Ilo elää

Olet tervetullut ja kommenttisi myös!

sunnuntai 3. huhtikuuta 2022

Juhlaa ja kipua

 Eilen oli uuden seurakunta-tilan viralliset avajaiset. Monista seurakunnista oli pastoreita toivottamassa siunausta uudelle paikalle. Hieno srk-paikka on nyt. Juhlan keskellä minulla oli selkä taas tosi kipeä, ja kun oli kaksi tilaisuutta ja välissä kahvit, niin oli paljon istumista, joka tuntui tekevän pahaa selälle. (Ihan kodin siivouksesta oli mulle tullut tuo selkäkipu, joka paheni sitten istuessa). Tänään on jo jonkun verran parempi, kävin Minin kanssa lenkilläkin. Isäntä on on pääsiäisnäytelmän harkoissa. 

Laitoin kaksi villaista selän lämmitintä selkää lämmittämään. Sekin auttaa. Harmittaa kun tuo selkä on aina välillä siivouksen jälkeen ruvennut vaivaamaan, ei tykkää kumartelemisista ja nostelemisista. Ja jonkinlaista iskias-kipua voi olla nyt myös kun tuntuu lonkassa.

 


 Tämä kuva on huhtikuun kalenteri kuva. Ei täällä vielä leskenlehtiä näy.

Joskus saimme ruuan jakelusta kaksi pakettia piparitaikinaa. Ovat olleet pakasteessa. Nyt sain vihdoin toisen paketin leivottua, isännälle. Itsehän en voi sitä syödä. En löytänyt pipari muotteja, kun meinasin sydämiä tehdä... niin tein vähän isompia pipareita muovisella purkin kannella :)


Aika vaaleiksi jäivät, kun pelkäsin että palavat.

Broilerikastiketta tein samalla, ruskistin kanan palat vähän kerrallaan, laitoin joukkoon mausteita, lihaliemikuution ja vettä ja laitoin uuniin hautumaan.

Itselleni ei sattunut olemaan mitään muuta gluteenitonta ruokaa kuin leipää, niin tein vanhan ajan malliin...murensin leivästä paloja ja kastike päälle. Hyvää oli, vähän vähempi suola olisi kyllä minulle riittänyt...isäntä kyllä tykkää suolaisesta. Kun vahingossa tuli suolaisempaa.


Hyvää viikonloppua kaikille!

Ps. Metsäntyttö kyseli siitä pöydästä, jonka sain, niin se on vaan sellainen pikku pöytä, samanlainen kuin meillä on entinenkin. En vielä ole sille keksinyt virkaa, jos en keksi, niin sitten ehkä toteutan sen idean, jonka sen saadessani ystävältä sain, eli laittaa pihalle kesällä kukkapöydäksi.


6 kommenttia:

  1. Okei:) Toivottavasti sun selkä lakkaa vihoittelemasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On onneksi jo parempi, vaikkei vielä ihan kunnossa.

      Poista
  2. Pitkään istuminen tekee kyllä helposti selän kipeäksi. Pikaista paranemista selällesi ja aurinkoista huhtikuuta!
    Näin eilen näytelmän harjoittelijoita, kun olin kursseilemassa Vivamossa. Hienot lavasteet ainakin!

    VastaaPoista

Ilahdun kun jätät viestin käynnistäsi, kiitos :)