Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

sunnuntai 5. syyskuuta 2021

Kirjapostaus: Paikka hyvässä perheessä

 Silloin toukokuussa, kun oli äitienpäivä, niin sain lahjaksi mm. tämän kirjan:


Luin sen silloin kyllä, mutta jotenkin en jaksanut keskittyä siihen..muuta kuin loppupuolella, niin jäi kirjapostaus tekemättä. Vika oli varmaan omassa keskittymis kyvyssäni, eikä kirjassa. Mutta asiaan!

 

Anni on hemmoteltu varakkaan karjalaisperheen tytär, joka lähetetään 1933 ulkomaille piikomaan, suvun mielestä sopimattoman käytöksen takia. Jo laivamatkalla Englantiin Anni tapaa suomalaisen Martin ja ihastuu...

Laivamatkan jälkeen heidän tiensä kuitenkin eroavat. Ja ikävä jää..  Annin apulais-työt alkavat isäntäperheessä Devonissa. Isäntä perheen pariskunnan välit ovat jo valmiiksi viileät ja avioliitto rakoilee... Lisäksi isäntä kiinnostuu Annista, joka Annista on pelottavaa ja inhottavaa.

Onneksi Anni ystävystyy naapuriperheen palvelijan kanssa. Ja saa seuraa ja tukea. Ja tosin törmää luokkayhteiskunnan rajoihin, mikä ei kouluja käyneelle suomalaistytölle ole helppoa.

1930-luvun  maailma aukeaa lukijalle iloineen ja suruineen. Ja ehkäpä onni vielä odottaa... jossain...

 

6 kommenttia:

 1. Tykkäsin tuosta kirjasta todella paljon. Siinä on kivasti yhdistetty brittiläisyys ja suomalaisuus, harvinaista. Ja ihanaa huumoriakin siinä oli, ja kiinnostavaa ajankuvausta, kieltä myöten. Itse taas imeydyin mukaan tarinaan ensimmäisellä sivulla, mutta tuo on totta, että aina ei pysty keskittymään.

  VastaaPoista
 2. Varmaan kiinnostava tarina ja aikamatka 30-luvulle.

  VastaaPoista
 3. Varmasti mielenkiintoinen kirja, pitääpä käydä kirjastossa kokeilemassa josko löytyisi lainattavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on kirjastot, itsekin tänään taas kävin.

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)