Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

tiistai 20. marraskuuta 2018

Kylmää ja ikäviä mietteiä, sorry!




Mies lähti aamulla kaupunkiin ja oli laittanut muutaman puun uuniin. Minusta täällä tuntui niin viileältä (19 astetta), että pistin päälleni fleese-takin ja kiedoin "hameekseni" fleese-viltin sisähousujen päälle, kun istahdin tähän koneelle. Puita myös lisäsin uuniin, joka ei onneksi ollut kerinnyt vielä sammua. Eiköhän sitä lämpöä sieltä tule. "Lisätään lämpöä"...laulaa Tuure Kilpeläinenkin. Ulkona lämpötila on nyt nollassa.









Kuva eiliseltä, nyt on pilvistä.






Ensimmäiset jouluvalot laitoin ulos viikonloppuna. Surkean pieniltä kyllä näyttää pimeän keskellä.










Tällä viikolla pitää odotella työkkärin soittoa, ans kattoo nyt mitä tuleman pitää. Jostain työkokeilusta oli taas puhe.





Eilen kun tuli kasa laskuja, niin siellä oli myös sairaala- ja lääkärilaskuja, yhteensä yli satanen ja kun siihen lisätään se reilu 400 e (työmarkkinatuki, puhtaana), mikä jää tulematta, jos ei valitus mene läpi, niin noissa sairasteluissa hävisin sitten yli 500 e. Ei kannata sairastaa ei, tai ei ainakaan mennä lääkäriin. Köyhät kyykkyyn vaan! Soskuunkaan ei kannata yrittää mennä, kun tulee veronpalautus ens kuun alussa. Siitä olen yrittänyt aina jättää jotain jouluksi, mutta nyt se taitaa mennä niihin laskuihin. Joten näillä mennään.





Kyllä mun pitäisi käydä vielä niissä muistitesteissä, mutta katsotaan nyt menenkö. Toivottavasti teitä ei haittaa ikävistä asioista puhuminen...tää on vaan mun purkautumiskeino. Tosin olen ajatellut myös varata aikaa psykiatriselta sairaanhoitajalta, keskustelu aikaa, tään stressin ja vanhojen käsittelemättömien asioiden takia...muistelisin vähän, että se on ilmainen... no katsotaan tuleeko mentyä... ei tarvitsisi teille valittaa :) Esim. eilen taas kauhistelin tuota kolmen kuukauden sähkölaskua, jossa sähkön kulutus on n.26 e ja siirtomaksut noin 66 e, jotain mätää tässä maailmassa pitää olla, kun siirtomaksut vie noin ison osan sähkölaskusta ja niihin ei voi vaikuttaa, vaikka kuinka säästäisi sähköä.







Välillä aamulla tuntuu, että olis paljon mukavampi jäädä sinne peiton alle kuin nousta tähän uuteen päivään ja kylmään maailmaan, jossa ei ole kuin ikäviä uutisia. Joka aamu silti sitkeesti nousen ja vielä ihan "ihmisten aikaankin", tänäänkin puoli 8:lta.




Sorry, tästä tuli tämmöinen valituspostaus. Ehkä seuraavalla kerralla iloisempaa, eletään toivossa kuitenkin :)

22 kommenttia:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa! Täytyy nyt katsoa, että koska tulee vastaus tuohon valitukseen, ja miten siinä käy. Onneksi Herra on luvannut joka päivä olla meidän kanssamme, ei Hän käännä selkäänsä, vaikka joskus siltä tuntuisikin :) Voimia ja iloa sinullekin <3

      Poista
    2. Pyynnöstä poistin kommentin.

      Poista
  2. Aloitetaan suuren suurella voimahalauksella♥ Olihan luettavaa, enkä yhtään ihmettele että tuskastuttaa..minua ei kyllä yhtään haittaa vaikka "valitat", ihan oikein ja niin saat tehdä, joskus se voi jopa pikkuisen helpottaa! Tuo jutustelu jonkun ammatilaisen kanssa kuulosti hyvältä. Toivotaan niin kovasti niitä parempia päiviä♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos voimahalista! Päivä kerrallaan tässä mennään ja katsotaan mitä tuleman pitää. Ja kyllä niitä parempia päiviäkin on aina tullut :)

      Poista
  3. Monella tavalla täällä ajassa ollaan ahtaalla ja siitä saadaan jakaa toisillemme, sitä on ystävyys, vaikkakin näin tuntemattomana lukijanakin :) Ja kaikki yhdessä vaikuttavat niiden parhaaksi, jotka Herraa Jeesusta rakastavat! Tiedätkö, olen ajatellut, että täällä blogeissa on hienoa kohdata ihmisiä, jotka ovat aitoja ja rehellisiä..sellainen sinä olet :) Lisäksi sinussa ja miehessäsi on niin hienoa ja arvokasta se, että autatte toisia ihmisiä niin paljon ja teette arvokasta työtä Kristukselle. Vaikka Kela ei maksaisi, tiedätkö, runsas palkka teille maksetaan ylhäältä :)Olkoon teidän joulunne siunattu ja yltäkylläinen! Olette ihania ihmisiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanni, ihanasti sanottu! Tämä blogi antaa sellaista tukea itsellekin, mitä tarvitsee ja kiva, että tänne voi purkaa myös näitä ikävämpiä asioita.

      Poista
  4. Hyvä että on joku purkautumiskeino! Kallista on tosiaan sairastaminen! Tuli vain mieleen siitä sossusta, että voiko ne ottaa tälle kuulle sitä tuloksi, mikä vasta ensi kuussa tulee? Jos tässä kuussa kerkiäisi hakea, niin eikö siinä katottas vain tän kuun tulot? Nythän on iso vajaus tuloissa tälle kuulle. Näitä mietin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin en tiedä, mulla on kyllä sellainen mielikuva, että siellä kysyttäisiin onko tulossa veronpalautusta ja se otettaisiin huomioon...muistelisin että joskus on ollut niin...jos en väärin muista...nyt siitä on jo vuosia kun siellä on käyty, että en tiedä...

      Poista
  5. Kyllä täällä on lupa purkaa huoliaan. Ja kannatan myös keskustelua psyk.sairaanhoitajan kanssa. He osaavat esittää oikeita kysymyksiä ja auttavat löytämään tien ongelmista.
    Voimahalaus minultakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos voimahalista, niitä tarvitaan :) Eihän ihmisen elämä ole pelkkää päivänpaistetta ja kauniita kuvia, en itse osaisi sellaista kirjoittaakkaan...

      Poista
  6. Samaa mieltä, jos vaan on mahdollisuus keskusteluun ammattilaisen kanssa mene vaan ihmeessä. Eikä todellakaan haittaa tänne kirjoittaa oikeista asioista, ei kellään ole aina ja ikuisesti kaikkea hauskaa ja iloista elämässä.
    En minäkään tiedä kannattaako ilmoittaa "työkkäriin" sairastumisesta, jäi mullekin epäselväksi vuosi sitten kun olin käden leikkauksen takia yli kuukauden sairaslomalla. Rahantulo pieneni siinäkin ja tuli kaikenlaista lisäharmia työkkärin kanssa.
    Kannustan tosiaan kysymään rahallista apua sossusta tai seurakunnasta, jottei tulisi lisämaksuja laskuista, ja ainakin laskuttajalta maksuaikaa lisää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuo nykyajan byrokratia on niin mutkallista, ettei aina tiedä miten toimia. Katsotaan nyt mitä Kela/Muutoksenhaku toimikunta valitukseen vastaa...vaikka en siihen suuria toiveita panekkaan.

      Poista
  7. Sinä kerrot kokemaasi. Tuttua monelle! Meillä ei ole omaa kotia. Ei ole ollut siihen varaa. Ihmisten aikaan -ilmausta äitini käytti usein juuri aamu-ylösnoususta puhuttaessa. Itse en nouse ihmisten aikaan vaan vähän sen jälkeen niin että juomme ihanan aamukahvin noin kymmenen aikaan. Kesällä se onnistuu aikaisemmin. Ns valittaminen on aidompaa kuin hienojen kokemusten ym luetteleminen, mitä blogeissa eniten on luettavissa. Minulle ainakin saa valittaa!
    Olen kokenut, että tuo kylmyys sisätiloissa on kolkkoa ja tekee olon ankeaksi. Toivon kovasti että sinulla olisi mahdollisuus kokea lämpöä. Siinäkin asiassa olemme yksilöitä. Toiset viihtyy hyvinkin viileissä tiloissa, minulle tulee jopa toivoton olo. Moni ehkä halveksuu tätä ominaisuutta. Siinä ei tönköksi pukeutuminenkaan auta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tulikin sitten myöhemmin mukavan lämmintä, kun laitoin keittiön puuhellaan tulen ja lämmitin siinä ruuan, paistoin lättyjä ja keitin pannukahvin. Mieskin sai siitä osansa kotiin tultuaan. "Hyvä ruoka, parempi mieli" niin se vaan on :) Minä tykkään nukkua viileässä, vaikka kahden peiton alla, joka on onni, koska mies ei osaa nukkua lämpimässä, joten yläkerran makuuhuone on viileä. Mutta päivällä alakerrassa saa olla vähän lämpimämpää :)

      Poista
  8. Sesse!
    laitoin sinulle sähköpostia:).Kiitos!

    VastaaPoista
  9. Mielestäni veronpalautukset ei pitäisi ainakaan vaikuttaa työmarkkinatukeen, aina kannattaa hakea kuitenkin sossulta jos mahdollista, koska sieltä saa nekin jotka ei ole suomalaisia.Sähkö kun meni sinne ulkomaille, niin näitä siirtomaksuja joutuu maksamaan lopun ikänsä, mutta jos asuu kerrostalossa, sähkölaskut on jotain 15-20 eur. mun tyttäret asuu kerrostalossa.
    Voimia jokaiseen päivään!.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pike! Ei varmasti työmarkkinatukeen vaikutakkaan, mutta kun mulla oli lääkärin määräämä sairasloma, jota Kela ei hyväksynyt, koska Kelan mielestä olin työkykyinen, mutta en siltä ajalta saanut työmarkkinatukeakaan, koska en ollut kuulemma "työvoima-käytössä", siis jotain tällaista. Tein valituksen siitä sairaspäiväraha-asiasta, se on nyt käsiteltävänä.

      Poista
  10. Iso hali. Kyllä sitä saa aisioitaan kertoa, ihan mitä itse haluaa. Kovin tuttua on tämä laskujen kanssa pähkäily meillekin. Nuo sähkölaskut ovat kyllä ihan hirveitä, siirtoon menee kolmekertaa kulutuksen verran.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Tuntuu että maksut vaan nousee ja tulot pysyy ennallaan. Kiitos halista <3

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)