Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

perjantai 31. joulukuuta 2021

Uutta vuotta ja menneen muistelua

 

Vanhoja uuden vuoden kortteja.



Tämän alemman sain joskus 70-luvulla kirjeystältäni Cesilialta Unkarista.


Jos vuoden vaihteessa muistellaan tavallisesti mennyttä vuotta, niin minä olen viime ajat muistellut paljon kaukaisempia asioita. Liekö ikään liittyvää, että pitää vanhoja asioita muistella ja pistää ylös vihkoon. 

Niinpä muistelin jopa lapsuus ajan vaatteita taas kerran. Piirsin niistä vähäisellä taidollani kuvankin muistojeni mukaan.




Nuoruusaikojen muistoja olen verestänyt myös lukemalla päiväkirjaani 70-luvulta. Tuttuja asioitahan ne on , mutta kiva niitä on lukea uudestaan. Poika-ihastuksista ym:sta :)

Isäntäkin on kuunnellut tv:stä vanhoja lauluja. Kun niitä on tullut nyt aamuisin. Oliko se eilen kun viimeinen laulu oli siellä: ..."puu ja puistotie, kaiken muun vei aika ,luulen" Niin, luonto jää, kun muusta jää vain muistot.

Tänään siitä puhuin, niin isäntäkin sanoi, että hänkin tykkäsi siitä laulusta. 


Joululahjaksi sain mieheltä tämän kirjan, jonka sain jo luettua, ehkä teen siitä kirjapostauksen paremmalla ajalla.


Kirja kertoo  mm. unissasaarnaaja Helena Konttisesta.

Toivokaamme hyvää uutta vuotta kaikista huolista huolimatta. Siunausta ja valoa elämääsi!


9 kommenttia:

  1. Hienoja muisteluita! Hih, eipä mulla ole mitään muistikuvaa tai sitten taitoa piirtää lapsuudenajan vaatteita. Ehkä voisi jostain kuvista niitä etsiä...Siinä vinkki tuleviin postauksiin...
    Luen juuri Anna Kortelaisen kirjaa Uusi Viipuri, joka kertoo talvisodan ajoista Viipurissa... niinpä tuo kirjasi voisi kiinnostaa.
    Toivotaan terveenä pysymistä ja hyvää Uutta vuotta, vähän parempaakin kuin tämä vuosi :)))

    VastaaPoista
  2. Uudenvuoden kynnyksellä onkin mukava muistella menneitä.
    Toivotan sinulle Hyvää Uutta Vuotta!

    VastaaPoista
  3. Hauska idea piirtää lapsuusajan vaatteita! Rupesin itsekin miettimään, muistanko juuri mitään oman lapsuuteni vaatteista...
    Vanhojen asioiden muistelu on ihan terveellistä välillä, niin nykypäivän asiatkin asettuvat oikeisiin mittasuhteisiin elämän kokonaisuudessa.
    Rauhaisaa ja siunattua uutta vuotta sinulle ja miehellesi!

    VastaaPoista
  4. Aivan ihania ,nuo uudenvuoden kortit.Muistn kun me lähetettiin ,jos oli joulukortti unohtunu niin uuen vuojen korttilla muistettiin....
    Muistelo..niin tekekö tämä korona meidät kaikki muistelemaan ns,hyviä aikoja...jolloin olimme vielä kiittämättömiä,voi luoja ,anteeksi.
    Sinulle ja miehellesi oikein HYvää uutta vuotta 2022!

    VastaaPoista
  5. Nyt huomasin tuon sun vaatemuisteluksenkin! Minusta se oli oikein hyvä. Minusta on myös kiva ajatella, että nuoremmalle polvelle voi joskus olla mielenkiintoista, kun on tuollaisista kuvitustakin olemassa, vieläpä oman äidin piirtämänä.

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)