Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

perjantai 13. maaliskuuta 2020

Kaikenlaista mientintää







Kuva surkea, mutta otin yhtenä päivänä, kun huomasin, että vanhaan ruipeloiseen tulilatvaan oli tullut kukkia, kaiken lisäksi muistelin, että siinä olisi valkoiset kukat, mutta olikin iloinen yllätys, että oli punaiset.





Tänä aamuna on päässäni soinut laulu:


"Herra kädelläsi asua mä saan,
turvallisin käsi päällä maan.
Siellä kaikki saavat uuden sydämen,
rauhan annat haavat sitoen.
Onneni on olla Herraa lähellä,
turvata voin yksin Jumalaan
Onneni on olla Herraa lähellä,
tahdon laulaa Hänen teoistaan."




Ulkona alkoi paistaa aurinko. Eilen oli soppiksen työpäivä, pääsimme tuttavan kyydissä kaupunkiin ja toisen tuttavan kyydissä takaisin :) Tästä huomaatte, että automme on edelleen korjaamolla :( Korjaaja oli tilannut suht vähän käytetyn osan (kun se olisi maksanut "vain" toistasataa), mutta loppujen lopuksi se ei ollutkaan sopiva. Eli nyt hän joutui tilaamaan uuden osan , joka maksaa yli kolmesataa, ei kiva! Ja auton valmistuminen menee varmaan ensi viikkoon.




Ensi viikolla ei mulla olekaan poikkeuksellisesti työpäivää,kun soppakirkko on jostakin syystä kiinni. On sitten sitä seuraavalla viikolla kaksi työpäivää. Minua helpottaa kun menen välillä ompelemaan, saa keskittää ajatukset siihen. Tein kolmannen omena-pannulapun ja yhteen sohvatyynyn päälliseen toisen puolen, toisen olin tehnyt jo aiemmin, tilkuista kummatkin.




Meillä piti olla seurakunnan Naistenpäivä parin viikon päästä, mutta tänään tuli viesti, että puhuja ei pääsekkään sinne sairauden/korona-epäilyn takia, joten se siirrettiin ilmeisesti syksyyn. En kyllä ollut vielä edes päättänyt olisinko mennyt. Meille tarjottiin myös vapaa lippuja konserttiin, tuttava tarjoaa, mutta saa nähdä miten siihen mennessä korona etenee, että saako enää pitää sellaisia isompia yleisö-tilaisuuksia, siihenkin on vielä pari viikkoa aikaa.
Eräs toinen tuttava jo perui oman konserttinsa, tosin sinne emme olleetkaan menossa.




Kyllä se tuo korona alkaa olla jo kaikkien puheissa ja mielissä, soppiksellakin pyyhittiin paikkoja ja oli kättely- ja halaus "kielto" ja käsidesi käytössä. Hyvää alkavaa viikonloppua!

16 kommenttia:

  1. Kyllä se kuule nyt on järkevintä pysyä jokaisen kotonaan, meilläkään ei kerhossa ole ollut kuin 10-12 henkeä ja eilen tuli kielto kokoontua ainakaan kuukauteen !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti on hyvä kielto, kun siellä on paljon vanhoja ihmisiä!

      Poista
  2. Nyt sit istahdin tähän, oltiin aamulla kaupoilla "hamstraamassa" kaikkea syötävää kotiin, mutta hyllyjä oli tyhjillään, parkkipaikat,k-market, lidi, s-market, tokmanni ihan täynnä, hirmuiset jonot, ihan oikeesti ihmiset hamstraa ruokaa kotiin,ja WC paperia, eihän kauppoja olla sulkemassa sentään ja ei täällä maaseudulla ainakaan kellään ole virusta, 2 on jossain kaupungissa kotonaan karanteenissa, ei kai ne sieltä tule ulos ihmisten ilmoille.Tuota virusta en halua, joskus sairastin A-viruksen ja sekin oli hirveä tauti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me oltiin ihan "lähikaupassa" vaan ostoksilla, ei ollut kovin paljoa ihmisiä, mutta niillä jotka olivat oli paljon ostoksia. Niin myös meillä, kun tänään saatiin auto kotiin ja monet ainekset oli vähissä.

      Poista
    2. Siis meillä oli vähissä kotona, kaupassa oli melko hyvin tavaraa :)

      Poista
  3. Joo, kaikki joukkotapaamiset on peruttu. Nyt kannattaa pysyä kotona tosiaan, itekseen vaan voi kävellä metsissä. Koulujakin ja kursseja on peruttu. Vielä ei kaupoista ruoka lopu, vaikka välillä hyllyt tyhjenee.
    Aurinkoista viikonloppua näyttäisi olevan tulossa ilmojen puolesta. Onneksi on netti, tässä ei virukset leviä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan netti on hyvä juttu, jos vielä joutuu enemmän olemaan kotona. Minä viihdyn kotona, mutta mies on "menevämpi".

      Poista
  4. Tänään on Kajaanissa tullut paljon kaikenlaisia muutoksia koronan takia; kansalaisopiston kurssitovat tauolla, musiikkiopiston soittotunnit ovat myös tauolla, tyttärellä ei ole lukiossa tanssiakatemian opintoja ja tanssitunnit ovat tauolla, toisella tyttärelläni ylioppilaskirjoitusten päivät siirtyivät kahden viikon ajalta yhdelle viikolle, töissä oppilaat ottivat kaikki oppikirjansa kotiin (jos koulu suljetaan, niin opiskellaan kotona). Tänään kaupassa oli melkoinen härdelli, kun ihmiset hamstrasivat ruokia ja vessapaperia. Käsidesi loppui jo aiemmin viikolla. Eletään ikimuistoisia aikoja - kyllä tätä aikaa muistellaan vielä moneen kertaan. Hyvää viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Mutta päivä kerrallan mennään eteenpäin :)

      Poista
  5. Sama juttu täällä, tänne piti tulla konserttitaloon Booney M, mut kaikki konsertit on peruttu, mitenkähän Turun Logomon suorat lähetykset, perutaankohan nekin?

    VastaaPoista
  6. Eipä taida ihan turha "varoitus olla".
    On riskiryhmään kuuluvia..paljon!!!!

    Viihdyn kotona,ja minulla tekemistä ,ja touhua,en yleensäkkään juokse joka "hiiren-hirttäjäisissä!!! tai ole kylänluuta:))niin kuin äiti ruukas sanua:))
    Onhan se harmi että joku konsertti perutaan tai teatteri esitys,,ne eivät ole elämää suurempia.Eniten harmittaa "ylioppilas-kirjoitukset-nuorissa on Suomen toivo ja tulevaisuus!
    ..ehkäpä Luoja karsii....heikommat koko maailman laajuisesti!
    Oikein mukavaa viikonloppua!

    jk.maalaisjärjellähän me selevitään!!

    VastaaPoista
  7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  8. ;) kahteen kertaa tuli sama kirjoitus!
    Eiköhän tuosta yhestä jo saa selevää:))
    Aurinko paistaa .pakkasta...sopivasti:)))

    VastaaPoista
  9. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)