Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 24. lokakuuta 2018

Vaiva poikineen :(



Tänään mies oli aamusta puuhommissa, ja soitti minulle, että tulisinko auttamaan häntä. No, pistin ulkovaatteet päälle ja läksin katsomaan, mitä pitäisi tehdä. Hänellä oli yksi pätkitty puu ja sen paloitellut pätkät pitäisi saada mäen alapuolelle kasaan.
Pätkät olivat aika pitkiä tai lyhyempiä paksumpia, ensimmäiset minäkin kannoin alas, mutta loput pyörittelin rinnettä alas. Se kumarteluko lie taas aiheuttanut mulle huimaavan olon. (Kerran aikaisemmin kun oli tullut myös juuri puiden kanssa kumartelusta huimaava/huono olo). Joten loppuvaiheessa jätinkin miehen jatkamaan loppuun ja menin itse kotiin sohvalle lepämään.
Ihmettelen vaan itsekin noita huonoja oloja, mitä milloin mistäkin tulee. Mieskin varmaan ajattelee, että eihän tuosta vaimosta ole enää mihinkään fyysiseen työhön...











Olen kyllä perjantaina menossa niskahierontaan, jonka sain lahjaksi. Toivottavasti siitä olisi apua niskajumiin. Pääsen jopa kolme kertaa tutulle hierojalle, se on ylellisyyttä <3 Mutta ei nuo jumit ja niska/päänsärky vatsavaivojen lisäksi ole ainoat outoudet, sillä tässä kerran minulle sattui kaupungilla pelottava asia, joka tosin kesti vain silmänräpäyksen. Tutussa kaupungissa katselin ohimennessäni tavarataloa ja kun käänsin katseeni eteenpäin, niin yhtäkkiä kaupunki näytti hetken ihan vieraalta. Hetkeksi tuli tosi hämmentävä/pelottava olo, mutta onneksi samantien kaikki näyttikin taas tutulta. Onko kellään muulla tullut tällaista? Olisiko joku verenkierto häiriö... Eräs ystävä sanoi, että kannattaisi puhua asiasta lääkärille, mutta nyt kun olen noiden vatsavaivojen kanssa ollut lääkärin pakeilla, niin en ole viitsinyt sotkea siihen muuta. Tosin lupasin ystävälle, että puhun siitä kun lääkäri soittaa noista vatsavaivoista ja miten antibiootti on vaikuttanut vatsapöpöön. Ei päivää ettei jotain vaivaa...no on sentään joskus :)






Miettimistä aiheutti myös se, että Kela ei hyväksynyt mun lääkärintodistusta sairaslomasta, vaan vaatii lisäselvityksiä. Ja hoitava lääkäri on vain joka toinen viikko tuolla terveysasemalla, joten hänelle voi soittaa vasta maanantaina ja pyytää laittamaan lisäselvityksiä :( No, sain hoitajan kautta puhelinajan hälle maanantaiksi. Keskiviikkona viimeistään pitää toimittaa selvitys Kelaan. Joten jos lääkäri kirjoittaa sen maanantaina, niin pitää tiistaina itse hakea se tk:sta ja viedä Kelaan. Mutta katsotaan, eihän tässä muutakaan voi.






Parempaa teille <3

8 kommenttia:

  1. Minulla alkoi nuorena huimaus joka vain paheni vuosien myötä. Lisäksi tuo kuvaamasi oire, että joskus kun käänsi pään tai nosti katseen alhaalta ylös niin tuli hämmentävä olo, kuva ikäänkuin olisi liikahtanut, se pelotti ja teki huonon olon. Sain kymmenen vuotta sitten diagnoosin korva- nenä ja kurkkutautien erikoislääkäriltä, joka sanoi, että minulla on selkeästi sairaus nimeltä hyvänlaatuinen huimaus.Tämä lääkäri oli itse tutkinut paljon kyseistä sairautta ja hänen mukaansa siitä voi aiheutua mitä moninaisempia oireita.Todella kiusallinen ja juuri näin invalidisoiva, kun itsekin kuvasit omaa olotilaasi.
    Sain lääkärin vastaanotollaan ensimmäiset hoidot, joidenka jälkeen elämäni muuttui. Näitä asentohoitoja pitää tehdä säännöllisesti, niin oireet pysyvät poissa. Ovat helppoja tehdä, ollaan vain erilaisissa asennoissa, niin korvassa oleva neste laittaa liikkeellä siellä olevan kalkin ja huimaus helpottaa.Ja itse pystyy tekemään. Tämä yksi lääkärikerta riitti. Mullakin oli myös niskajumeja, joita asiantunteva kiropraktikko hoiti ja hän juuri suositteli mulle tätä lääkäriä kun epäili vahvasti mulla olevan juuri tämän sairauden ja oikeassa oli.Toivottavasti saat oikean avun vaivaasi, Herra meitä lapsiansa auttaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi voi ja pitää jättää kaikki Isän käteen :)Hän pitää meistä huolen!

      Poista
  2. ikää kun tulee niin se tuo tullessaan jotain, ite yritän kävellä paljon, ettei paikat jäykistyisi, onneksi on tuo Ransu koira joka vie minut ulos lenkille.Voimia ja jaksamisia alkavaan talviaikaan !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävellä minäkin yritän useamman kerran viikossa, nyt on vaan tuo lenkkitie kauempaa niin huonossa kunnossa (savinen ja liukas), niin on tullut tehtyä lyhyempää lenkkiä.

      Poista
  3. Oikein hyvää vointia sinulle Sesse!

    VastaaPoista
  4. Minunkin mieleeni tuli tuo Sannin mainitsema asentohuimaus. Kymmenen vuotta sitten itselläni todettiin se. Hyvä kun sinulla on se soittoaika tulossa, niin voit halutessasi kysyä lääkäriltä näistä kaikista. On helpompaa varmaan, kuin ruveta aikaa tilailemaan. Toivottavasti saisit näidenkin keskellä rauhallista mieltä!

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)