Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 21. marraskuuta 2018

Sanoja ja runoja








Täällä taas. Kummasti aina helpottaa tämä kirjoittaminen. Jos äiti eläisi,olisi varmaan sitä mieltä, että pitääkö sitä maailmalle levittää omia asioitaan, henkilökohtaisiakin. Vanhan kansan ihmiset kun piilottivat tuskansa ja häpeänsä. "Hymy pintaan vaikka sydän märkänis" oli yksi vanhan kansan sanonnoista.







"Likapyykki pestään kotona.
neuvot minua.
Kuinka vanhanaikaista ja raskasta!
Olisi edes kone,
käteni ovat aivan rikki
se on niin likaista.
Kaikkien pitäisi käyttää pesulaa
ja lakata häpeämästä -
se vasta rakkautta olisikin!"

Aune Mäkinen













Mutta muuten on taas herätty uuteen päivään. Kiitos kommenteista eiliseen postaukseen, olette ihania! Muutenkin olen sitä mieltä, että mulla on niin parhaat lukijat :) ilmankos sitä tekee mieli kirjoitellakin ja keventää omaa reppuaan.







"Vain menettäneelle
rohkenee olla rehellinen
vain epäonnistuneelle
uskaltaa puhua totta."

Anja Porio







Aurinko tuolla paistaa puiden latvoihin. Taitaa tulla aurinkoinen päivä. Isäntä menee taas leipäkeikalle ja sen jälkeen hierontaan. Johan hällä onkin monia vuosia kun viimeksi on ollut hieronnassa. Mulla on vielä yksi kerta hierontaa, jonka ihana hierojani tarjosi minulle ilmaiseksi...hyviä ihmisiä on vielä olemassa :)





Jotenkin on tänään iloinen odotus sydämessä, että aivan kuin tänään tapahtuisi jotakin hyvää...nyt pidän kiinni siitä tunteesta enkä anna heti periksi vaikka järki (vai sielunvihollinen) sanoo että pahempaan suuntaan se vaan kääntyy. Katsotaan mitä tapahtuu. Kuitenkin Herra on luvannut olla kanssamme joka päivä, tuli mitä tuli, hyvää taikka pahaa...ja Hän voi pahankin kääntää hyväksi :) Siunattua päivää teillekin <3


























14 kommenttia:

  1. Kiitos ja siunausta myös sinulle ja perheellesi. Tuttuja ovat nuo vanhankansan neuvot. Puhuminen kyllä monesti auttaa.

    VastaaPoista
  2. Oivaltavat ja viisaat runot - etenkin tuo ensimmäinen. Iloa ja valoa elämääsi. On joskus vaikea muistaa, että se aurinko säteilee siellä mustan pilven takana edelleeen...

    VastaaPoista
  3. Ihanat runot olit löytänyt tähän! Siunausta omaankin päivääsi:)

    VastaaPoista
  4. Oliko se niin, että täällä kannattaa kertoa, kun on lähettänyt sinulle sähköpostia. Kirjoitin tänään 21.11.iltapäivällä.

    VastaaPoista
  5. Kauniita kuvia ,runot erittäin kauniita!
    Mukavaa loppuviikkoa!!

    VastaaPoista
  6. Mene vain lääkäriin ja hakemaan apua keskustelun kautta ja meille voit purkaa sydäntäsi, vaikka emme osaisi auttaakaan. Monet meistä painii samojen ongelmien kanssa. Edellinen sukupolvi vaikeni kaikesta. Kai ne sotakokemuksetkin opettivat, että "turhasta ei saisi valittaa". Mikään ei ole turhaa, jos se itsestä tuntuu tärkeältä. Asioita ei voi verrata keskenään.
    Sairastaminen on kallista, sen olen huomannut tänä kesänä. Lyötyä lyödään.
    Kirjoittaminen on hyvä keino etsiä helpotusta ja runosi ovat juuri sitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mayo kommentistasi! Kirjoittaminen on terapiaa :)

      Poista
  7. Kyllä puhuminen helpottaa ja pitää puhua ääneen siitä mikä painaa mieltä. Voimia sinulle ja hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirre! Ja samoin sinulle mukavaa viikonloppua!

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)