Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 22. syyskuuta 2021

Kirja postaus

 


 Luin Kirsti Ellilän kirjan Lepra.

Kirja alkaa siitä kun tarmokas diakoniasisar Madilta saa siskoltaan avunpyynnön jossa sisko pyytää häntä hetimiten tulemaan Oriveden lepra-sairaalaan. Sisko on siellä  sairaalan johtajattarena. Hän on pelästynyt kun on saanut outoja oireita siellä.

Niinpä Matilda lähtee kohti Orivettä ja lepra-sairaalaa. Helmi-sisko on siellä ihan lamaantuneena ja huolissaan , niinpä Matilda saa ottaa heti ohjat käsiinsä ihan valmistumatta.

"Haluan kertoa teille salaisuuden. Meidän on aloitettava illasta, jolloin sisar Matilda saapuu tapahtuma paikalle Oriveden Lepraan.  Elettiin tammikuuta kaksikymmentäluvun alkupuolella, edistysuskon ja huvittelun aikaa, kapinan kauheuksien unohtamisen aikaa. Ajan henki ei kuitenkaan ollut kaikille sama. Kun toiset huvittelivat kaupungissa, Matilda etsi tilaisuutta luopua itsestään, siitä vähästä, mitä hänestä oli vielä jäljellä Drasvikin vankileirin jälkeen. Hän oli nelissäkymmenissä ja tunsi itsensä vanhaksi. Nuoruudesta tuntui olevan iäisyys, mutta edessä olisi vielä vuosikymmenien työrupeama, mikäli hän jaksaisi pysyä uskollisena antamalleen lupaukselle. Siitä hän ei aina ollut aivan varma."

Syy Orivedelle saapumiseen oli sähkeessä, jonka hänen sisarensa oli lähettänyt.... sisko kirjoitti: "Olen tehnyt hirvittävän virheen. Älä kysele, vaan tule."


Siitä alkaa  Matildan työ Lepran johtajattarena ja aivan uutena maailmana hänelle. Salaisuudet alkavat paljastua ja yllätykset tulevat esiin.

Romaani perustuu todellisten henkilöiden kirjeenvaihtoon. Ja lopussa on yllätys.


9 kommenttia:

 1. Kuulostaapa kiinnostavalta. Salaisuudet, yllätykset ja kaikki!

  VastaaPoista
 2. Kiinnostava kirja! Erityisesti, kun kirja perustuu todellisten henkilöiden kirjeenvaihtoon.

  VastaaPoista
 3. Hyvin jännittävältä vaikuttaa. Kylläpä heräsi kiinnostus...ottaa selvää mitä siellä tapahtui. Tänään on kirjastossa käynti mulla vielä...uusia kirjoja on otettava luettavaksi.
  Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain tuon Lepra kirjan kirjastosta ja piti sitä heti alkaa lukemaan :))

   Poista
 4. Tämähän vaikuttaa mielenkiintoiselta ja nojautuu historiaan.

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)