Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

maanantai 4. joulukuuta 2017

Askartelua/tuunausta vai miksi sitä nimittäisi..


Tänään olimme jakamassa loput pari sataa lehteä naapuri-kirkonkylässä. Pää-osin kävellen. Koira oli mukana autossa ja käveli meidän kanssa yhdessä yhden lenkin ja kun autolla siirryimme toiseen paikkaan, niin jäi sitten autoon makailemaan. Onneksi oli hyvä sää tänäänkin, aurinkoa ei näkynyt, mutta ei satanutkaan ja lämpötila noin nollassa.


Kotona sitten laitoin pyttipannua salaatin kanssa, ja äsken keitin kahvit pullan kera. Mies katselee sählyä tv:stä, kun itsekin sitä pelaa harrastuksekseen. Eilen illalla oli juuri pelaamassa.Mutta sitten siihen tuunaukseen/askarteluun.

Olen haaveillut mangneettitaulusta, johon saisi laittaa kaikenlaisia ideoita, yläkertaan sitä suunnittelin, kun siellä on mun ompelupöytäni. Alhaalla askartelu-pöytäni yläpuolellahan mulla on vuosia vanha iso korkkitaulu, joka on kylläkin enimmäkseen täyttynyt tärkeistä lapuista, kalenterista ja kauniista kuvista.


Tuota mangneetti taulua ajatellen kävin kerran autotallissa katsomassa olisiko siellä mitään sopivaa rautalevyä. Tämmöinen iso metallilevy loppujen lopuksi löytyi. Se on jo aikansa odotellut pikkuhuoneen sängyn päädyn takana, vaan eilen sen otin käsittelyyn, eli pähkäilyyn, miten siitä saisi ilmoitustaulun.Kun idea tuli, niin ensin maalasin ylä-ja alareunan turkoosilla askartelumaalilla. (Kun olisin ajatellut tarkemmin, niin olisin maalannut saman tien myös sivu-reunat). No, sitten annoin maalin kuivua, liimasin levyyn hopean sävyistä tapettia, laitoin levyn alareunan ja sivureunojen alta menemään kiinnitysnarun ja sen jälkeen vasta maalasin nuo sivureunat, joten jäljestä tuli vähän sottaista :(


Mangneetteja oli muutamia vanhoja......ja lisää tein itse aiemmin ostetuista mangneetti-ympyröistä ja parista keraamisesta kukasta ja saaduista kalastusmitalien keskiosista
Huomenna sitten taas diakonia-ruokailuun, siellä pitäisi ollakin teemana suomi 100-v. Ajattelinkin pitäisikö laittaa ihan tavalliset, mutta sinivalkoiset, vaatteet :)

Ja Itsenäisyys-päivänä sitten varmaan sinne tuttavan Itsenäisyys-juhliin (seuroihin), sinne sitten voikin pukeutua jo hameeseen ja ehkä vähän juhlavamminkin :)

8 kommenttia:

 1. Hyvä idea ja toteutus myös! Tuollaiselle on kyllä käyttöä, siitä näkee heti ne tärkeimmät ideat. Hyvä idea olisi muuten se sinivalkoinen vaatetuskin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sini-valkoinen vaatetus meinasi mennä mönkään, kun huomasin että valkoinen pusero oli pyykissä...mutta sitten laitoin siniset farkut ja valkoisen villapuseron,jossa on kimalteita edustassa...se oli ihan hyvä asu :)

   Poista
 2. Mainio idea. Olis tarpeen meilläkin, jääkaapin ovi kun on lukujärjestystä, lääkäriaikoja ja kirjastolappuja täynnä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä kaikkia muistettavia aina kertyy :)

   Poista
 3. Tosi kiva taulu! Mukavaa juhlintaa teille!

  VastaaPoista
 4. Kivoja puuhasteluja ja taulusta tuli hieno! Mukavaa alkanutta viikkoa sinne♥

  VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)