Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

perjantai 5. lokakuuta 2018

Kuistin päivitystä ja ruuan laittoa




Syksy tulee ja meidän kuisti näytti ihan kauhealta, kun se oli osaksi vielä kesää ja osaksi syksyä ja kaikenlaista ylimääräistä kamaa oli taas kertynyt sinne...pakkohan se oli yrittää päivittää jotenkin syksyyn.
Ei oikeen mitään ideoita tullut mieleen, mutta punainen ja oranssihan sopivat syksyyn, joten siihen tyydyin.



















Kesän turkoosiakin on kyllä vielä jäljellä.


















Eilen illalla tuon siivosin ja on se nyt ainakin vähän pirteämmän näköinen kuin tässä välillä :)






Tänään mies meni käymään kaupungissa. Tuossa lounasaikaan rupesin miettimään mitä nyt ruuaksi, kun jääkapissa oli kyllä jotain, esim. kananmunia, mutta ihan mini pätkä makkaraa, ettei oikein munakastakaan saisi. Rupesin katsomaan toista uudempaa ruokaohje vihkoani, ja sieltä löytyi ohje Leipurin munakas. Olin sen joskus ylös kirjoittanut, mutten ollut vielä koskaan kokeillut, kun siihen tuli vain vaaleata leipää ja kananmunaseos, tuntui vähän oudolta :)





No, päätin tehdä sen. Ensin leipäviipaleet kuutioitiin ja ruskistettiin kevyesti rasvassa,(kuutioin joukkoon myös sen pikku pätkän makkaraa), ohjeessa laitettiin joukkoon valkosipulia, minulla oli vain valkosipuli-jauhetta, niin laitoin sitä. Sen jälkeen laitettiin munakakas seos, johon minä laitoin 5 pientä kananmunaa, teelusikallinen suolaa ja desi vettä. Ja sitten vaan annettiin hyytyä ja paistettiin kumpikin puoli.
Turhaan suhtauduin epäluuloisesti, kyllä siitä ihan syötävä tuli :) Parempi ja ruokaisampi kuin jos olisi vaan syönyt vaaleaa leipää ja paistettua munaa leivän päällä.











Sen seuraksi pengoin vihanneksia jääkapista, punaisia ja keltaisia minitomaatteja, vajaa paprika ja kaksi minisuolakurkkua, paloiksi.













Jälkiruuaksi aioin ottaa vielä rahkaa, mutta unodin sen kun avasin tv:n katsoakseni Tanskalaisen maajussin, mutta se olikin jakso, jonka olin jo nähnyt. Ainoa "huoli" on vain, että miten mun vatsa suhtautuu tuohon vaaleaan leipään, kun enimmäkseen olen syönyt vain kaura- tai ruisleipää. Tuo oli ihan vehnäleipää, josta mies tykkää.





Illalla olisi seurakuntaan meno, mutta eihän se ole pakollinen, jos vatsa alkaa vaivata. Tai sitten voi hakea apteekista Cuplatonia, se jonkun verran auttaa. Entiset on nimittäin loppu.






Annoin Elmolle aiemmin pienen luun pakasteesta pihalle, nyt on näköjään joku tullut osingolle :)












Se on taas viikonloppukin tulossa, miten nää viikot menee yhdessä hujauksessa! Mutta mukavaa viikonloppua!







8 kommenttia:

  1. viihtyisän näköistä.
    Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
  2. Jääkaaoista löytyy yllättävän paljon kaikenlaista syötävää, kun tarkkaan tutkii ja ideoi.

    VastaaPoista
  3. Herkkuahan sinä kokkasit:),omat ideat ruuanlaitossa parasta.
    Kuistista tuli pirtsakka:)
    Harakat on aina just siellä missä jotain ylimääräistä:)))
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina sitä Elmon luusta jotakin jää, harakoillekin :)

      Poista
  4. Hyvän tuntuinen munakas. Meillä syödään aika paljon munakkaita, monesti laitan munakkaan aamiaiseksi. Mukavia syksyisiä päiviä!

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)