Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

maanantai 26. helmikuuta 2018

Ideoita kaivataan

Nyt saa antaa ideoita, mitä voisi tehdä langanlopuista...mulla on sitten vielä erikseen parsimalangoiksi jätetyt kerän loput. Mutta en nyt haluaisi parsimalankojakaan mahdottomasta säästää.
Olen virkannut tarpeeksi kaikenlaisia kukkia, sydämiä, ruutuja ym... jotain muuta pitäisi keksiä.Pannulappuja voisi tietysti tehdä, sellaisista värikkäitä kaksinkertaisia, jämälangoista tehtyjä, olen joskus tehnytkin...

Mutta ideoita saa kommentoida <3

14 kommenttia:

 1. Kävin syksyllä vapaavirkkauskurssilla ja totesin, että siihen uppoaa kaikenlaiset jämät. Mutta nuo tekemäsi kukat sun muut ovat juuri sitä.
  Noista saisi aika kivoja villasukkia, niin että käyttäisi pohjavärinä jotakin yksiväristä, vaikkapa harmaata, ja sitten tekisi raitoja noista pikku keristä.
  Kirjontaan muuten käy hyvin langanloput! Jos tekisi paksusta villakankaasta patalapun tai jonkun pussin, ja kirjoisi siiten kuvioita, niin kuin rekipeitto-tyylisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen huono tekemään villasukkia...se kantapää :( Mutta tuota kirjontaa voisi kokeilla, kuulostaa kivalta :)

   Poista
 2. Vinkkejä en kyllä osaa antaa, mutta tulin toivottelemaan mukavaa uutta viikkoa <3

  VastaaPoista
 3. Noistahan voisi aloittaa torkkupeiton ja jos ei langat riitä, niin tyynyn kuitenkin. Ihan vaan pylväsraitoja kerroksittain ja värit summassa kopasta, tulee kivan näköinen räsymattovaikutelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa kuva antaa väärän vaikutelman...ne ovat vain korin kannessa, eli ei niitä niin kauheasti kuitenkaan ole.. Mulla muuten on valmiina virkattuja ruutuja, joista voisi tyynyn tehdä...tyynyjäkin on vaan niin paljon muutenkin :)

   Poista
 4. Tee tupsuja ja ne liimaat kranssi alustaan. Tulee värikäs ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jossain näin sellaisen ohjeen, missä oli pieniä kokonaisia keriä laitettu kranssipohjaan, mutta tuo tupsu juttu olisikin kivempi :)

   Poista
 5. Entäs joku kuvioitu neuleliivi:) Keksisit siinä tehdessäsi millaista kuviota mistäkin väristä olisi kiva tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menee liian vaikeaksi minulle...en osaa vaatteita neuloa enkä virkata...

   Poista
 6. Jossain oli hauska ohje, en muista missä. Jämälanganpätkät liotettiin liisteriin ilmapallon päälle tms, ja tuloksena oli värikäs lampunvarjostin. En nyt löytänyt ohjetta siihen tosin. Itse kerään langan pätkiä kokoon, ja joskus kun niitä on tarpeeksi, aion täyttää lasisen joulukuusen koristeen niillä langoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kekseliäät ihmiset kaikenlaisia ideoita keksivät...se on hyvä, kun itsellä pyörii vaan samat ajatukset aina päässä :)

   Poista
 7. Näin kranssin, johon oli liimattu pieniä styrox-palloja, jotka oli päällystetty jämälangoilla. Ostin kerran jo pussillisen styrox-palloja, mutta homma ei ole edennyt. Langat vaativat liimaa, jotta ne saa pysymään styroxissa kiinni.
  Minulla on iso pussillinen pikkuruisia jämälankakeriä. Yhdestä väristä riittäisi maksimissaan kerros pari pieneen neuleeseen (vaikka sukkaan), mutta inhoan päättelemistä. Sain vinkin tarjota keriä päiväkotiin tai kouluun askartelumateriaaliksi. Luultavasti teen niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin muuten on jotain styrox-palloja ja jotain isoja puuhelmiä, ehkä, jos en ole jo käyttänyt niitä.. mutta kiitos vnkistä :)

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)