Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 27. helmikuuta 2021

Jumalan kulkukoira

 


"Jumalan kulkukoira" kertoo Seija Uimosesta, joka oli lähetystyössä Kroatiassa.

Lainaan tähän kirjan takakannen tekstiä:

"Sitkeiden suomalaisnaisten kokemuksia sodan keskellä Kroatiassa. Pakolaisten ja hädässä olevien rinnalla elämistä, rakastamista käytännössä, seurakunnan kokoamista puutteen ja kriisien paineissa, yksinäisten hetkien sisäistä taistelua. Mutta samalla ihmeellistä varjelusta ja Jumalan tekoja ihmisten elämässä.

Sanansaattajien lähetti Seija Uimonen pysyi työtoveriensa Raili Tapion  ja Marja-Liisa Mrcelan perheen kanssa Kroatiassa itsenäisyystaistelujen riehuessakin. He kertoivat toivon ja lohdutuksen evankeliumia kodeissa ja pommisuojissa ja elivät yhdessä seurakuntalaisten kanssa surussa ja ilossa. Balkanille kyynelin kylvetty siemen kantaa nyt kaunista hedelmää."

Ja mistä kirja sai  nimensä? Seija kertoo, että kun hän raskaan ja yksinäisen kauden jälkeen palasi suomeen  kesällä 1982, hänen henkiset ja fyysiset voimat olivat aivan lopussa. Vatsa oli epäkunnossa ja hän on oli sairaslomalla.

Ystävät pyysivät kuitenkin häntä lähtemään lomalle Lappiin kanssaan. He leiriytyivät Utsjoelle, josta menivät Tenojoelle. Ystävät heittivät  onkea ja Seija istui rantakivellä. Hän kärsi sekä fyysisestä että henkisestä tuskasta joka kuristi kurkkua... Rannalla juoksenteli takkuinen kulkukoira , joka oli märkä ja hiekkainen, kun se tuli Seijan lähelle, Seija näki, että se oli täynnä avoimia haavoja...Se hyppäsi suoraan Seijan syliin ja painoi kuolaisen ja rapaisen päänsä katsoen häntä silmiin tunnetta täynnä. Koira teki pienen lenkin ja tuli takaisin Seijan luo katsoen häntä suoraan silmiin rakkautta ja uskollisuutta täynnä...

Silloin Seija ymmärsi , että Jumala lähestyi häntä koiran kautta, kaksi Jumalan kulkukoiraa oli kohdannut toisensa. Molemmat olivat uupuneita, rähjääntyneitä , yksinäisiä...Rähjäinen koira vaistosi tilanteen ja vapautti Seijan itkemään . Siitä alkoi avautuminen, vahvistuminen ja parantuminen.

Jos haluat lukea lähetystyöstä ja sen vaikeistakin puolista, niin suosittelen.

8 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen teos. Kiitos vinkistä. Hyvää viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Tämä on hyvä ja kiinnostava kirja. Kiva kuulla, että sinäkin tykkäsit. Minun pitäisi kyllä saada jossain vaiheessa luettua loppuun Uimosen toinen kirja, Hän nostaa tomusta, jota aloitin kerran, mutta sitten on tullut muita kirjoja väliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun "mainostit" tuota blogissasi, niin tuli huuto-netistä ostettua.

      Poista
  3. On varmaan laitettava kirjaston varauslistalle tai tilattava omaksi.Tällaiset omaelämäkerralliset kirjat on usein raskasta luettavaa, kun ihmisellä on ollut kovia koettelemuksia. Mutta aina niistä oppii ja saa omaan elämään toivon siementä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ihan mielenkiintoinen kirja.

      Poista
    2. Tilasin omaksi. Kristillisestä antikvariaatista neljällä eurolla. Voin antaa luettuani äidille lainaksi.

      Poista
  4. Kiitos
    Hyvä kirja varmasti 🧡🧡

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)