Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Tullako vai eikö tulla...Illalla rupesi tuntumaan sellaiselta, että pelästyin tuleeko virtsatien tulehdus. Eikun heti lääkitsemään. Kaapissa oli vielä kaksi karpalotablettia jäänyt, otin toisen. Mies ehdotti, että hän voi hakea mulle karpalomehua kaupasta, ennenkuin lähtee sählyn peluuseen. Ja niin tekikin. Join karpalomehua ja vettä vuorotellen, ja myöhemmin otin vielä toisen karpalotabletin ja maitohappotabletin. Katsotaan jos sillä tokenisi. Toivotaan niin!

Mies lähti sählyä pelaamaan ja minä suunnittelin piirtämällä sisustusta. Kun tekisi jo mieli keittiöstäkin vaihtaa punavalkoiset verhot pois ja puna-harmaa-valkoinen vahakangaskin pöydältä...ja jotain keväisempää väriä tilalle, kun nuo on jo joulukuun alusta asti ainakin olleet. Mietin, jos laittaisinkin ne makuuhuoneeseen tekemäni verhot keittiöön ja joku sinertävä liina. Kerkisin jo tänään ommella toisenkin, yksinäisen verhon, ystävältä joskus saadusta hortensiakankaasta. Jos sen laittaisi makkariin, kun sinnehän sopisi yksinäinen verho hyvin...hmm... Ensi viikonloppuna miehellä on pääsiäisnäytelmän harkat, niin silloin vois ainakin sisustaa...kun silloin aina kaipaan rauhaa, että saa itsekseen pähkäillä :) Tuossa alhaalla se hortensiakangas.

Samalla olin ommellut huivin/verhon joskus kierrätyksestä löytämästäni pehmoisesta, värikkäästä kankaasta. Siinä oli kaksi reunaa valmiiksi ommeltu, niin ompelin vain toiset kaksi. Tuo tosiaan sopisi sekä isoksi huiviksi, että kapeaksi verhoksi.
Hyvä kun olen saanut kangaslaatikon paloja valmiiksi hyötykäyttöön ommeltua. Mitähän seuraavaksi ompelisi, että saisi kangaskaappiin ja laatikoihin tilaa...
Tänään on ollut vähän tylsä päivä, niin olen koittanut sitä kuluttaa ompelemalla. Päivällä kävin Elmon kanssa kävelemässä myös. Lunta satoi aina vaan.
Toivotaan, että häipyy nuo oireet yön aikana viimeistään. Nyt tuntuu kyllä aika hyvältä :)

10 kommenttia:

 1. Ottaisin vielä yöksi tulehduskipulääkkeen! Burana tai Ibumax. Jos on tulehdusta pukkaamassa, se auttaa! Mä otan Karpalacteja aina kaksi kerrallaan ja ainakin 3-4 päivänä peräkkäin, jos on vähänkään tunnetta, että nyt tauti iskee. Sitruunamehukin on hyvä, jos ei ole karpalomehua. Karpalomehusta kantsii tarkistaa, että mehuprosentti on korkea! Muuten ei oo apua! Toivotaan, että meni ohi! Kelju juttu se virtsatietulehdus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tullut katsottua näitä enää illalla, mutta nyt aamulla vielä kirveli niin sain soittamalla antibioottikuurin, se tulee apteekkiin suoraan päivän kuluessa,kun ennnenkin on niitä joskus ollut.

   Poista
 2. Virtsatietulehdus on ikävä vaiva. Vanha Rouva -äitini, joka oli viisas ihminen- käski syömään puntin persiljaa, sekin auttaa ko. vaivaan. Nyt on hiukan huono aika saada isoa persiljapunttia, minäkin suosittelen kunnon annosta kipulääkettä jo alkuvaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on tulossa apteekkiin antibiootti, sain se puhelinmääräyksenä :)

   Poista
 3. Kiitos Sesse yst pv kortistasi.
  Kuule jos sulla on yksivärisiä kangas tilkkuja ohutta tai sellasta ottasin ilolla saisit tilaa samalla, mä teen niistä kangas tulppaaneja muttei ole kangasta enkä raaski ostamaan lähteä ja kotona ei ole mitään sellasta.
  Ei täälä anneta vain soittamalla kuuria aina vaativat näytteen ja gynekologi sanoi et jos tulehduksia alkaa olla usein vuodessa ne pitää paremmin tutkia silloin. Tämän kuulin kun olin taas siellä syöpäpolilla koepaloja antamassa, ei mulla onneksi kovin usein ole, se on vaan paremmin suojauduttava ja katsottava et aina on alla lämpöistuinalusta kun istuu missä tahansa. Kivaa yst pv teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mulla jotain sellaista kangasta voisi ollakin... Ei mullakaan ole kovin usein ollut, mutta ehkä kerran tai kaksi vuodessa. Joo, sen on huomannut, että kylmällä ei kannata istua enää tässä iässä, vaan välillä se tulee muustakin. Kiitos!

   Poista
  2. Tuohon täytyy vielä korjata, että ei kyllä ole joka vuosikaan ollut,kun tarkemmin rupesin ajattelemaan...muutaman kerran tässä asuessa ja ollaan asuttu noin 7,5 vuotta.

   Poista
 4. Se tuntuu aina kivalta kun saa jotain tehtyä. Sinä olet saanut ommeltua, se on hienoa. Hortensiakangaskin niin kaunista. Ja olet suunnitellut piirtäen sisustusta. Sellaista minä en kai ole milloinkaan tehnyt. Joskus vuosia sitten pihaan jotain suunnittelin, mutta eihän niistä suunnitelmista tullut sen kummempaa. Minun viime viikkoni oli myös jotenkin tylsä ja vielä tylsempi kun en saanut oikein meinannut saada mistään homman päästä kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä se piristää kun saa jotain tehtyä. Sain virtsatulehdus-lääkket vasta iltapäivällä ka kun oli edellisenä päivänä jo alkanut, niin illemmalla se paheni ja tuli muutenkin huono,pyörryttävä olo, laitoin rukouspyyntöjäja luin Raamattua, niin Herra auttoi ja sain nukuttuakin eikä ollut enää kipua.:)

   Poista
  2. Ja tietysti alkoi myös lääkkeet vaikuttamaan, kaikki yhdessä vaikuttaa niissä, jotka Herraa etsivät :)

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)