Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

sunnuntai 15. heinäkuuta 2018

"Voidaan kutsua ulkopuolelle lain"




Minä olen jäänyt koukkuun Raili Mikkasen kirjoihin. Viimeksi kirjastossa käydessäni löysin taas kaksi Raili Mikkasen kirjaa, joista ensimmäinen tuli luettua nopeasti, syystä että se oli niin mielenkiintoinen. Eilen illallakin luin melkein puoliyöhön, että sain sen loppuun, kun ei voinut jättää enää kesken...





Tämä on se kirja, nimeltään "Voidaan kutsua ulkopuolelle lain".













Tämäkin kirja on tositapahtumaan perustuva. Kirja alkaa vuodesta 1945. Toinen maailmansota on päättynyt Suomen osalta, raskaine rauhanehtoineen. Helsingissä pitää majaa Neuvostoliiton valvontakomissio Hotelli Tornissa, Porkkalan alue on vuokrattu sotilastukikohdaksi ja eristetty muusta Suomesta. Eletään "vaaran vuosia".





Tehtaiden on raportoitava sotakorvaustuotannostaan komissiolle, mutta lisäksi värvätään muitakin henkilöitä vakoilemaan tuotantoa. Nuori metallitehtaan konttoristi Irmeli suostuu välittämään tietoja, ymmärtämättä oikein mihin sekaantuu... rahalliset korvaukset tiedoista ovat hyvät ja ankeaan sodan jälkeiseen köyhyyteen ja puutteeseen saa Irmeli vähän luksusta palkkioiden kautta.





Välillä iloa sumentaa kyllä muisto paperista , jonka hän oli allekirjoittanut ja jonka lopussa sanottiin. "Tämän sopimuksen rikkomisesta tai tahallaan harhaan johtamisesta minut voidaan kutsua ulkopuolelle lain ja määrätä kuolemaan."





Kirjan takakannessa lukee: "Mitä se lopulta tarkoittaa? Onko vaarassa hänen vapautensa vai peräti henkensä? Joutuuko hän ikuiseen häpeään ystäviensä ja perheensä muistoissa? Vai saako armo mahdollisuuden."





Tässäkin kirja jota voin suositella!





6 kommenttia:

  1. Tämä kirja menee taas minun luettavat kirjat-listaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen itsekin iloinen, että "löysin" tuon kirjailijan :)

      Poista
  2. Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta,Lukeminen kannatta aina!!
    (minä varaston syöverissä järjestelen...:)
    Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liisa, samoin sinne järjestelyjen keskelle! Kyllä mullakin järjestelyä riittäisi, eilen järjestelinkin yhden kaapin :)

      Poista
  3. Hienoa, taas yksi kirjailija josta en ole kuullutkaan, muistaakseni. Pitää katsella kirjastosta. Kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ilo löytää aina joku "uusi" kirjailija, jonka tuotannosta tykkää, ja varsinkin kun on tositapahtumiin pohjautuvaa...

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)