Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 21. lokakuuta 2020

Syys-masennustako..

 


 

 Kuva vanha.


Pitemmän aikaa olen ollut jo jotenkin alakuloinen, tänään se repesi kunnon masennukseksi ja itkuksi. Masennuslääke vaikuttaa sen, että se tasapäistää sekä hyvät että ikävät tunteet, niin ettei oikein mikään tunnu miltään. Kun nyt sain sentään itkuun purettua (harvinaista) surun ja vihan tunteitani , se helpotti vähän... päänsärky vain jäi jäljelle. Hyvää teki varmaan myös kun sai miehelle  purettua sanoiksi sen mikä painaa...olen ollut liian kiltti vaimo taas liian pitkään.


Tänään on tulossa vieras käymään, kerroin hälle kyllä viestillä, että olen ollut tänään masentunut, mutta että kyllä se ohi menee ja toivotin tervetulleeksi, hän ymmärsi asian (omakohtaisesti ilmeisesti) ja olisi peruuttanutkin tulonsa, kun sanoi, että silloin kun on masentunut, ei halua nähdä ketään. Mutta tosiaan sanoin, että kyllä se helpottaa siihen mennessä. Että tervetuloa vaan :) Ei tässä nyt voi muutenkaan masennukseen vaipua, kun huomenna on sitten kuntouttava ja kylätalo-tilaisuus.

Ulkona on harmaata ja sataa vettä. Vieras ottaa koiransa mukaan, että saavat Elmon kanssa tavata, toivottavasti sade loppuisi, että voisivat koirat pihassa leikkiä.


Toivottavasti olette itse jaksaneet hyvin koronan ja syksyn alakulossa!

14 kommenttia:

  1. Kaikkihan ne kuuluu tähän elämäämme, suru, itku, vihantunne, kiukku myös, masennuskin aika ajoin, ja sit kun purkaa niitä vaikka aviomiehelle,tai ystävälle, niin tuntuu jo paremmalta, kun tietää mistä meidät on rakennettu, "savea vain olen Herra pöydälläsi..." kaikki me olemme hänen kättensä tekoa, tuohon saviastiaan Herra haluaa antaa uutta voimaa ja virvoitusta jokaisena päivänä sinullekkin sesse.
    syksy ja sade voi vaikuttaa myös mielialaan, paistaahan se aurinko vaikkakin se on pilven takana.
    Hyvää keskiviikon päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirjo, jo se osin helpottanut se pahin ahdistus.

      Poista
  2. Kyllä syksy vie mielen matalaksi ja korona ahdistaa siihen päälle, ei ole helppoa aikaa tämä. Mutta siinä olet oikeassa, että jos suinkin niitä voimanrippeitä löytyy, kannattaa ystävä toivottaa tervetulleeksi. Seura auttaa, jos se on ymmärtävää ja kannustavaa, mielellään hauskaakin. Naurulla on ihmeellinen vaikutus.

    VastaaPoista
  3. Niin on yleistä nykyisin alakulo ja masennus. Syksy muutenkin masentaa monia, ja toisia sitten sama keväällä. Jostain vaan pitää löytää se "punainen lanka" tai virike joka veisi eteenpäin.
    Jos vaan näkee ystäviä tai tuttuja, niin saa uusia ajatuksia. Jo puhelinsoittokin voi auttaa. Yleensäkin puhuminen helpottaa.
    Mulla ei ole lääkkeitä, eikä niin voimakasta uskoakaan, mutta kyllähän nekin varmasti auttaa.
    Toivottavasti löytyy sulle helpotusta!
    Sanotaan että itku auttaa, mutta mulle tulee ainakin vain päänsärkyä siitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päänsärky lähti särkylääkkeellä, suklaa oli hyvää ja tuttavan koira suloinen, siis olokin parempi :)

      Poista
  4. Toivottavasti ystävän vierailu kirvoittaa naurut ja helpottaa masennusta.

    VastaaPoista
  5. Minua ei masenna syksy, vaan Suomen järkyttävän pitkä kevät, kun lehti ei tule puihin. Tätä on monta kertaa paettu Keski-Eurooppaan. Rakastan näitä harmaita päiviä, sadettakin, puutarhuri minussa vihaa kuivuutta. Jos Meri olisi saanut siskon, hänen nimensä olisi ollut Sade! Tässä sinulle voimalause kultaisista sitaateistani, jotka löydät blogini palkista: "Pitkissä öissä ja lyhyissä päivissä on jotain rakastettavaa - jotain mitä ihminen jopa tarvitsee."

    Susan Fletcher Meriharakat

    ♥♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin pitkät yöt on hyviä, kun saa nukkua kunnolla, koska vihaan väsymystä :)

      Poista
  6. Komppaan ed.kommenttia, minä henk.koht. rakastan vesisadetta, raikasta tuulta sen kanssa,myrskyäkin, itse en osais masentua siitä, jos pimeys ahdistais mua, niin lisäisin tuikkuvaloja, kynttilöitä,ja kohdevaloja, niissä on muuten hoitava vaikutus mielialaankin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä isäntä tykkää pimeäst/hämärästä...minä aina yritän jotain pikku valoja laittaa :)

      Poista
  7. Minua ei pimeys,eikä korona..ahdista:)
    ..masennukseen en kovin helposti putoa,,ahdistaa..ennemminkin,arkipäivän monet asiat;(
    Mutta näin se ahdistus usein purkaantuu..niinkuin sanoit,itkuun.itku puhdistaa;)
    Toivon Sinulle Sesse,rauhallista ja Levollista viikonloppua!

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)