Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

sunnuntai 14. lokakuuta 2018

Lapsia ja eläimiä... niitä on elämässä riittänyt :)




Tuosta mitä viimeksi kirjoitin, että mieluummin hoidan nykyisin eläimiä kuin lapsia...kai olen niin paljon elämässäni lapsia hoitanut, että en enää oikein jaksa. Nuorena 17-vuotiaana aloitin lastenhoito"urani" ,hoidin kahta lasta, toinen oli vauva ja toinen 3-vuotias. Seuraava lastenhoito-paikka oli kolmelapsisessa perheessä, nuorin lapsista oli kehitysvammainen pikkuinen tyttö.




Sitten aloinkin jo odottamaan omaa ensimmäistäni...vuosien kuluessa syntyi yhteensä viisi lasta, joiden lisäksi hoidin alussa kotiapulaisena (oma lapsi mukana), ja myöhemmin yksityisenä perhepäivähoitajana lukuisia lapsia. Lapsenlapsiakin hoidin hetken aikaa ihan "työkseni". Viimeisenä sitten olivat päiväkoti-sijaisuudet, joiden kanssa meinasi sitten mennä viimeinenkin mielenterveys. Nyt on välillä ollut tuttavan lapsi hoidossa, sen jaksaa, kun se on vain silloin tällöin.




Kaikenlaista muutakin työtä on tietysti tullut elämässä tehtyä, oltua kotiäitinä, ompelijana, kirppismyyjänä ym. "Monena mies eläessään" sanoo vanha sananparsi...ja näköjään nainenkin :)




Tuo oli puolustuspuhe, en siis kuitenkaan ole muuttunut miksikään lasten vihaajaksi :)



- - -




Kävin pienellä lenkillä, tuo meidän ohi menevä pikkutie on väliltä niin huonossa kunnossa, savinen, märkä, liukas mäki, niin siinä piti kääntyä takaisin, kun oli vain pikkukengät jalassa. Yhdestä kohtaa tie oli näin lehtien peitossa. Sai kulkea kuin keltaisella matolla.










- - -



Olen "hillonnut" eteiskomeroon rikkinäisiä muovikasseja ja sekä wc- ja talouspaperi-pusseja, tässä parina päivänä leikkelin niitä matonkuteiksi ja niistä valmistui virkkaamalla tällainen kynnysmatto, ihan kivasti värikäs :)Ei mennyt nekään hukkaan.










Muutaman tunnin päästä tulee se pikkukoira hoitoon, kissat tuossa vielä tyynen rauhallisina ovat, mutta kyllä täytyy pistää kissat yläkertaan tai ulos, ennenkuin koiruli tulee. Vaikka se on tuttu koira, eivät ole vielä sopeutuneet toisiinsa. Ehkä joskus, tai sitten ei... Mutta katsellaan!


2 kommenttia:

  1. Minäkin olen 12 v tehnyt päiväkotityötä.
    raskasta,uuvuttavaa.Tykkään lapsista,ja lapset minusta...
    Mutta eläimet ovat minulle tärkeitä:) karvalapset!
    KuIN KARAMELLI,tuo sinun virkattu matto:)) nätti,tykkään.
    Mukavia hetkiä,karvanaamojen kanssa:))
    ja hyvää vointia!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Karvanaamojen kanssa oltiin just kävelyllä :) Ja kiitos samoin sinulle <3

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)