Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 17. helmikuuta 2021

Aurinkoa ja pakkasta

 


Tuo kuva eiliseltä. Ikkunasta kuvattu.

Eilen olikin vielä ihan mukava ulkoilu päivä, nyt on vähän turhan kylmä. Eilen oltiin kävelyllä isännän ja koiran kanssa, kun kuultiin että joku huutaa apua ... eräs vanha mies oli liukastunut, puita sisälle tuodessaan, ja jäänyt pihalle,kun oli loukannut jalkansa, ja huusi naapuria apuun. Me kerittiin siihen samaan aikaan kuin naapurinsa. Mies oli itse jo soittanut ambulanssin, kun oli huomannut ettei voinut varata jalalleen.. Naapuri autteli lukitsemaan ovet ym. Mekin oltiin siinä seurana, kunnes ambulanssi tuli.

Illalla käytiin vielä kaupungissa seurakunnassa. Ei siellä kovin monia ihmisiä nyt ole ollut, enemmänkin voisi olla ihan hyvin turvaväleillä ja maskeilla, kun on iso sali. Kokouksen vetäjä muistelikin kaiholla normaali aikoja , kun välillä oli 150 henkeäkin koolla...

Eilen aloin ompelemaan toista pupua, sellaista "rimpula"mallia, hoikkaa pupua, joka on nopeampi ja helpompi tehdä.

Ikävää vaan kun on taas nuo vatsa vaivat pahentuneet, tullut närästystä ja vatsa-särkyä.Ostinkin eilen närästyslääkettä ja Molkosania, jota mulla ei ole tässä välillä ollutkaan. Täytyy ruveta taas sitä ostamaan, sitä vaan ei saa meidän lähiapteekista, täytyy hakea naapurikylästä tai kaupungista. Kun ainakin kuvittelin, että siitä oli apua, silloin kun käytin sitä. Lisänä taas iskias kipu iski jalkaan eilen illalla, onneksi kipuvoiteen kanssa sai nukuttua. 

Ei ole tullut aikoihin käytyä kaupungissakaan hengailemassa, auton ja isännän kyydissä vaan läpi ajettua, kirjaston kirjatkin uusin netissä. Nyt odottelen postista kirjaa, jonka ostin Huuto-netistä. "Jumalan kulkukoira"-nimistä. Sen on kirjoittanut Seija Uimonen. Kiinnostuin siitä, kun eräässä kirjablogissa oli sen esittely. Kiitos vaan "Kirjarikas elämäni" blogiin :) Sinun blogissa se taisi olla.

Mukavaa päivää kaikille!

10 kommenttia:

  1. Ikäviä tuollaiset liukastumiset! Nyt on tuon höttölumen alla kovin liukasta. Onneksi satuitte paikalle ja olitte seurana niin kauan, että ambulanssi tuli.
    Rimpulamallin pupu kuulostaa mielenkiintoiselta pupuselta. Näemme varmaan sen valmistuttuaan täällä blogissasi.
    Aurinkoista viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aurinkoa on ja pakkasta, vielä nytkin 23 astetta, vaikka onkin jo vähän lämmennyt.Liukastumiset voivat tosiaan olla ikäviä.

      Poista
  2. Riipaisevaa lukea että kuulitte lenkillä avunhuutoja. Silloin joku on pahassa tilanteessa. Ei voi itse mitään kuin huutaa apua. Miehellä on onnelliset olosuhteet kun on tuollaiset naapurit kuin te! Olen lukenut Jumalan kulkukoira -kirjan ja muitakin Seija Uimosen kirjoja. Hiljattain se oli miehelläni lainassa. Suosittelen! Samoin suosittelen Rimpulamallin pupua. Se on hellyttävä! Minäkin tarvitsisin sellaisen! Voisin samaistua siihen, paitsi täytettä pupulla pitäisi olla runsaammin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No meistä nyt ei ollut paljon apua, kun hänen naapuri tuli siihen samaan aikaan ja auttoi häntä laittamaan kotioven ja auton oven lukkoon yms.Nyt on yksi "laiha rimpula"-pupu tehty, ehkä pitää hälle vielä kaveri tehdä :)

      Poista
  3. Laitakko sitten arviota tuosta kirjasta vaikka tänne blogiin? Hyviä kirjoja ei aina löydy etsimälläkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy yrittää laittaa,kunhan saan luettua :)

      Poista
  4. Hyvä,että satuitte olemaan lenkillä
    .Aika voimattomalta tuntuu,jos vaikka ei kännykkää taskussa,talvi ilmat hyytäviä.
    Kiitos kun olitte valppaita;)
    Mielenkiintoinen kirja..niinkuin Sirkku sanoi :mielellään kuulemme kirja arvostelusi.
    Leppoisaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi hällä oli ollut puhelin taskussa, niin oli jo itse soittanut ambulanssin. Ja onneksi takki päällä, kun ulkohommissa oli ollut...

      Poista
  5. Kelit on kyllä sellaiset, että pitää hyvin varoen kulkea. Ja kengät sellaiset ettei ole liukkaat. Siitä huolimatta, kun on aurattu lumia, voi olla peilikirkas jää,eikä siinä muutama kivimurskanhitunen auta.
    Mulla myös on nyt alkanut lonkka, joskus polvet, joskus nilkat kipeyytyä, kun tulee varottua kävellessä, tai epätasainen tie on jossa kävelee.
    Todella hienoa kun kuulitte avunhuudot ja voitte olla apuna!
    Kyllä alkaa nuo henkilörajoitukset ärsyttää, eikä kohta uskalla minnekään mennäkään, kun koko ajan peloitellaan tästä koronasta. En ole käynyt varmaan puoleen vuoteen missään muualla kuin ruokakaupassa, saati oikeasti "tavannut" ketään ihmistä.
    Toivottavasti vatsavaivat helpottaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilen illalla sain taas laittaa kipuvoidetta jalkaan ja ottaa myös särkylääkkeen, päivällä se on parempi,mutta illalla kun menee nukkumaan muistuttaa itsestään sen verran, että lääke on tarpeen. Vanhuus ei tule yksin, niinhän sitä sanotaan...

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)