Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 8. syyskuuta 2021

Ässällä alkavat ja lukemista

 Tänä aamuna, mies ehdotti, että lähdetäänko käymään Salossa... no loppujen lopuksi se vaihtui Sammattiin, mutta ässällä alkavia molemmat. Ja matka oli huomattavasti lyhyempi, pihiys iski ...

Unohdin ostaa kauramaidon, tai käskeä ostamaan, kun isäntä kävi kaupassa ostamassa ranskalaisia. Tein uunissa ranskalaiset ja paistettua naudan lihaa. Samalla uunin lämmityksellä tein kaksi gluteenitonta omena-piirakkaa.

Nyt pitäisi hakea kaupasta kauramaitoa ja samalla gluteenitonta vaniljakastiketta omenapiirakan kanssa. Onneksi vielä toistaiseksi on lähikauppa, joskus vuoden päästä se ehkä häviää :(

---------


Niinpä tuli tehtyä, ja nyt on kahvit nautittu gluteenittoman omenapiirakan ja gluteenittoman vaniljakastikkeen kanssa. Toisen omenapiirakan laitan pakkaseen.

 

Eilen kaupungissa käydessä kävin myös kirjastossa ja lainasin sieltä kaksi ohutta kirjaa, molemmat saman kirjoittajan elämästä kertovia, ensimmäinen tuli jo luettua. Kirjat ovat Elise Tykkyläisen kirjoittamia omasta elämästään.

Ensimmäisessä kirjassa kerrotaan kuinka suomalainen nuori Elise , joka oli Egybtissä matkustelemassa ja seikkailemassa, rakastuu beduiinimieheen ja synnyttää hälle lapsen. Mies on väkivaltainen ja Elisen elämäon vaikeaa.

Lapsen synnyttyä  Elise pääsee pakoon väkivaltaista miestään suomeen vauvan kanssa. Kuitenkin hän menee takaisin kolmen vuoden päästä, koska kokee  ilmeisesti velvollisuudekseen antaa lapsen isän tavata lapsen...


 

 

Tästä alkaa toinen kirja, jonka vasta aloitin, ja jo alussa huokailin, että voi sentään, kun lapsen isän väkivaltaisuus tulee heti esiin...

Ehkä minun ei pitäisi lukea tuollaisia kirjoja, kun sitä perheväkivaltaa oli ensimmäisessä avioliitossani... Mutta haluan kuitenkin lukea tuon jatko-osankin, miten se päättyy...

Tämmöistä tänään.


6 kommenttia:

 1. Kylläpä sinä löydät mielenkiintoisia kirjoja luettavaksi!
  Minun ongelma on se, että olen niin tunnepohjainen ihminen, etten nauti väkivaltaa sisältävien kirjojen lukemisesta ja ne jäävätkin sitten useimmiten puolitiehen. Ja vaikka olisi täysin sepitettykin tarina.No viime aikoina ei kyllä ole juuri ollut aikaa minkäänlaisten kirjojen lukemiseen, mutta onpahan jotakin nautinnollista, mitä odottaa.
  Onkos sinulla mitään lemppari omenapaistosvariaatiota, mistä tykkäät? Itse olen vähän kyllästynyt kaura-fariinisokeriversioihin. Omenapiirakat on ihan oma mielitekonsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin harvoin kun tulee omenapiirakkaa tehtyä, niin se on aina samanlaista,paitsi nykyisin gluteenittoman omenapiirakan ohjeella eli gluteenittomista jauhoista. Omenoita kyllä vieläkin riittäisi, ja vaniljakastikettakin on, niin voisi tehdä vaikka uuni-omenoita, siitä onkin aikaa kun olen sitä tehnyt, tosin omenatkin on vatsavaivaiselle ei niin suositeltuja :(

   Poista
 2. Oikein herkulliselta vaikutti, omenapiirakka ja vaniljakastike. Eilen löydettiin paikka josta saatiin pojan kanssa omenia. Nyt tuoksuu ihanat omenat kotona. Varmasti pitää joku piirakka paistaa kohta. Ehkä teen ite kastikkeen tai sitten vaniljajäätelön kanssa nautin.
  Kyllä joskus kun sattuu kirja ja oma olokin vähän ikävältä, niin ei oikein jaksais vaikeita kirjoja. Niissä usein kyllä sitten lopulta asiat selviää..
  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuokin kirja loppui hyvin, vaikka välillä olikin vaikeata.Kiitos samoin :)

   Poista
 3. Olet leiponut oikeita herkkuja. Omenapiirakkaa on nyt kiva tehdä, kun hyviä omenoita on saatavilla. Kiinnostavia nuo kirjat, jotka olet lainannut. Niin kirjat kuin kirjailija ovat minulle uusia tuttavuuksia. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)