Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

tiistai 2. helmikuuta 2021

Väsyneen muisteluja

 


 Kuva vanha

Aurinkoinen pakkas aamu tänään. En tiedä mikä väsytti niin kovasti, kun joskus puoli 10 aikaan illalla nukahdin ja aamulla heräsin puoli yhdeksältä, kun mies tuli yläkertaan sanomaan heipat, kun lähti kaupunkiin. Tosin olin yöllä käynyt vessassa ja silloin valvonut jonkun aikaa.

Nyt vaan on koko ajan särkenyt päätä, äsken hierotin niskaa hierontalaitteella, se vähän auttoi. Eilen luin vanhaa päiväkirjaani, noin 10 vuotta sitten kirjoitettua..kyllä oli ollut vilkasta elämää, kun kaupungissa asuimme. Vaikka olin työttömänä silloin, kaksi nuorinta lasta oli vielä kotona, lapsenlapset olivat välillä hoidossa, seurakunnassa olin (oltiin) monessa mukana, pidettiin kotikokouksia, ystäviä/kavereita oli kaupungissa lähellä, kirppistelyä (kun ne olivat lähellä), välillä käytiin mökillä, joka silloin vielä oli meillä. Ja silloin taisi olla viimeinen rintasyövän jälkeinen korjausleikkauskin, vai oliko sen jälkeen vielä yksi leikkaus...en ole varma.


Nyt ei kyllä enää jaksaisikaan sellaista "huisketta". Nyt on muutenkin jumittunut tänne olosuhteiden pakostakin. Koronan yms. takia. 

Isäntä vei vaahtosammuttimen "vuositarkastukseen",olikohan se kahden vuoden välein tarkistettava. Samalla muutenkin hengailee kaupungissa :) Kello näyttää siltä, että pitää ruveta katsomaan mitähän ruokaa sitä laittaisi.. heissan vaan!

 

 



18 kommenttia:

  1. Kyllä on ikävää kun päätä särkee. Muutama päivä sitten oli itelläkin. Sit miettii että onko se koronan oireita vai mitä.
    Jos nukun liian pitkään aamulla, on aina päänsärky.
    Viimeyönä heräsin puoli 1, eikä nukuttanut. Tuntui että kadulla hurrasi joku lumen työnnössä. Kurja olo yölläkin. Luin sitten kirjaa ja vaihdoin pääpuolen toiseen suuntaan, niin korvatulpan kanssa sitten nukuin.
    Luen minäkin vaikka parin vuoden takaista päiväkirjaa. Kävin silloin ulkona syömässä, museoissa, teatterissa, näyttelyissä ja vaikka missä. Nyt olen supistunut tähän pieneen kämppään. Mitenkähän pitkään tätä jatkuu..
    Olis edes hyvä jos sais yöt nukkua, toivottavasti sinäkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi nukun yleensä varsin hyvin, poikkeuksiakin kyllä on.Se on ikävää,jos joutuu yöllä valvomaan.. toivon sinullekin hyviä yö unia!

      Poista
  2. Minä olen ajatellut että onneksi menohalut ovat vähentyneet kun ei kunto kestäisi enää kuitenkaan. Kyllähän tämä korona ja talvi saisivat olla jo ohi, masentuuhan tässä väkisinkin. Vaan eilen kun potkuttelin hammaslääkäriin, niin olin siitä huolimatta iloinen. Aurinko nimittäin paistoi pitkästä aikaa suoraan kasvoihin ja voi miten se tuntui piristävältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin oli eilen piristävä puoli-aurinkoinen lenkki :)

      Poista
  3. Toivottavasti särky hellittää. Onneksi päivässä on jo enempi valoa.

    VastaaPoista
  4. :) samanmoisia ajatuksia täälläkin,luin vuoden takaisia blogi juttuja,käytiin Pellon seurakuntaan tutustumassa,oli "me anopit tapaamisia",kirppis/kierrätys reissuja Miniän ja pojan luona isoja perhe tapaamisia .Täytyy myöntää että haikeus iski..ja jotenkin otti ihan rinnasta.....tämä tietämättömyys,ainainen odottelu,epävarmuus-rokotuksien suhteen? Viihden kotona,mutta näkymätön vanne estää edellä mainittuja asioita:( tekemästä.
    Meillä pakkasta -22
    Tekasin puolukkapiirakan,
    :)syötiin pakasteesta kaalipataa,,,siitä toisesta 10l kattilan keitoksesta.(pakastimen tyhjennys kovaa kyytiä käynnissä)
    päivä kerrallaan.....mennään.
    Kunhan pysyis terveenä.
    Toivon Sinulle valoa ja iloa,,,päiviin.🌞😷🤗🌷
    Toivottavasti päänsärkysi helpottanu.
    (nauti kun saat touhuta omia juttuja yksin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Normaalisti nauttisin, kun saan olla välillä yksin kotona, vaan ei oikein mikään tekeminen innosta, ehkä kevät tuo sen innostumisen mukanaan, toivotaan ainakin :)

      Poista
  5. Sesse iloa ja jaksamista sinulle♥ Olin eilen puolivuotistsekkauksessa ja edellisyönä en saanut unta ollenkaan. Kunpa ymmärtäisi hypätä sen ojan yli vasta kun se on kohdalla.

    ♥♥

    VastaaPoista
  6. Ihania kuvia ja juttuja sinulla. Ja suloiset lemmikit! Hipsu-kissa on melkein kuin tiikeri. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tällaista höpöttelya ja tunteiden tuuletusta välillä.. eläimet on ihania, kisut varsinkin <3

      Poista
  7. Kyllä sitä kevään tulleen piristyy, kun valo alkaa lisääntymään, aurinkokin paistaa jo enempi kuin ennen joulua,
    Minä ostin D-vitamiineja, väsymys voi johtua vitamiinien puutteestakin, syötkö hedelmiä ?Joku päivä voi olla pirteämpi kuin toinen päivä, ehkä nukkuu liikaa,
    luonto on nyt todella kaunis, se voi myös piristää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä vitamiineja, D ja C ainakin ja jotain muutakin.Hedelmiä ollaan saatu paljon ruuanjakelusta, varsinkin appelsiineja ja mandariineja :)

      Poista
  8. Oletko elänyt rintasyövänkin läpi? Kuinka selvisit siitä? Tuliko diagnoosi yllätyksenä vai löytyikö jossain rutiinitarkistuksessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä, yllätyksenä tuli, itse löysin patin rinnastani. Siitä on aikaa jo toistakymmentä vuotta. Toinen rinta jouduttiin poistamaan, myöhemmin tehtiin rintarekonstruktio, eli vatsakudoksesta tehtiin uusi rinta. Ja sitten oli vielä pari pientä korjausleikkausta. Muuten selvisin helpolla, kun en tarvinnut solumyrkkyjä, kun ei ollut levinnyt mihinkään rinnan ulkopuolelle.Tamofen-lääkityksellä selvisin. Kiitos Herralle , Hän oli armollinen :)

      Poista
  9. Aika vetämättömiä oltu täälläkin, mitään ei oikein saa aikaiseksi. Toivottavasti päänsärky on mennyt ohi, ja olo muutoinkin parempi! Siunausta sinun tähän päivääsi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tänään parempi olo. Siunausta sinullekin!

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)