Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

maanantai 25. joulukuuta 2017

Joulu-aikaa


Klikkaa kuva isommaksiNiin ollaan jo yli joulun puolenvälin. Eilen oli porukkaa meidän pienessä tuvassamme, kirjaimellisesti. Kun juuri ja juuri mahduimme pienessä keittiössä pöydän ympärille joulukahville me kahdeksan henkeä. Kaikki viisi lastani, nuorin lapsenlapsista sekä mies ja minä. Ihanaa kun sain kaikki lapseni taas saman pöydän ääreen.
Tällaiseen pöytäliina-systeemin lopulta olin päätynyt, kun löysin tuon kirjaillun liinan kaapista.
Pari henkeä lähti omaan kotiinsa ennen ruokailua, joten ruokapöydässä oli kuusi henkeä. Olimme saaneet tuliaisiksi kalkkunaa, savustettua kirjolohta sekä kinkkuviipaleita ym. joten joulupöydän kattaus oli moninainen. Noiden edellä mainittujen lisäksi oli tekemääni juureslaatikkoa, kaupan porkkanalaatikkoa, kananmunia, silliä, juustoa, tomaattia, joululimppua ym. Ruuat olivat laitetut puuhellalle ja sähkölieden päälle, niin pöytään mahtui syömään.


Kahvin ja aterian välillä jälkikasvu pelasi pelejä keittiön pöydän ääressä erilaisilla kokoonpanoilla. Ruuan jälkeen oli pienten lahjojen jako. Jonkun pelin jälkeen läksivät loput porukat kotiin, vanhin poikanikin lähti veljelleen samassa kyydissä. Me menimme myöhemmin vielä yömessuun lähikirkkoon. Kaunis, juhlava tilaisuus. Olikin muutama vuosi mennyt niin, ettei ole oltu yömesussa.Tänään pyysimme naapurin joulukahville.


Tässä pikkuhuoneen seinälle koristeeksi laittamiani vanhoja kortteja.Ja onneksi vatsakin on ollut nyt normaali...on saanut jouluruokiakin syötyä :) Ja suklaata on tullut syötyä, kun sitä saatiin lahjaksi.


7 kommenttia:

 1. Teillä on ollut mukava joulu, koko perhe koossa.
  Hyvää joulun jatkoa edelleen.

  VastaaPoista
 2. Sinulla on viisi lasta,niinkuin minullakin. Heillä kaikilla on omat perheet jakiva heitä on nähdä,mutta onneksi he eivät kaikki kerralla kokoontuneet meille. Muuten meitä olisi ollut 28 henkeä. joskus on kaikki ja se vaatii neljä kattausta pöytään. Lastenlapsista aloitetaan, vähänkuin ikäjärjestyksess. Nuorimmat ensin. hauskaa se on,mutta kyllä mä väsyn aivan valtavasti.
  Oikein Kivaa Tapaninpäivää Sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun lapsilla suurimmalla osalla ei ole perhettä vielä... Ymmärrän kyllä jos väsyt noin ison joukon kanssa... itsellä meinasi jo keskittymiskyky herpaantua jo tuossakin joukossa, mutta kivaa oli :)

   Poista
 3. Olipa hauska lukea jouluevankeliumi lohjaksi. Ihan olin jo unohtanut murteen, sentään jo kymmenen vuotta olemme asuneet muualla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai oli sinulle tuttua murretta, sepä mukava :)

   Poista
  2. Minulle itse asiassa on aika vierasta murretta, kun Lohjan seudulle muutin 23-vuotiaana, mutta harva syntyperäinen lohjalainenkaan varmaan käyttää ihan tuollaista murretta :)

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)