Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 27. lokakuuta 2018

Hävikki- ja jämäruokaa




Torstai-iltana saimme paljon hävikkiruokaa ja eilen jaoimme sitä muillekin. Itsellekin jä ihan reippaasti. Tänään siis oli aikaa valmistaa maittava lounas hävikkiruuasta.




Tein pitsaa, johon tuli omatekoisen pohjan päälle palvikinkun viipaleista tehtyä kinkkusilppua, tomaattiviipaleita, puolikas punasipuli silputtuna, homejuustoa ja tavallista juustoraastetta, nuo kaikki saatuja. Lisänä salaattia, jossa oli kaksi salaati-mix sekoitusta (eli vihreätä ja punervaa salaattia kummassakin), omena, tomaatteja, puolikas punasipuli, fetajuustoa ja sen mausteöljyä. (Vain feta-juusto ostettua).Salaatit olivat osin nahistuneita, mutta suurin osa oli hyvää.












Salaatin "kannat" laitoin ikkunalle vesikuppeihin, niin niistä saattaa kasvaa vielä lisää salaattia.













Pitsan ja salaatin lisäksi tein samalla omenapiirakan päiväkahveille.








"Nyhjää tyhjästä"-osioon taas kuuluu tämä erään päivän lounas. Mies oli silloin muualla syömässä, niin itselleni tein vain tällaisen "pikaruuan" :)












Pannulla paistoin jääkaapista löytyneet kaksi keitettyä perunaa, joukkoon kanttarellipakasteen loput sekä palviliha-siivuja pieninä paloina. Ja tietysti mausteita.Lisäkkeenä porkkanaraastetta, pari minikurkkua ja fetajuustoa.




Onneksi vatsakin on nyt ollut parempana, niin ruoka on maistunut :)




Tänään saatiin yhteisvoimin miekkosen kanssa vaihdettua autoon talvirenkaat. Täällä ei vielä ole lunta tullut kuin muutama pieni hiutale eilen. Aika kylmä sää oli kyllä ulkona ja autotallissa työskennellä.






2 kommenttia:

  1. Ihanat ruuat olet tehnyt:)Nälkä tulee kun katsoo kuvia,nam:)
    Hävikki ruuat kunniaan!Useamman perheen tietoon:)Ravintoloiden .koulujen ruuat ym.
    Meillä vielä kesärenkaat:) ei lunta:)))
    Mukavaa viikonloppua!!

    VastaaPoista
  2. Ruokakuvista tulee kyllä helposti nälkä :)

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)