Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

Syomistä ja seurustelua




Eilen kävin katsomassa taas mansikkapaikkaa eli hakkuualuetta. Ei ollut enää kovin paljoa mansikoita, mutta astian pohja tuli täyteen ja toisessa paikassa alkoivat mustikat jo olla kypsiä, niistä poimin isoimmat ja kypsimmät mansikoiden lisäksi.




Eräät ystävät olivat tuoneet meille ruuanjakelusta yli jääneitä loppuja, siinä oli myös hunajameloonia. Niinpä päätin kehittää "hedelmäsalaatin" marjoista ja hunajameloonista. Sekoitin melooninpalat ja marjat, tein sille kastikkeen jääkaapista löytyneestä turkkilaisen jogurtin lopusta lisäämällä siihen makeutukseksi hunajaa ja vaniljasokeria. Ja hyvää tuli :)














Mies oli lisäksi ostanut saunajätskiksi sitruuna-lakritsijäätelöä, niinpä saimme herkutella kaksin verroin.






Eilen pystytimme lentopalloverkon ja tänään miehelle on tulossa kavereita pelaamaan lentistä, joku saattaa tulla perheineenkin, joten täytyy tässä valmistautua siihenkin :)





- - -



No niin, nyt on jo ilta. Miehelle tuli kaksi kaveria, ja pelasivat kolmisteen lentopalloa ensin, savusauna oli ollut lämpiämässä ja kävivät siellä pelin jälkeen. Jälkeenpäin tuli toisen miehen vaimo ja vauva. Juttelimme, miehet grillasivat, ja minä olin laittanut muuta tarjottavaa kahveineen ulkopöydälle.
Istuimme ulkona pitkän aikaa syömässä, kahvittelemassa ja juttelemassa. Ensimmäistä kertaa tapasin tämän miehen kaverin vaimon, niinkuin myös hänen miehensäkin, mutta ihan mukavasti juttua riitti. Vauva oli kolmen kuukauden ikäinen ja tietty söpö, niinkuin vauvat aina :)

Ulkona oli pilvistynyt, mutta se oli toisaalta hyvä, kun ei ollut liian kuuma.






Vaikka aina tulee pieniä paineita, kun mies kutsuu kavereita, eikä yhtään tiedä montako tulee ja tuleeko vaimoja/muuta perhettä, ja mitä laittaa tarjolle, kun ei aina kauheasti ole kaapissa tavaraa, niin jotenkin aina kaikki järjestyy parhain päin. Niinkun tuokin, että eilen juuri oli ne toiset ystävät tuoneet ruuanjakelusta makkaraa, leipää ja hunajameloonia... Niinpä makkara-raejuusto-kurkkuvoileipien lisäksi laitoin pikkukulhoihin hunajamenonilohkoja, minitomaatteja ja halpis-raksuja naposteltaviksi. Ja tietysti kahvia kera pullan ja keksien.






Eipä tässä tänään muuta. Hyvää alkavaa viikkoa!
















8 kommenttia:

  1. Monellako kalalla ja leivällä JEESUS ruokki ihmisiä?
    Te olette aarteita,suuressa maailmasa:)
    Ihana lukija näitä tälläisiä juttuja....kun tyhjästä nyhjäsee tarjottavat. (tuo vanha sanonta),Mielikuvitus on tarjoilussakin ,ja kestittämisessä ykkönen,osaa soveltaa...
    Oikein ihanaa ja leppoista sunnuntai -iltaa teille molemmille:):)

    VastaaPoista
  2. Teillä on todella ihanan kuuloista ystävyyttä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mies on meillä se kovempi kutsumaan vieraita, kun on sosiaalisempi, minun tehtäväksi jää sitten tarjoilun järjestäminen, eikä se aina ole todellakaan noin runsas, välillä riittää kahvi ja keksit, jos joku tulee vain pikaisesti kahville, tai kaapissa ei satu juuri mitään olemaan.

      Poista
  3. Ihania herkkuja ja nuo tarjottavat kyllä kuulostivat tosi hyviltä! Kauniissa ympäristössä, kivojen ihmisten kanssa jutustelusta nautiskellessa riittäisi kyllä ihan vaikka kahvikin pelkästään, siis minulle:) Vauvat on kyllä suloisia♥ Leppoisaa alkavaa viikkoa♥

    VastaaPoista
  4. Hyvää alkanutta viikko sinnekin. Kivasti järjestyi ne tarjottavat sopivaan aikaan. Turkkilaista jogurttia en ole kai tullut koskaan kokeilleeksi. Pitäisi kokeilla. Siskokin sitä taannoin mainosti ja kuulemma hunajan kanssa on hyvää:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, juuri oikeaan aikaan :)Turkkilainen jogurtti on kyllä hyvää!

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)