Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

perjantai 22. joulukuuta 2017

Emännän töitä


Tämä ihana paperitaulu on lapsuuskodistani. Rakastin sitä ja sen tunnelmaa lapsena/nuorena...ja vieläkin :)Tänään mentiin ensin joulun ruokaostoksille heti aamulla, niin selvittiin ilman ruuhkaa :) Ja noista yläkuvassa olevista peuroista, tuli mieleen, että kauppareissulla ihan lähellä kirkonkylän keskustaa kaksi peuraa ponkaisi tien yli meidän edestä. Onneksi ajoimme hiljaa.
Sen jälkeen mies lähti kaupunkiin diakonia-hommissa auttamaan. Minä rupesin emännän hommiin, eli ruuanlaittoon ja leivontaan. Useampi tunti siinä meni, kun piti osittain eri aikaan paistella, kun ei uuniin sovi/tai oikeaan lämpöön/tasoon.

Meillä oli ollut pakasteessa kaksi isoa rasiallista juures-sosetta (muistelin aikaisemmin, että se oli lanttusosetta ja ajattelin tehdä siitä laatikon jouluksi isoon uunivuokaan). No, vaikkei se lanttua pelkästään ollutkaan, (mikä oli toisaalta hyvä asia,kun kaikki eivät siitä pidä),niin pysyin ennekkosuunnitelmissa ja tein siitä "juures-laatikon".
Seuraavana oli teon alla kukkakaali-vuoka, se mahtui samaan aikaan juureslaatikon kanssa uuniin.
Sen jälkeen samoille lämpimille joulutortut seka pakasteesta sulatettu perunamuusi kattilaan ja uuniin lämpiämään.Sitten ei enää tarvinnutkaan, kuin makkaraa ja sitä kukkakaalivuokaa muusin kanssa ruuaksi. Itse söin...saa nähdä mitä vatsa niistä tykkää...miehelle jätin ruuat odottamaan.

Kaksi joulutorttua jätin myös meille pöytään kahvin seuraksi. Isäntä ei ole vielä tullut kotiin, ei osannut aamulla sanoa mihin aikaan he menevät niitä joulukasseja viemään. Itsekin olin kerran kolmantena tuollaisella joulukassin jako reissulla, silloin kun asuttiin vielä kaupungissa.Saunasta oli palanut lamppu,ja kun menin sitä melko pimeässä vaihtamaan ja kiersin sitä, niin eikös koko lamppu (siis ei vain hehkulamppu) kiertynyt irti :( En ruvennut sitä siellä hämärässä tuhraamaan, kun tortutkin olivat uunissa...täytyy miehen kanssa yhdessä sitä katsoa. Toivottavasti sen saa paikalleen, tai muuten joudutaan huomen illalla kylpemään kynttilän valossa...vaikka hyvinhän se joulusaunaan sopisi. Vanhin poikakin on tulossa huomen illalla myöhään, haetaan hänet taajamasta pikavuorolta.
Ulkona alkoi pienesti pyryttämään lunta, ja vielä äsken paistoi aurinko... En siis kerinnyt aurinko-aikana ulos. Mutta ei tässä muuta...lyhtyjä pitäisi laittaa ulos ja vaihtaa patterit niihin onnettomiin led-valosarjoihin.

Ehkä vielä huomenna tapaamme :)

6 kommenttia:

 1. Kiva kun olet säilyttänyt jo nostalgisia paperitauluja, niistä minäkin pidin ja laitoin lasten huoneiden seinälle joulun alla. Iltasatuna sitten kerroin niistä kuvista tarinoita. Hyvää ja terveellistä Joulun aikaa teidänkin "torppaan".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin teille hyvää ja siunattua joulu-aikaa <3

   Poista
 2. Hyvää ja siunattua joulua sinulle ja perheellesi, Sesse <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuin myös sinulle Hyvää ja siunattua joulu-aikaa <3

   Poista
 3. Tuo on todella ihana taulu! Tuli ihan mummola mieleen vinttikaivoineen ja aittoineen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, eikö olekin <3 Hyvää ja siunattua joulu-aikaa <3

   Poista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)