Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

lauantai 17. helmikuuta 2018

Vaatteita ja höpinää


(Keittiö sai ne sinervät verhot)Tänään mies lähti viikonlopuksi näytelmäharkkoihin Vivamoon. Luulin, ja kirjoitinkin aiemmin, että pääsiäisnäytelmän harkkoihin, mutta se olikin ensi kesän uuden näytelmän harjoituksia. Eli "Paratiisin portit" on muistaakseni sen nimi. Olisin mielellään kirjoittanut siitä jotain muutakin, mutta en löytänyt sisältä yhtään uutta Vivamo-lehteä, autossa olisi varmaan ollut, mutta mies oli jo mennyt.

Eilen illalla oltiin seurakunnassa ja olikin niin hyvä tilaisuus :) Vaikka ennen sitä oli taas vatsavaivaa, onneksi pärjäsin siellä kuitenkin hyvin. Olin
kolme "ilmavaivatablettia" ottanut ja osasin jo lähtiessä pukeutua hameeseen, silloin kun vatsa on kipeä, ei voi pitää farkkuja.
Kun vatsa turpoaa, ne alkaa kiristää ja vaivat pahenee.
Yksi ystävä sanoi jo vuosia sitten, että hän ei voi pitää ollenkaan farkkuja enää nykyisin, kun ne painaa vatsaa. Onneksi itse aina välillä kuitenkin voin.
Laitoin siis tämän harmaankirjavan mekon, ja kun se on yläosasta vähän nyppyinen, niin tämän punaisen "trikoojakun" siihen päälle. Tämä on sellainen väri, joka sopii minulle, tuo vähän lämpöä ja hehkua kasvoille. Harmaa taas pelkästään ei sovi.
Mekon kanssa mustat legginsit ja pitkävartiset mustat saapikkaat. Kaulaan mustat helmet. Olis pitänyt ottaa kuva asusta, kauniimpi oli päällä kuin hengarissa :)

Tänään on melkein sama asu kuin tässä kuvassa: tunikan helmasta tekemäni hame, musta toppi ja musta-valkoinen pusero. Kuva otettu viikolla.Pitsikirjaa olen selannut, vaan en vielä mitään tehnyt, paitsi että luin siitä, että sooda-vedessä keittämällä voi saada tahroja pois pitsistä. Kokeilin sitä tähän rikkinäisestä pikkuliinasta leikkaamaani keskuskuvioon, jossa oli tahraa, lähes lähti...
Mutta tässä pari vanhaa juttua, joihin olin pitsiä ja pitsiliinoja käyttänyt . Iso pyykkipojan näköinen pidike, oli sininen ja jonkun firman mainos kullanvärisin kirjaimin, jostain tullut. Maalasin turkoosiksi askartelumaalilla ja liimasin kaksi pitsinauhaa vastakkain koristeeksi. (Siinä on kirjastolaput.)

Tässä tyynyssä on koristeena kaksi pitsiliinaa (kirpparilta). Tyynynpäällinen on itsessään tehty valmiin, mutta nyppyyntyneen tyynynpäällisen päälle, ompelemalla vain uudesta kankaasta uusi päällinen päälle. Entinen vetoketjukin oli sitten valmiina.
2 kommenttia:

  1. Olisi ollut kiva nähdä tuo ekakin asu yllä, mutta tuostakin jo näkee, että se on kiva. Ja nuo josta, sulla on asukuva, on kanssa hyvin kauniit. Kyllä kauniit vaatteet piristää:) Itsellä nyt yllä sellainen vaatetus, josta en oikein tykkää tällaisenaan ja mietin juuri tänään, että kaunis, itselle mieluinen vaatetus luo ainakin itselleni hyvää jonkin verran hyvää mieltä:) Tuo kisuli taitaa jo katsella ikkunasta, että sulaispa jo nuo lumet...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo keittiö kuva on otettu aamulla, niin näyttää niin hämärältäkin. Kisut usein istuvat ikkunoiden ääressä katselemassa ulos, toki käyvätkin ulkona, mutta varsinkin tämä kisu vain pikaisesti, toinen viihtyy talvellakin kauemmin. Nyt iltapäivällä on ulkona oikein ihana aurinkoinen sää, olin kävelyllä koiran kanssa :)

      Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)