piti kantaa Elmo ulkoa sisälle sylissä, kun se oli taas pelästynyt jotain (ukkosta?, ampumisääniä?), oli taas piiloutunut puskaan ja haukkui niin kauan, että tulin hakemaan sen "turvaan". Tosin edelleenkin haukkuu,tärisee ja läähättää...raukka. Elmo pelkää niin kovasti noita ääniä ja muutenkin kovia ääniä. No niin, nyt kuulinkin, että siellä ukkostaa! Koiralla on vaan niin paljon parempi kuulo, että tietää aiemmin.




No nyt tulikin oikein rankkasade tuulen kanssa...





















Tällaista täällä tänään.














10 kommenttia:

  1. Toivottavasti korjaamo korjaa käsijarrun takuuna ja saatte auton katsastettua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei saatu takuuna, kun siihen piti vaihtaa joku vaijerikin, mutta korjaaja oli sitten käyttänyt sen katsastuksessa.

      Poista
  2. Voi pientä Elmoa ♥ Toivottavasti pian rauhoittuu. Täällä oli melkoinen ukkonen yöllä, neljän-viiden aikaan, ei siinä saanut nukuttua sikeäuninenkaan (eli minä), kun koko ajan voimakas salamavalo välähti ja välillä jyrisi niin, että ikkunat helisivät. Mutta ihanaa, että kaivattua sadetta tuli ja paljon! Täälläkin lehtiä putoaa, mutta se taitaa olla kuivuuden takia. Varmaan sama sielläkin, on vielä niin lämmintä ettei puiden talveen valmistautuminen ole tainnut alkaa, ainakaan ei luulisi.
    Toivottavasti saatte auton pian takaisin käyttöön, vaikeaahan ilman sitä on liikkua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei onneksi ollut kuin hetken ukkosta! Auto saatiin tänä aamuna valmiiksi katsastettuna...rahaa kyllä piti antaa..

      Poista
  3. Vettä vihmoo meilläkin. Väsyttää aivan hirveästi. Pitää mennä varmaan jo klo 21 nukkumaan tänään. Huomasin myös paljon keltaisia lehtiä puissa ja maassa. Se on kyllä niin syksy sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se syksy väistämättä tulee, täällä on nyt kova tuuli.

      Poista
  4. Ymmärrän Elmoa, minulla on sama vaiva. Kärsin kovista äänistä. Ei ole mukavaa kun joka paikassa äänet kovenevat. Ei se ole musiikkia eikä mitään jos se ei soi umpikuuroille tarkoitetusti. Korvatulpat eivät riitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla haittaa välillä ääntensorina ja sivulta tulevat äänet, niin ettei meinaa kuulla mitä vierustoveri sanoo.

      Poista
  5. Vettä on satanut täällä pohojosessaki.
    Voi surku tuota ELMOA!!ressukka.
    koirilla niin hyvä kuulo ja vaisto!
    toivotaan että saatte auton korjauksen takuuseen!
    kyllä nyt on syksy.lehdet kellastuneet,tilhit saapuneet pihlajoihin.
    Voi ei,sinäkin olet loukannut jalkasi.:) voi meitä:)
    Kaulaliinastahan tulee nätti,kylminä talvi-iltoina mukava kiepsauttaa vaikka kipeän polven lämmikkeeksi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään saatiin auto kotiin korjattuna ja valmiiksi katsastettuna, mutta maksoi kyllä ihan tarpeeksi...

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)