Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 5. tammikuuta 2022

Kirjapostaus: Kielletyt sanat

 


Tämä  kirja on seurakunnan kirja. Ystäväni oli sen lukenut viimeksi ja  tarjosi sitä minulle luettavaksi ja palautettavaksi.

Kirjan on kirjoittaneet Diet Eman ja James Schaap

Lainaus kirjan takakannesta:

"Kielletyt sanat on tosi kertomus nuoresta naisesta, joka natsimiehityksen alettua ryhtyi pelastamaan juutalaisia yhdessä sulhasensa ja muiden Hollannin vastarintaliikkeen jäsenten kanssa. Isänmaalliset nuoret toimivat jatkuvassa kiinni jäämisen pelossa, mutta velvollisuus seurata omantunnon ääntä painoi enemmän kuin valloittajien käskyt. Emanin kuvaus sisältää puhuttelevia katkelmia päiväkirjoista ja kirjeenvaihdosta, ja muistelmissa vilahtaa Corrie ten Boominkin nimi. Kielletyt sanat-teosta voi syystä pitää Nuoren tytön päiväkirjan ja Kätköpaikan veroisena."

Lainaus kirjasta:

"31.lokakuuta 1939

Tänään mieltäni on painanut, että me saatamme hyvin sodan jalkoihin. Olen aina ajatellut, että jos niin tapahtuisi meidän maassamme, se olisi paljon pahempaa kuin muissa maissa. Mutta miten me muka eroamme muista? Jos vain ajattelenkin, että Hein (poikaystävä) saisi surmansa...Puolassa on tyttöjä, jotka ovat menettäneet sulhasensa, ja naisia , jotka eivät enää näe miehiään täällä maan päällä. Isä, lohduta heitä ja suo että maamme säästyisi kauhealta onnettomuudelta.Ei siksi, että me olisimme yhtään muita parempia, vaan armosi tähden. Jos täytyy käydä toisin, niin opeta minut rukoilemaan: tapahtukoon sinun tahtosi. Suojele häntä, jota sieluni rakastaa."

Tämä kirja on kertomus sodan kauheuksista, mutta myös Jumalan ihmeellisestä avusta .


3 kommenttia:

  1. Minulla on tuo kirja ja olen joskus ennen blogiaikaa lukenutkin sen. Kiinnostava kirja. Olivat he rohkeita ihmisiä. Onneksi tuollaista vastarintaakin uskalsivat jotkut tehdä sodan aikana.

    VastaaPoista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)