Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

torstai 29. marraskuuta 2018

Toisin kävi...




Tänään minulla oli vakaat aikomukset lähteä kaupunkiin, soppakirkkoon ja sen jälkeen oli tarkoitus lähteä leffa-teatteriin katsomaan Oma maa-elokuva, kun minua se on kiinnostanut. Miestä ei niinkään. Piti aamulla jo lähteä, kun mies haluaa aina aamusta liikkeelle. Vaan toisin kävi, mies sai mennä yksinään.





Yöllä jo kuulin vatsan pitävän elämää, ja aamulla olikin maha sekaisin, niin hylkäsin koko ajatuksen kaupunki reissusta, kun ei ollut mikään pakko lähteä. Ei ole tullut täysin noudatettua FODMAP - ruokavaliota, niin siitä se taas johtui, tietty. En vaan jaksa sitä orjallisesti noudattaa, ja on siinä tietysti kysymys siitäkin, mitä milloinkin sattuu kotona olemaan. Nyt kun ei ole ollut riisikakkuja kotona, kun en ole muistanut ostaa, niin olen syönyt näkkileipää, jossa on kuitenkin ruista. Ja vehnähän on kai kaikkein pahin, ja välillä tulee syötyä pullaa kahvin kanssa. Varsinkin kun mies kaipaa aina jotain makeata kahvin kera.












Tuota Fodmap-ruokavaliota on siis suositeltu minulle "ärtyvän suolen oireyhtymään". Ja kyllä se auttaakin, jos vain jaksaisi sitä noudattaa. Paljon paremmassa kunnossa on ollut vatsa viimeaikoina.





No mutta, nyt minulla olisi sitten iltapäivälle asti aikaa tehdä jotakin hyödyllistä...saa nähdä tuleeko tehtyä. Pyysin miestä tuomaan kaupunkireissulta riisikakkuja ja kissanruokaa...kun sekin alkaa olla lopussa. Siivous-inspistä odotan...ei vaan meinaa millään tulla :)







Ei ole oikein minkäänlaista joulunalus tunnelmaakaan tullut, vaikka jokusen joulukortin olen tehnyt. Ja kuukauden päästä joulu on jo ohi. Loppuun kuva Elmosta yhden päivän metsälenkiltä. Elmo meni joen leveän kohdan jäälle kävelemään...onneksi kesti. Tuossa paikassa olen nähnyt Elmon yhden ainoan kerran uivan, ensimmäisenä meillä olo kesänään. Sen jälkeen sitä ei ole uinti kiinostanut.











Pirteämpää päivää teille!

6 kommenttia:

  1. Mä kävin katsomassa oma maa elokuvan, luuisin että se on kuvattu joensuun lähellä kontioniemessä, kun siellä on se elokuvakylä, ja pölönen on joensuulainen, elokuva on hyvin tehty ja siinä on toden tuntua, katsoin myös olavi virran elokuvan, se oli minusta koskettava elokuva.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa nyt nähdä tuleeko katsottua vielä se, tuleehan se joskus telkkariin, jos ei nyt onnista...kun en tiedä miten kauan se on täällä, kun on aika pitkään jo ollut. Ehkä olisin voinut mennäkin kun ei vatsa vaivannut kuin aamusta, mutta kun siitä ei koskaan tiedä paraneeko vai paheneeko...

      Poista
  2. Oletko kokeillut maitohappobakteereita? Niitä suositellaan ärtyvän suolen oireyhtymään. Maitohappobakteereita on monissa hapanmaitotuotteissa ja hapankaalissa, mutta jos vatsasi ei niitä kestä, noita probiotteeja saa myös kapseleina apteekista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyisi niitä kokeillakin. Musta tuntuu, että joskus on ollutkin.

      Poista
  3. Voi harmi. On kyllä kokemusta mullakin näkkäreistä, niitä kun innostuu syömään (ovat niin hyviä) niin eipä aamulla pääse mihinkään, samoin hapankorput ;(
    Maitohappobakteereita kannattaa kokeilla, nyt olen syönyt AB-laktoositonta Jugurttia ja Valion Gefilusta, vaikka onhan ne aika arvokkaita. Ehdottomasti sokerittomia kannattaa olla. Toivottavasti sulla rauhoittuu, niin pääset jonnekin.
    Kyllä niitä Oma maa-elokuvan kohtauksia on Joensuussa kuvattu ja Rääkkylässäkin ja muuallakin siellä päin. Hienoja maisemia oli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei pitäisi olla mitään laktoosin sietokyvyssä, että ihan tavallista maitoa yms. voin käyttää, mutta nuo viljat ja jotkut muut vaivaa vatsaa.Riisi ja kaura on sellaisia mitä voi käyttää ja ehkä jotkut gluteenittomat jauhot. Mutta en tosiaan jaksa niin tarkkana olla.

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)