Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

perjantai 20. toukokuuta 2022

Perjantai

 


 Kuva viime kesältä.

Perjantaita! Nyt on sitten kylätalon tilaisuudet jääneet tauolle, seuraavan kerran, jos Luoja suo, vasta heinäkuun loppupuolella. Seurakunnalla on kesä aikana niin paljon muuta toimintaa ja tilaisuuksia, telttakokousta, lastenleiriä ym. Ja mun miehellä myös Vivamo juttuja. Hyvä tilaisuus oli kyllä eilen, taisi olla 11 henkeä paikalla. Ja ruuanjakelua oli myös.

 Kahvia jäi ylimääräistä termokseen, niin keitin siitä kahvikiisselin, ja tein vielä paksun vaniljakastikkeen siihen päälle laitettavaksi, meille jälkkäriksi.

Eilen olikin tosi lämmin päiväkin, siinä suhteessa mukava keli. Oltiin kyläilemässä vanhan tädin luona, hän oli pyytänyt meitä syömään sinne, ja hän oli illalla kylätalollakin.

Tänään on pilvistä, ainakin vielä. Mun pitäisi siivota kasvihuone talven jäljiltä,jossain välissä. Eilen istuin siellä hetken aikaa, kun oli niin lämmintä. Olen miettinyt jaksanko laittaa sinne mitään kasvamaan, ja kun kevätkin on ollut myöhässä... isäntä kyllä sanoi, että kyllä sä innostut kuitenkin laittamaan... katsomme kuin käy...

Nyt mittari näyttää ulkolämpötilaksi 15 astetta, meidän kasvihuone kun ei ole täysin umpinainen, niin ei ole lämmin kuin ihan kesällä, joten ei kai niillä kasveilla vielä kiire olisi.4 kommenttia:

 1. On se vaan kiva laittaa jotain, kun ootte rakentaneet kasvihuoneen. Sopivasti jotain. Mulla on parvekkeelle laitettu jo monta sankollista kasvua. Perunaa, tomaattia ja paprikoita, ite kasvatin taimia. Ei paljon häviä jos ei tuu satoa. Huomaan että monta euroa maksaa paprikan ja tomaatin taimet kaupassa, mutta onhan ne tietty tukevia ja jo hyvässä kasvuvauhdissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä ostan jonkun valmiin taimen vielä, niinkuin viime kesänäkin...sain nyt ainakin tyhjennettyä sieltä talvisäilytyksessä olleet tavarat, ja siivottua .

   Poista
 2. Kasvihuone on hyvä paikka kasveille, jos se vain on riittävän lämpimässä paikassa. Meillä on vähän varjoisaa, joten siellä ei ole paras mahdollinen lämpö ainakaan tomaateille. Minäkin joka vuosi päätän, että nyt en laita mitään kasveja, mutta aina sitten kuitenkin jotain. Tutuiltakin saan usein taimia, jotka on sitten laitettava kasvamaan, ja hyvä niin.
  Aurinkoista ja lämmintä viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on tyhjennetty talvisäilössä olleita tavaroita sieltä ja vähän siivottu... ehkä se tästä kesä alkaa. Meilläkin voisi tuo kasvihuone olla vähän tiiviimpi, kun on tuulisella paikalla.

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)