Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

torstai 11. helmikuuta 2021

Pakkanen, siitä suomalaiset tykkää...

 ...olikohan joku tuollainen laulun alku,jos en muista väärin...

 


 

Ja luntakin on riittävästi. Minä en kyllä kovista pakkasista tykkää. Tänä aamuna oli reilusti päälle kahdenkymmenen asteen. Se on minulle jo liian kylmää. Mies lähti kaupunkiin, niin ei autokaan lähtenyt käyntiin, vaikka oli virtapiuhassa, no, onneksi meillä on apukäynnistin, niin sillä lähti heti.

Vieläkin on mittarissa noin -25 astetta. Toinen mittari tosin näyttää -22. Josko ikkunasta falskaa sen verran. Aurinkoinen päivä näyttää tästäkin tulevan. Viimeksi kun olimme isännän kanssa lenkillä, niin oli tosi upeaa..luminen tie ja pellot hohtivat timantteina auringon paisteessa, eikä ollut liian kylmäkään.

 

 


 

Eilen sain vasta soitettua soppiksen vetäjille sekä kuntouttavan yhdyshenkilölle  elääkkeelle pääsystäni. No, se eläkehän alkaakin vasta 1.3. Ja eihän siellä soppiksellakaan ole ollut nyt toimintaa koronan takia.

Olimme tiistai-iltana seurakunnan tilaisuudessa, ja saatiin sieltä hyvää aurajuusto/peruna kiusausta kotiin, eilen jo syötiin. Tänään syödään loput, niin ei tarvii kun lämmittää. Nam!

Heleää helmikuuta!

10 kommenttia:

  1. On kyllä ollut kauniita talvipäiviä. Nyt ollut kovia pakkasia (reilu -20), mutta onneksi ei ole tuullut. Näitä kovia pakkasia on luvattu ainakin muutamaksi päiväksi. Teillä on ollut maukkaat herkut - aurajuusto/perunakiusaus on hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kiusaus oli tosiaan hyvää, lounasruokalasta jäänyttä. Onneksi iltapäivällä aurinko lämmittääjo sen verran, että voi käydä kävelylenkillä, niinkuin tänäänkin.

      Poista
  2. Ennen sanottiin,pakkaset tappavat,pöpöt ja tauit.
    No on sitä pakkasta teilläkin:)
    Meillä -30 huippeilla.
    Kyllä autot /koneet ovat kovilla pakkasilla...

    minä tykkään pakkasista,talavesta.lumesta.
    Hellaa lämmitetty,tuo ihanan lämmön pirttiin;)

    Kiitos!🌞😊
    Heleää ja aurinkoista helmikuuta!,Sinulle Sesse!
    Nam,😋 mitä herkkua olette syönyt.

    VastaaPoista
  3. ...kuljetaan nenät huurussa... ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla nuorena paleltui nenä, niin helposti reagoi kylmään, onneksi iltapäivällä jo aurinko lämmittää.

      Poista
  4. Muistan tuon laulun, nyt se jäi soimaan korvamadoksi.
    Pakkanen on toki mukavampi, kuin iänikuinen loskakeli. Vähempikin kuitenkin riittäisi. Monena aamuna mittari on täälläkin näyttänyt -20.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loppuviikosta se on luvannut jo lämpimämpää...

      Poista
  5. Kauniita kelejä on ollut! Kyllä on pakkasta. Ennen kun oli radio, niin tuo biisi kyllä ärsytti, kun en yhtään tykkää pakkasesta. Varsinkin kun piti puulla lämmittää ja kantaa niitä jäätyneenä sisään. Nyt ei kuule musiikkia, kun ei ole radiota :D
    oothan muistanut tilata uuden verokortin, sen saa suoraan eläkeyhtiöön lähetetyksi. Etteivät vahingossa ota liikaa veroa!
    On ollut herkkuruokaa teillä! Mie innostuin tekemään kaalilaatikkoa. Tuli vähän mautonta, ja liian kauan tuli pidettyä uunissa. Mutta syöty on ja osa pakkaseen laitettu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tilasin verokortin, onneksi niissä papereissa oli muistutus siitä :)Ja sen sai netissä hoitaa.

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)