Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 7. heinäkuuta 2018

Eteisessä




Liisa blogissaan Liisan leikkimökki esitteli esineen jossa oli kolme apinaa, kerroin hänelle, että meilläkin on äidin entinen vaateharja, jossa on myös nuo apinat.














Katsoin netistä näistä apinoista, tai siitä tarinasta mihin nämä perustuvat. Yksi ei näe pahaa, yksi ei kuule pahaa ja yksi ei puhu pahaaa. Tarkemmin voitte lukea itse jos kiinnostaa, löysin hakusanalla: "Kiinalaiset kolme apinaa". Mutta tämä harja on tosiaan äidin entinen ja tuli äidin kesämökin tyhjennyksessä minulle.













Samalla huomasin, että eteisessä on muutenkin aika paljon vanhaa tavaraa, tai muuten kuvattavaa...







Vanha on tämä toinenkin vaateharja, joka on talon mukana tullut.























Myös tämä peili, Mäkisen Kuvastimen, on tullut talon mukana.















Samoin katossa oleva kiva lamppu.















Eteisessä oleva lipasto on miehen lapsuuskodista tullut.















Jakkaran olen itse tuunannut, se oli talon pihalla hyvin surkeassa kunnossa, maalasin ja virkkasin päällysteen. Muovimattokin on talon alkuperäisiä, entisen emännän kutomia. Hällä oli kuulemma ollut yläkerrassa (meidän makkarissa) kangaspuut ja oli noita muovimattoja kutonut enemmänkin, niitä on täällä talossa useampiakin. (Naapurilta muistaakseni kuulin tuon). Tuota mattoa pitäisi lyhentää, kun on tuosta päästä jo hajonnut.















Tämä ilmapuntari ei toimi, mutta on ilmaiseksi saatu ja minusta ihan kiva :)















Tämä ihana kuva kierrätyskeskuksesta...















... ja tämä Hirvensalmen osto-ja myyntiliikkeestä. Silloin kun asuttiin Mäntyharjussa hetken aikaa, niin siellä talossa oli tällainen isompi taulu eteisessä valmiina,kun sen omisti uskova perhe. Mies ihastui siihen, ja kun oltiin muuttamassa pois, niin nähtiin tämä osto-ja myyntiliikkeessä ja ostettiin pikkurahalla.















Eteisen ja kuistin välisessä ikkunassa kaksi vähän siipeensä saanutta enkeliä. Turkoosin olen saanut ystävältä yllätylahjaksi, tuota toista en muista mistä on tullut, oisko tullut joidenkin saatujen tavaroiden mukana...























Valkoinen pitsiverho lapsuuskodistani.






Tykkään kun esineissä on muistoja ja joku tarina, ettei ne ole "vaan" kaupasta ostettuja :) Muistorikasta päivää teillekin!

8 kommenttia:

  1. huokaus...syvään..:)
    ihana eteinen.niin kodikas,tunnelmallinen:)että:))
    tuo apina tarina oli minun lahjassa englannin kielellä,just noin.Kauniita harjoja,peili+lamppu:))))))
    Sinulle Sesse myös muistorikasta viikonloppua!!!
    jk.Kiitos tarinasta!! :)

    VastaaPoista
  2. Kivasti kaikkea tunnelmallista! On muuten kivaa, kun talon mukana tulee kaikenlaista vanhaa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Meilläkin on tullut entisen mökin mukana, talon mukana ja tietysti myös äidin ja miehen vanhempien perintönä. Vanhat esineet ovat mielenkiintoisia ja kauniita :)

      Poista
  3. Tuo taulu Mäntyharjusta, jossa on tekstiä, lause on tuttu minullekin taulusta:) Ostin nuorena kotikyläni kukkakauppiaan tekemän taulun, jossa oli mustalla pohjalla sama lause. Nyt se on äitini huushollin seinällä.

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)