Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

keskiviikko 18. heinäkuuta 2018

Järjestelyä ja "löytöjä"



Miten olette selvinneet kuumuudesta? Minä tykkäsin nuorena kuumasta ja joskus otin aurinkoakin, nyt tuntuu tämä kuumuus jo liialliselta... Kun koko ajan melkein on hiki ja olo tuntuu vetämättömältä.






Sain sentään vähän paria kaappia siivottua. Liinavaatekaapista otin tavaraa kiertoon lahjoitettavaksi sekä muutaman pussilakanan yläkaappiin pojille tarjottaviksi, jos tarvitsevat. Nyt kaappi näyttää vähän paremmalta. Ehkä vielä vähennän sieltä jotain.













Kaapin päällä olevat kukat poimin pari päivää sitten niityltä ja huomasin, että olen hukannut johonkin äidin vanhan maljakon, johon nuo kukat olisivat sopineet...niinpä työnsin ne tuollaiseen lasijutskaan, mikä sitten lieneekin. Nyt tulikin mieleen, että se äidin entinen maljakko voikin olla vintissä.














Tänään tein kellarista kaksi "löytöä", joista en tiennyt mitään. Olin keittänyt kiisseliä ja vein sen kellarikäytävään jäähtymään, niin yht äkkiä joku lensi ylitseni... se oli pieni talitintti. Onneksi en kovin sitä pelästynyt, kun kannoin juuri kuumaa kattilaa. Nappasin pukuhuoneen naulasta miehen pyyhkeen ja yritin saada siihen hellästi pyydystettyä tintin, koko ajan jutellen sille rauhoittavasti...ei onnistunut... Sitten tintti lensi pukuhuoneeseen, ja avasin pukuhuoneen pienen ikkunan ja laitoin luudan varren sinne väliin, että se jäi auki. Kohta tintti lensikin ikkunalle ja siitä ulos.





Myöhemmin asiaa tutkittuani, huomasin, että lintu oli ilmeisesti tullut ilmanvaihtoputkesta kellarin wc:n, koska putken suulla oli pieniä höyheniä ja sen suojana ollut kangasverkko oli irronnut.





Toinen löytö oli puolentoista litran limsapullo, jonka löysin hillokellarin hyllyn alta, se oli sen verran kauempana alla, etten ollut sitä huomannut. Se on keväästä asti ollut siellä, silloin miehen saunavieraat toivat enemmänkin limsoja ja minä vein ne loput kellariin, mistä niitä myöhemmin juotiin. Mutta tuo oli ihan onnenomiaan , sopiva löytö tähän keliin :) Kyllä maistui kylmä limu hyvältä :)






Huomenna ehkä kaupunkiin, ja ehkä jopa kirppikselle !






10 kommenttia:

  1. Sullapa oli tänään löydöt:) Tuo limulöytökin sattui säilymään juuri sopivaan aikaan löydettäväksi:)

    VastaaPoista
  2. Oletpas laittanut nätiksi liinavaatekaapin.
    Minunkin vaatehuone kokee muutoksen,kun ilimat jähtyy ja sisä työt kutsuu....
    ihana tuo kellari,minun lapsuuden kodissa oli kans talon alla kellari ,me kakarat istuttiin jäähyttelemässä,monet kerrat:)
    oi,oisko vettä hakenu tai raittiinpaa ilimaa,pieni lintu ressukka.
    ja olipa ihana löytö,kylmää juotavaa:))
    oli oottanut sopivaa hetkeä,tulla huomatuksi:))limpparipullo.
    lepposaa keskiviikkoa!!
    jk.laitan sp-sinulle!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin välillä näilä keleillä käydään kellarissa jäähdyttelemässä, kun oikein kuumuus rasittaa :) S-Posti luettu!

      Poista
  3. Liinavaate kaappi näyttää niin kivalta! Olipas löytöjä, onneksi tuon linnun huomasit ja se pääsi taas ulos lentelemään. Tällä kelillä tuo limu löytö on tosiaan mukava:) Näitä hellekelejä näyttivät lupaavan vielä ensi viikoksikin, Aurinkoista viikon jatkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi kerkisin mennä kellariin ennen kissoja, kun nekin siellä välillä käyvät!

      Poista
  4. Kiitos, kun liityit lukijakseni. Tulin tänne kurkkimaan ja kivalta näyttää. Liityin lukijaksesi. Huomasin, että olet blogannut kauan ja paljon, arvostan ❤. Onpa sinulla ollut merkillisiä löytöjä. Minä selviän kuumuudesta helpolla, kun tykkään niin kovasti kesästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tulit ja liityit lukijaksikin! Johan sitä on tosiaan vuosia tullut blogiin kirjoiteltua..tämä on sellaista hyvän mielen tuottajaa ja terapiaa :)

      Poista
  5. Hyviä löytöjä! jään odottamaan mitä löydät kirpparilta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika köyhä oli kirppskierros tänään uudella kirppiksellä, ei ollut oikein mulle sopivaa, tai sitten oli liian kallista...

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)