Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

tiistai 6. marraskuuta 2018

Muisti palailee pätkittäin...











...niinkuin Uuno Turhapurolla. Vietin nimittäin yön ja puoli päivää sairaalassa. Olin saanut eilen uusintana sen "Totaalisen ohimenevän muistinmenetyksen", jonka joskus kolme vuotta sitten sain.



Olin seurannassa ja siitä en kovinkaan paljoa muista, niinkuin en paljoa muutenkaan eilisestä, varsinkaan illasta. Puolenyön jälkeen pääsin osastolle nukkumaan.Silloin edellisen kerran kun olin sen saanut, niin sanottiin, ettei se yleensä tule uudestaan. Mutta niin vaan tuli. Liekö ollut niin kova henkinen paine viime aikoina ja sitten kun eilen vielä pahoitin mieleni, niin sen jälkeen se oli tullut. Ehkä aivot vaan kuormittuivat liikaa. Nyt sitten sanoivatkin, että se voi uusia muutaman kerran joillakin...




Pää kuvattiin ja siinä ei ollut kuitenkaan mitään. EEG:hen sain ajan ensi maanantaiksi. Silloinhan mulla on myös "jälkitarkastus" vatsavaivoista, samana päivänä. Ja siihen astihan mulla on vielä sairaslomaa, jos Kela on sen hyväksynyt. Ei ole tietoa sieltä tullut.
Vatsavaivat on onneksi pysyneet nyt aika hyvin poissa.




Yritin rikkonaisen yön jälkeen nukahtaa tuossa pikkuhuoneen laverilla, mutta en saanut kuitenkaan unta, pää vaan särki. Ei vanhuus tule yksin, ei! Kerkisin jo ajatella, että mulla on varmaan joku Altzhaimer tulossa, onneksi ei kai kuitenkaan! (Kun muisti on muutenkin huonontunut). Muistitestiinkin minun piti päästä, sellaiseen laajempaan, mutta nyt en kuollaksenikaan muista pitikö se itse tilata vai tuleeko siihen aika :(




Mutta kiva kun pääsi taas kotiin!

14 kommenttia:

  1. On sulla ollut rankkaa! Tuollainen on tosiaan pelottavaa. Onneksi ei kuvissa mitään ollut ja pääsit kotiin sieltä. Toivottavasti kaikki muutoinkin osoittautuu olevan ok ja se sairasloma-asiakin menisi kannaltasi hyvin. Voimia ja Taivaallisen Isän hellää hoitoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Metsäntyttö! Se on jännä kun siinä kuulemma toimii muuten ihan normaalisti, paitsi että puheessa toistaa samoja asioita eikä muista mitä juuri sanottiin...että siitä mies kummallakin kerralla oli huomannut, että nyt ei kaikki ole kohdallaan. Ja tietysti tällä kertaa vielä paremmin tunnisti, kun oli ennenkin ollut.

      Poista
  2. Voi miten hurjaa ja kurjaa. Toivottavasti muistikatkos ei enää uusiudu, melkoisen pelottava kokemus varmasti! Parempaa vointia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Saila! On se näin jälkeenpäin ajatellen aika pelottava, mutta ei sitä siinä tilanteessa ollenkaan itse huomaa, vain toinen sen huomaa, että vaikka muuten toimii "automaattiohjauksella", niin ei muista mitä äsken puhuttiin ja toistaa itse samoja asioita moneen kertaan.

      Poista
  3. Varmasti pelottava kokemus, mutta onneksi olet taas palautumassa entiselleen. Lääkärikäynneillä on yleensä niin hädissään, ettei muista puoliakaan siitä mitä on määrätty. Minä pyydänkin nykyään ohjeet ja neuvot paperille, ei niitä muuten muista. Oletkos liittynyt tähän https://www.kanta.fi/omakanta ohjelmaan. Sieltä näkee mitä on sanottu ja määrätty, eikä tarvitse yrittää muistella, lääkkeetkin helppo uusia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä olen Omakannassa. En ole nyt katsonut viel sinne, mutta usein ne on tulleet viiveellä ne tiedot, ei viimeksi tainnut olla vielä tuosta vatsavaivastakaan mitään...voi tietysti olla että muistan väärin :)

      Poista
  4. Kamala kun säikähdin.
    Onneksi olet paremmasssa kunnossa:)
    tuollainen hetkellinen "muistin karkaaminen",kyllä säikäyttää.
    Voi kunpa ne lääkärit ,kirjoittaisivat ne eläkepaperit!
    Sinun olotilasi helpottais kerta heitolla.
    minula kin unohtui yksi sana kortti/kirjeestä se on: DECOUPACE-servettilakka!
    PARASTA VOINTIA Sinulle! Sesse!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa :)Kumpikaan noista vaivoista ei oikeuta eläkkeeseen, ei vatsavaiva eikä muistinmenetyskohtaukset,on suoraan sanottu. Mutta näillä mennään mitä on annettu.

      Poista
  5. Hyvä että on mennyt ohi! Tuli voimakkaasti mieleeni, että toivottavasti voit ottaa todella painokkaasti tämän kokemuksen. Se saattaa olla mittari siihen, että paineita jopa Pitää vähentää. Mitä se sitten käytännössä tarkoittaakin. Vielä huomiota kiinnitti se, että mikä asia mielesi pahoitti. Se on varmmasti merkittävä alue elämässäsi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, tiedän että olen liikaakin stressannut noita asioita... vatsavaivoja, työkkäri-ja Kela-juttuja, raha-asioita, kun viranomaiset eivät osaa päättää antaako mulle rahaa vai ei ja asiat seisoo... ja tuo mielen pahoittaminen tuli vanhasta asiasta, joka minulle on ollut sellainen kipeä juttu, josta koen että minua on syyllistetty, vaikka ihmiset eivät välttämättä ole itse sitä tarkoittaneetkaan. Juuri ja juuri muistan sen, että itkin, mutta en sen jälkeen enää kaikkea,että voi olla, että se laukaisi sen jotenkin, kun muutenkin on niin paljon ollut tuota stressiä ja painetta. Ihmisen aivot ja hermosto on niin monimutkainen juttu!

      Poista
  6. Huh, olipa yllätys. Toivotaan että paranet,ja tuo oire ei uusiudu. On hyvä kun on mies siinä lähellä, niin pääsee ajoissa hoitoon.
    Kyllä nää Te-ja Kela-asiat välillä ottaa lujille, jo ne sais meidät laskea helpommalle. Tekis sitten töitä minkä jaksaa, kun ois vakituinen tulo, jottei tarviis stressata. Eikös sitä pääse jo 61 v. osa-aika eläkkeelle, ainakin yksi tuttu sanoi hakeneensa. Minä mietin sitä vielä.
    Oon huomannu itekki, että tulee sellanen "Paniikki", kun on liikaa kaikkee elämässä, enkä kyllä muista itekään asioita silloin. Silloin tuntuu että on kuin zombi, on vaan eikä pysty mihinkään, hommat jää kesken jne.
    Toivon parempaa oloa sulle!

    VastaaPoista
  7. Kiitos Emilie! Toivotaan, että pysyis "järki päässä" ja muisti tallella.Olenkin miettinyt sitä, että jos on yksin kotona tai tuttujen koiravahtina, niin miten sitä automaattiohjauksella sitten toimii, vaikka ei mitään muistaisikaan..hmm..jos tuollainen kohtaus uusii...

    VastaaPoista
  8. Huh, olipa aikamoinen tapahtuma. Toivottavasti toivut, eikä kohtaus enää uusi.
    Uskoisin, että lääkäri on laittanut sinulle lähetteen muistitesteihin ja sieltä tulee myöhemmin kutsu. Asian voi tietenkin tarkastaa, mutta näin ainakin HUS:ssa toimitaan.
    Paranemista sinulle!

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)