Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

maanantai 16. syyskuuta 2024

Kahvilassa

 Tänään käytiin naapuri kylässä, piti mennä kahvilaan ja jakaa loput lehdet. Mutta kahvilan pitäjät olivat jääneet ansaitulle lomalle. No, me läksimme jakamaan lehtiä posti laatikoihin. Se tuntui vaan niin hitaalta, niin ehdotin miehelle, että mentäisiin vähän kauemmaksi jakamaan paikkaan johon saataisiin viedä kaikki loput lehdet, Niin tehtiin, ja saatiin kaikki jaettua. Siellä ollessa oli tavallinen posteljooni juuri jakamassa lehtiä laatikkoihin. Tuli siinä juteltua samalla posteljoonin (mukava mies) kanssa, ja annoimme hänellekin oman lehden. Nyt on siis viisi sataa lehteä jaettu taas. Ja hengellisistä lehdistä voi  niiden saajille löytyä kipinää uuteen elämään. Muuten käytiin sitten toisessa kahvilassa, ja minä näin tiskillä sellaisia juustotaskuja ja en yhtään muistanut että enhän voi syödä gluteenitonta...eikä mieskään muistanut varoittaa. Niinpä olin jo puolet syönyt, niin söin loputkin. Otin vaan perään Imodiumin. Katsotaan selviänkö sillä. Ja join kahvit päälle. Että sellaista tänään.

sunnuntai 15. syyskuuta 2024

Hyvää sunnuntaita!

 Tänään käytiin taas kirkossa ja sen jälkeen siellä kirkko kahvilla. Ja tultiin sitten kaupan kautta kotiin ja syömään. Olin eilen tehnyt jauheliha peruna keittoa, niin tänään syötiin siitä loput+leipää. Isännällä onkin taas illalla sähly. Otettiin otettiin nokoset, (ruoka peräiset sanoisi edes mennyt äitini). Päiva kahvin jälkeen  menin Minin kanssa lenkille ja teinkin vähän pitemmän lenkin. Minikin oli oikein reipas. Mitäs muuta... Muuten täällä ei mitään erikoista tapahdu. Parin päivän päästä on meillä ruokailussa tehtävää, minulla runon lausuntaa (ja samalla aion myös esitellä siellä sitä uutta runo kirjaa). Siinä on 20 eri ikäisen naisen runoja. Minä olen niistä yksi. Aion tietenkin lausua muutaman oman runoni. Ja mieheni puhuu jotain muuta hengellistä. Saa muistaa meitä että kaikki menisi hyvin! Kiitos jos muistat!

lauantai 14. syyskuuta 2024

Kosteata on

 Olin kyllä iloinen, että Mini oli ollut kiltisti eilen! Olin jättänyt sille valon päälle sinne kellari käytävään jossa se tykkää makoilla viileässä. Oiskohan se auttanut. Tänään on ilmeisesti isäntä laittamassa savu saunaa lämmitykseen. Ja varmaan taas pyytää kavereita sinne. Minä sain eilen seurakunnassa kaksi tärkeätä allekirjoitusta tyttärelle menevään paperiin, niin nyt on sekin hoidettu. Kun kaksi tytärtäni hoitavat  sitten tarvitessa mun asioita  kun milloin se aika tulee.Saapa nähdä mitä muuta tämä päivä tuo tullessaan. Ulkona on kovin kostean näköistä. Eli minusta ikävä ilma. Mutta näitä harmaita päiviä syksyyn kuuluu. Mukavaa päivää teille kuitenkin!

perjantai 13. syyskuuta 2024

Eilisestä

 Kun eilen oli kylätalon tilaisuus, niin luulin erään ystävän tuovan sinne pulla puolen. No niin ei käynyt. Mutta Jumala järjesti sen niin , että toinen ystävä oli leiponut gluteenittoman tortun kylätalolle. Se oli kiva, kun luulin, että joudutaan vaan olla pelkän kahvin ja mehun varassa. Paljon oli taas porukkaa. Muutenkin kylätalolla on nyt remontti, ja esimerkiksi keittiö oli pois käytöstä. Minä kyllä aina keitän kahvin kotona valmiiksi isoon termokseen. Ihan hyvin siis meni kokous. Täällä sataa nyt vettä. Mitäs muuta.. sateista säätä on luvattu ainakin puoli päivään asti.  Katsotaan sitten millaiseksi sää muuttuu, että lähdenkö illan kokoukseen, vai jäänkö Minin seuraksi. Riippuu säästä, koska en halua että Mini hädissään rikkoo paikkoja. Onneksi kännykästä näkee tulevan sää ennusteen.Tänään olisi ollut mun siivous päivä, mutta en sitä tee nyt sateella, vaan odotan parempaa säätä. Että tällaista tänään.

keskiviikko 11. syyskuuta 2024

Pilvistä tänään

 Eilisestä sen verran, että oltiin kaupungissa. Ruokailussa , ja ruuan jaosta saatiin taas itsellekin. Minäkin sain tavallista enemmän glukuteenitonta, kiva.Se on kaikki kotiin päin, koska gluteeniton on paljon kalliinpaa. Käytiin myös kello liikkeessä, koska, niinkuin miehelleni sanoin, että mun kello oli kuollut. No, nyt on uusi nätti kello.Entisessä olikin jo teipillä korjattu hihna. Ei sitä oikein osaa ilman kelloa olla. On se sen verran tärkeä kapine. Tässä uudessa on iso kello taulu ja kultaväriä. Vähän luksusta.  Vois sanoa mainoksen sanoin: Koska olen sen arvoinen :)  Jumalan lapsi :) Eikä hintakaan ollut sen suurempi. Isäntä lähti kaupunkiin, hällä on siellä menoa. Ja taisi vielä illallakin olla hänellä toinen meno täällä lähellä. Minikin on ollut nyt ihan rauhallinen. Sää tilakin lupaa kirkastuvaa. Joten mikäs tässä on ollessa. Toivottavasti teilläkin on hyvä päivä!  Terveisin Sesse

maanantai 9. syyskuuta 2024

Aurinkoista päivää

 Tänään oltiin jakamassa lehtiä, oli aika kuuma ja mulla meni veren sokeri alas, ja väsyin. Onneksi sitten mentiin kahvilaan ja sai rauhoittua ja syödä ja juoda jotain. Mutta suurin osa lehdistä saatiin jaettua.Tällä viikolla onkin taas Ilosanoman ilta kylätalolla. Aurinkoiset päivät ovat jatkuneet, saa nähdä kauanko kestävät. Isäntä on taas puu hommissa. Minä käytin Minin ulkona. Mini oli ollut ihan nätisti sillä aikaa kun oltiin poissa. Nyt se makaa tuossa mun lähellä lattialla. Minä se vaan postailen omaksi ilokseni näitä pieniä tapahtumia. On kuitenkin kiva jotain kirjoitella. Minä kun olen aina kirjoitellut kaikkea, kirjeitä aikoinaan usean kirjeystävän kanssa, päiväkirjaa,  runoja ym. Olen joskus sanonutkin, että olen sellainen runo tyttö. Ja nythän niitä runoja on kirjassakin. Kaunista syys päivää kaikille!

sunnuntai 8. syyskuuta 2024

Aurinkoista sunnuntaita

 Tänään oltiin kirkossa ja sen jälkeen kirkko kahvilla. Käytiin  kaupassa, ja syötiin. Minä käytin Minin pissalla ja menin sitten nokosille.Isäntä on vieläkin nokosilla. Tänään oli kirkko kahvilla hyvät keskustelut. Nyt kun olimme vaan kirkossa ja kaupassa, niin Mini oli ollut ihan kiltisti. Kun oli lyhyempi aika. Mitäs muuta, huomenna tulee tyttäreni meille ja keskustellaan mun tulevaisuudesta.Onneksi myös mieheni on mukana keskustelussa. Vielä tässä ollaan ihan kuosissa, että ei mitään erikoista. Mutta hyvähän se on puhua valmiiksi tulevaisuudesta. Ja toivotaan, että mahdollisimman pitkään kestäisi tämä suht hyvä olo. Isännällä on sähly peli tänään. Toivottavasti sinne tulee pelaajia, että saavat hyvän pelin pystyyn.Toivottavasti teilläkin on hyvä päivä!

lauantai 7. syyskuuta 2024

Lauantai ja sauna päivä

 Minä kirjoittelin eilen, mutta se jäi kesken, niin kirjoitampa nyt jotain. Käytiin isännän kanssa jakamassa hengellisiä lehtiä postilaatikkoihin. Puhuttiin siitä, että kuinkahan paljon niitä onkaan tullut vuosien aikana jaettua. Isäntä meinasi että tuhansia vuosien mittaan. Vasta taivaassa se varmaan selviää . Toivottavasti niistä on ollut iloa ja hyötyä , ja ennen kaikkea tie pelastukseen. Minä sain taas toisen lääkityksen tabletteina, toinenhan on lääke laastari muodossa. Eilen olimme seurakunnan kokouksessa,oli hyvä kokous, mutta kotona oli Mini taas vähän pistänyt ranttaliksi. Se oli varmaan sekin kun nuo ilta kokoukset on niin myöhään, niin illalla oli jo pimeätä...tai ei kai koira pelkää pimeää.. Mua vaan ärsytti kun mun piti ruveta yksin siivoamaan jälkiä, ja isäntä meni vaan tietokoneelle. No onneksi sen jälkeen pääsi nukkumaan. Muutenkin on ärsyttävää kun illalla tulee jo taas pimeää aikaisemmin, niinkuin eilenkin piti mennä vielä käyttämään koira ulkona, eikä se edes tehnyt mitään. No sen jälkeen huomasin että se oli pissannut kellari kellari saunan pukuhuoneen lattialle ja repinyt sen muovimaton. Niin piti ne vielä hoitaa pois.Että revi siitä sitten...No Mini Repi... No, on Mini silti ihana ja äidin rakas :) Hyvää viikonloppua kaikille :)

torstai 5. syyskuuta 2024

Huomenta taas

 Eilen oli taas vaikeuksia kännykän kanssa,mutta onneksi viisaammat sai sen taas toimimaan. Ei ole vanheneminen  ja varsinkaan tämä tauti kivaa, mutta sillähän sitä on mentävä mitä on annettu.  Isäntä tekee puu hommia. Maanantaina pitäisi tytön tulla juttelemaan tulevaisuudesta. Jo valmiiksi. Pitäisi yrittää kuitenkin pitää mieli ala niin positiivisena kuin voi. Minä vaan yritän piristää itseäni kirjoittelemalla. Että on ainakin jotain tekemistä ja kenties odotettavaa kuten teidän kommentteja :) Vaikkei nämä minun postaukset niin hääppösiä ole. Kun ei ole mitään erikoisia tapahtumiakaan, Mutta näillä mennään.Katsotaan mitä tämä päivä tuo tullessaan. Mukavaa päivää teille!

keskiviikko 4. syyskuuta 2024

Iltapäivää

 Nyt alkoi taas kesän jälkeen ruokailut kaupungissa ja myös alkaa täällä meidän lähellä. Oli siis syksyn ensimmäinen ruokailu. Isäntä on sen jälkeen tehnyt puu hommia. Minä käytin Minin pitemmällä lenkillä, Kyllä tuli kuuma sillä reissulla. Isäntä meni suihkuun , ja lähetään sen jälkeen kuulemma kauppaan.Joten taidan jatkaa tätä kirjoitusta myöhemmin. No niin jatkan tätä kirjoitusta tänään. Olin tänään hammas lääkärissä, kun hampaissa oli vaivaa. Siellä poistettiin osa plagista, mutta vielä pitäisi mennä uudestaan, kun sitä oli niin paljon. Siihen saattaa mennä kyllä aikaa, kun täällä on tosi hankalaa päästä hampaita hoidattamaan. Onneksi nyt pääsin edes tuohon alkuhoitoon. 

Kaiken laisia vaivoja sitä tulee. Myös pitäisi tytön kanssa miettiä minun tulevaisuutta, haluaisin että myös mieheni olisi silloin paikalla. Laitoinkin tytölle viestiä että voisko sitä aiemmin suunniteltua tuloa muuttaa, että mieskin olisi läsnä. Kun hänkin haluaisi olla paikalla.

Katsotaan ja toivotaan että kaikki menisi parhaain päin.

maanantai 2. syyskuuta 2024

Ensin runsaasti vettä, sitten aurinkoisempaa

 Käytiin pusulassa kahvilla. Kun mentiin oli kova vesi sade. Siellä ollessa kahvilassa jo vähään hiljeni sade ja kotiin tullessa alkoi jo aurinko näyttäytyä. Me tosin sitten syötiin ja mentiin sitten päivä nokosille. Äsken juotiin kahvit. Isäntä aikoo hakea metsästä hakattuja pölkkyjä muutaman. Minulla oli yöllä hammas vaivaa, en tiedä onko se hammas jomotusta  vai vaan muuten vihlovaa hammas vaivaa. Aiemmin kun kun kerran kävin turhaan, kun vaikka vihloi niin se oli vaan pelkkää hampaan vihlontaa, johon suositeltiin vain laittaa vähän vihloville hampaille tarkoitettua hammastahnaa hampaisiin. Nyt illalla en saanut nukuttua kun hammas vihloi. Kaikenlaista!  Nyt siellä on kirkastunut, niin voisin mennä Minin kanssa ulos.

sunnuntai 1. syyskuuta 2024

Märkää..

 On tosiaan märkää ollut. Me oltiin kirkossa ja sillä aikaa Minillä oli ollut ihan omat pippalot. Oli mennyt  eteisen isoon komeroon, eikä osannut tulla pois sieltä, kun ovi oli mennyt kiinni.Oli sitten kakannut sinne komeroon, onneksi ei ollut löysää...Myös oli vähän pissannut sinne. Siellä oli isännän peli vehkeitä/ ja muuta, niin oli joittenkin päälle pissannut. No, nyt on koneesseen laitettu ja pesty ne. Kun me tultiin kotiin, niin ihmettelin missä Mini on, no siellähän se komerossa oli, varmaan taas säätä pelkäsi. Ainahan sitä jotain pientä kiusaa pitää olla.. Nyt käytiin Minin kanssa ulkona, ei se nyt mitään tehnyt. Tänään on isännän sähly päivä. Kurjaa kun on ollut märkää ja sateista. Nyt on syys alkanut nimensä mukaisesti. Odottaisin mieluummin aurinkoisia syys päiviä, että vielä voisi pyykit hulmuta tuulessa ja kuivaa auringossa. Sisällä ne kuivuu niin hitaasti. Vaan vielä niitä voi tullakin. Eipä tässä muuta.